Καταργούνται το αστυνομικό τμήμα Αναβύσσου και ο αστυνομικός σταθμός Σαρωνίδας. Υποβιβάζεται το αστυνομικό τμήμα Καλυβίων.

Πρόσφατα Άρθρα

Σύμφωνα με το ΠΔ της υπ΄αριθμ. 7 – 09/02/2017 απόφασης περί αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης-σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καταργούνται το Αναβύσσου και ο αστυνομικός σταθμός Σαρωνίδας, ενώ το αστυνομικό τμήμα Καλυβίων υποβιβάζεται σε αστυνομικό σταθμό. Αυτή είναι η οριστική απόφαση της ηγεσίας του Σώματος, η οποία αφορά την συγχώνευση των Α.Τ. ώστε να λειτουργεί μόνο ένα τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο.

Ανακοίνωση της Τ.Ο. της Ν.Δ. Σαρωνικού


Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού που έγινε στις 28-02-2017 , ότι σύμφωνα με το ΠΔ της υπ΄αριθμ. 7 – 09/02/2017 απόφασης περί αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης-σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καταργούνται το Αναβύσσου και ο αστυνομικός σταθμός Σαρωνίδας, ενώ το αστυνομικό τμήμα Καλυβίων υποβιβάζεται σε αστυνομικό σταθμό.
Στην θέση τους δημιουργείται ένα πολυδύναμο σε κάποιο σημείο του Δήμου Σαρωνικού πιθανότατα στην περιοχή της ΄Παραλίας΄ του Δήμου μας.

Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης έχει δοθεί διαταγή στο Καλυβίων να έχει διεκπεραιώσει όλες τις υποθέσεις του μέχρι τις 10 Μαρτίου 2017 και να μετακομίσει προσωρινά στο ΑΤ Αναβύσσου.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την πολύ μεγάλη έκταση του Δήμου Σαρωνικού ούτε τις ανάγκες του καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο των κατοίκων πολλαπλασιάζεται. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ελλιπή αστυνόμευση και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επίσης και την υποβάθμιση της περιοχής.

Σε αυτά τα πλαίσια η Δημ. Τ.Ο. Σαρωνικού συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Σαρωνικού που ζητά να παραμείνουν τα ΑΤ Καλυβίων και Αναβύσσου ως έχουν και δηλώνει παρούσα στην οποιαδήποτε μορφή αγώνα αποφασίσουν το ΔΣ και οι δημότες του Σαρωνικού.

Ο πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

Αποστόλης Αποστόλου                           Μαρία Τσαλκιτζή

Καλλικρατικό λίφτινγκ αστυνομικών τμημάτων

Σαρωτικό… Καλλικρατικό λίφτινγκ και επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων «πολύ-αδύναμων» αστυνομικών τμημάτων, χαρακτηρίζεται από συνδικαλιστές της αστυνομίας, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστική ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Αν και στόχος ήταν η εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα αστυνομικών κτιρίων και η σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνει λύση στην λειψανδρία (περίπου 7.000 κενές οργανικές θέσεις) και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό. Το «νέο» σχέδιο προεδρικού διατάγματος αναδιοργάνωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, είναι σχεδόν το ίδιο με το «παλιό» του προκατόχου του κ. Νίκου Δένδια με πολύ μικρές αλλαγές.

Στην Αττική από τα 91 Τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 αστυνομικοί σταθμοί, ενώ τα Τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15. Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των αστυνομικών υπηρεσιών κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 35%-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Εντοπίζεται επίσης πως ενώ καταργούνται κάποια αστυνομικά τμήματα να εμφανίζονται κάποιοι αστυνομικοί σταθμοί.

Ποια τμήματα απομένουν στην Αττική

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής από τα 15, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω 11 αστυνομικά τμήματα και 3 αστυνομικοί σταθμοί:

Γλυφάδας,
Αλίμου,
Ελληνικού-Αργυρούπολης,
Ηλιούπολης,
Βουλιαγμένης-Βάρης-Βούλας,
Κρωπίας,
Σαρωνικού,
Λαυρεωτικής,
Μαρκόπουλου-Μεσογαίας,
Κερατέας,
Τουριστική νοτιοανατολικής αττικής.

Αστυνομικοί Σταθμοί

Καλυβίων,
Σουνίου,
Πόρτο-Ράφτη.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ