9.3 C
Keratea
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ένας ΑΓΩΝΑΣ, θέλει να ΜΑΤΩΣΕΙΣ, να ΠΟΝΕΣΕΙΣ, να ΚΥΝΗΓΗΘΕΙΣ, να κτυπηθεις ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ με τα ΜΑΤ.

Αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ο Κυριάκος Γκίκας, κοιμάται και ξυπνάει στο μουντό Λονδίνο, με μια εικόνα στα μάτια του. Αυτή μιας απέραντης χωματερής, στο πανέμορφο (πρώην πια) τοπίο του Μαύρου Βουνού, στο Γραμματικό, που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μιας χωματερής, που ονομάστηκε ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), για ευνόητους λόγους. Ηχεί καλύτερα στ’ αυτιά η λέξη ΧΥΤΑ, απ΄ ότι η λέξη σκουπιδότοπος ή……
χωματερή…

Είναι πιο sic, βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε;

Ο Κυριάκος λοιπόν,. Έχει έναν εφιάλτη. Αντί να φτιάξει τη ζωούλα του, να παντρευτεί μια γυναικούλα, να κάνει κανένα παιδάκι, να αποκτήσει και ένα σπιτάκι (όλα σε «ούλα» και σε «άκι», έτσι την κατάντησαν τη ζωή μας, να μην μπορούμε ούτε και να ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο και όχι κάτι σε -άκι, ή σε –ούλα) με βομβαρδίζει καθημερινά, εδώ και πέντε χρόνια, με e-mails όπου είτε θα μου κοινοποιεί τις ενέργειες που έκανε σε δημόσιες υπηρεσίες κατά του ΧΥΤΑ, είτε θα μου λέει τον πόνο του για το έγκλημα που συντελείται στο χωριό του.

«Ένας κούκος, δεν φέρνει την Άνοιξη» λέει η παροιμία. Κι είναι και στο Λονδίνο, τρομάρα του. Κράζει, κράζει, κράζει, αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Έχει βραχνιάσει κι η φωνή του.

Τι να τον κάνω, που τον αγαπώ τρομάρα μου και τρομάρα του, πάρα πολύ.

Θαυμάζω την αγωνιστικότητά του, το κουράγιο του, το θράσος του πολλές φορές και θάθελα το ίδιο θράσος, την ίδια αγωνιστικότητα, το ίδιο κουράγιο, να το είχαν ΟΛΟΙ οι νέοι και ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Γραμματικού.

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Σήμερα, όλοι σχεδόν, έχουν «παραδώσει τα όπλα» και μόνο κάτι φωνές ακούς έτσι σκόρπια, να ακολουθούν την «πολιτικοποιημένη και παραταξιακή μορφή του αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, με sic και αριστερίζουσες (προς Θεού, δεν έχω τίποτα με την Αριστερά) ενέργειες κάποιων, που φοβούνται ακόμα και να θέσουν σε κίνδυνο την ζωούλα τους»!

Ένας ΑΓΩΝΑΣ, θέλει ΜΑΧΗ.

Ένας ΑΓΩΝΑΣ, θέλει ΔΥΝΑΜΙΚΗ!

Ένας ΑΓΩΝΑΣ, θέλει να ΜΑΤΩΣΕΙΣ, να ΠΟΝΕΣΕΙΣ, να ΚΥΝΗΓΗΘΕΙΣ, να κτυπηθεις ΣΏΜΑ ΜΕ ΣΏΜΑ ΜΕ ΤΑ ματ.

Όταν ακούς και σου λένε, «να μην γίνει η συναυλία στο κιόσκι, γιατί έχουμε παιδιά και….», λες ένα «άντε στο καλό, βρε «λεβέντες της κουλτούρας» και αντιλαμβάνεσαι, ότι το παιχνίδι, είναι χαμένο από χέρι….

Όταν βλέπουν τα χώματα του ΧΥΤΑ να κατεβαίνουν ως το Σέσι, να ρυπαίνουν τη θάλασσα, μένουν δίπλα και δεν παίρνουν λίγο βρώμικο νερό να το πάνε για ανάλυση στο ΙΓΜΕ ή στο Χημείο του Κράτους, και πετάνε αλλού το μπαλάκι, τότε ξέρεις ότι «το παιχνίδι, έχει χαθεί»

«Μ’ έφτιαξε» πάλι, πρωί – πρωί ο Κυριάκος με το e-mail που μου έστειλε, μπαίνοντας στο blog attikanea και διαβάζοντας το ρεπορτάζ που είχα αναρτήσει χθες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα με τα παραπλανητικά δελτία τύπου του πρώην δημάρχου και νυν υποψηφίου Κωνσταντίνου Λεβαντή. Αυτό που θα διαβάσετε πιο κάτω μου τσίτωσε τα νεύρα, γι αυτό μ’ έπιασε και ο συγγραφικός και δημοσιογραφικός οίστρος μου.

Διαβάστε τι γράφει:

«Πριν λίγες μέρες, είχαμε αναρτήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (10-8-2010), το οποίο στην ουσία διαψεύδει το δελτίο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Κερατέας Κωνσταντίνου Λεβαντή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας:
«Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει ο ΧΥΤΑ Κερατέας, καθώς είναι ο μοναδικός στην Αττική, που δεν έχουν αρχίσει τα έργα, λόγω των αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα με την συνδρομή και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του…».
Αν ψάξει κανείς στα παραπολιτικά των εφημερίδων του ημερήσιου ή του εβδομαδιαίου τύπου, θα βρει πολλές … αλήθειες.»
http://attikanea.blogspot.com/2010/08/blog-post_1123.html

— Λένε ότι αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, τότε χαλάρωσε και απόλαυσέ τον.—– Έλα όμως που δεν απολαμβάνεται !!!!!!!!!!!!!!!! Απορώ κάποιοι πως τον αντέχουν.

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας αυτό το δημοσίευμα της εφημερίδας « ΤΑ ΝΕΑ», θα καταλάβει κάποιος ότι η τοπική Κοινωνία του Γραμματικού τα ήθελε τα σκουπίδια. Ή σαν Γραμματικό δεν προβήκαμε σε καμία αντίδραση. Παραδοθήκαμε άνευ – όρων.

Και ο λόγος αγαπητοί μου οι ιδιοκτήτες. Εγώ είμαι ένας από αυτούς – «Το λιγούρη». Έβαλα πάνω από όλα το προσωπικό συμφέρον και έτρεξα να πάρω την αποζημίωση !!!!!!

Φίλοι της Κερατέας, εσείς μη κάνετε τα ίδια λάθη. Αν κάποιος από τους ιδιοκτήτες τρέξει και πάει να πάρει την αποζημίωση, για το ΘΕΟ σταματήστε τον. Παραδειγματιστείτε από εμάς. Γιατί εμάς τους ιδιοκτήτες στο Γραμματικό δεν μας σταμάτησαν και δυστυχώς το έργο προχωρεί κανονικά».

Αυτά γράφει ο Κυριάκος, επικαλούμενος το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που αναρτήθηκε στο blog attikanea, μαζί με το υπόλοιπο ρεπορτάζ.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΥΡΙΑΚΟ; ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ;

Αγαπητέ φίλε, Κυριάκο… Άκου τα τώρα!

Κατά πρώτον, στην Κερατέα, μέχρι στιγμής το γεγονός ότι δεν έχουν πάει οι εργολάβοι με τα ΜΑΤ, οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο:

Στο ότι ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού και η Δημοτική Αρχή της Κερατέας, ενημέρωναν συνεχώς τους κατοίκους, με αφίσες, συγκεντρώσεις φειγ-βολαν, επιστολές σε κάθε σπίτι, επί τέσσερα χρόνια συνεχώς και για τις ενέργειες που ως δημοτική αρχή έκαναν, αλλά και για το πώς οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν.

Στο Γραμματικό, τι έγινε;

Στην Κερατέα, ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, συγκέντρωσε όλους τους κατοίκους και είπε:

«Σ’ αυτόν τον αγώνα, θα χυθεί αίμα! Πρώτα το δικό μου αίμα και όλων εμάς της Δημοτικής Αρχής. Ποιοι είναι μαζί μας, αποφασισμένοι για όλα;»

Και βρέθηκαν πολλοί, Κυριάκο.. Πάρα πολλοί.

Και από τον Γενάρη του 2006, φυλάνε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ στο Οβριόκαστρο. Με ζέστη, με κρύο, με χιόνια, με καύσωνες, με βροχές, ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΠΟΥΛΕΣ.

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Στο Γραμματικό, τι γίνεται, Κυριάκο;

Στην Κερατέα, όταν ήρθε η απόφαση του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις, ο Δήμαρχος της Κερατέας Σταύρος Ιατρού και η Δημοτική Αρχή, κάλεσαν σε μεγάλη συγκέντρωση τους κατοίκους και τους ζήτησαν να ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

Στο Γραμματικό τι έγινε, Κυριάκο;

Στην Κερατέα, ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να εγκατασταθούν υπηρεσίες του Δήμου, πάνω στο Οβριόκαστρο και ο Δήμαρχος μαζί με κάποιες υπηρεσίες, βρίσκεται εδώ και χρόνια, στο χώρο που πρόκειται να γίνει ο ΧΥΤΑ.

Στο Γραμματικό, τι έγινε, Κυριάκο;

Όταν έγινε η εισβολή των ΜΑΤ στο Γραμματικό, την αποφράδα ημέρα της 7ης Ιουλίου, αλλά και την 17η Ιουλίου του 2009, ο Δήμαρχος της Κερατέας, μαζί με κατοίκους της Κερατέας, έδωσαν το παρόν και μάλιστα ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, συνεπλάκη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ, για να ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ.

Στις λαϊκές συγκεντρώσεις στο Γραμματικό, κάτοικοι της Κερατέας, με μπροστάρη τον Δήμαρχό τους Σταύρο Ιατρού, έδωσαν το δυναμικό παρόν της ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

Το Γραμματικό, πότε εκπροσωπήθηκε στις λαϊκές συγκεντρώσεις της Κερατέας, Κυριάκο;

Στο Γραμματικό, ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ, Κυριάκο;

Και μην μου πεις για… δικηγόρους, γιατί οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, τη δουλειά τους κάνουν.

ΠΕΛΑΤΕΙΑ θέλουν!!!

Μην ρίχνεις ενοχές λοιπόν, στον εαυτό σου και αυτοσαρκάζεσαι ως «λιγούρης».

Απληροφόρητος ήσουν, ή μάλλον…. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ για πολλούς και διαφόρους λόγους…..

Να θυμάσαι όμως, ότι ακόμα και τώρα, ΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ….

ΜΟΝΟ τότε θα σωθείτε και θα σωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ από τον ΕΦΙΑΛΤΗ που λέγεται ΧΥΤΑ!


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/08/blog-post_3570.html

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα