13.9 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Θέμα “Καλλικράτη” για το δήμο Λαυρεωτικής θέτει ο Σταύρος Ιατρού

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΕΤΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
            Θέμα “Καλλικράτη” για το νέο Δήμο Λαυρεωτικής άνοιξε ο τ. Κερατέας Σταύρος Ιατρού. Με επιστολή απηύθυνε προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Λαυρεωτικής, τους καλεί σε προκαταρκτική με θέμα το χωροταξικό του νέου Δήμου.
            Αφορμή δόθηκε στον κ. Ιατρού από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, ο οποίος κάλεσε για πρώτη φορά επίσημα όσους Δήμους θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα στις συνενώσεις επέβαλλε ο Καλλικράτης να κάνουν τις προτάσεις τους.
            Στην επιστολή του ο κ. Ιατρού είναι σαφής χαρακτηρίζοντας “ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ” τη συνένωση Λαυρίου, Κερατέας και Αγίου Κωνσταντίνου και θέτει ζήτημα χωροταξικού επιζητώντας ομοφωνία ή ευρεία πλειοψηφία προκειμένου να κατατεθεί στο Υπ. Εσωτερικών.
            Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη ενέργεια (η πρώτη μετά τις του 2010, δυο χρόνια ακριβώς μετά τη νομοθέτηση του Καλλικράτη) εκφράζει την απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία των Δημοτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής και έρχεται τη στιγμή ακριβώς το κράτος επίσημα ανοίγει το θέμα.
Η επιστολή του κ. Ιατρού έχει ως εξής:
                                                                       
%CE%98%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF+%CE%9B%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9+%CE%BF+%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D
  
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
1.      ΚΩΝ/ΝΟ ΛΕΒΑΝΤΗ  Δήμαρχο Λαυρεωτικής
2.      ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ  τ. Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημοτικό Σύμβουλο Λαυρεωτικής
3.      ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ  τ. Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημοτικό Σύμβουλο Λαυρεωτικής
4.      ΠΑΜΦΙΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ  Δημοτικό Σύμβουλο Λαυρεωτικής
ΘΕΜΑ: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
                                               
                                                                                   Κερατέα 20-8-2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Σε πρόσφατη συνάντησή του, ο Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης, με τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της Ελλάδας, άνοιξε -επιτέλους- το θέμα της αναπροσαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ιδίως σε ότι αφορά το “χωροταξικό”.
            Ζήτησε μάλιστα από τους Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν το υπουργείο για ενδεχόμενες προτάσεις, βελτιώσεις και αλλαγές.
            Δύο περίπου χρόνια από την εισήγηση –και καθιέρωση- του Καλλικράτη και τη συγχώνευση σε ένα ενιαίο Δήμο των πρώην Δήμων Λαυρεωτικής, Κερατέας και της Κοινότητας Αγίου Κων/νου, πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να κάνουμε μια αποτίμηση, να κοιτάξουμε το μέλλον και να κάνουμε τις προτάσεις μας. Η ευκαιρία δόθηκε από τον υπουργό, αλλά εκτός αυτού νομίζω ότι είναι και αναγκαία η πρωτοβουλία μας.
            Για το λόγο αυτό προτείνω να γίνει μια προκαταρκτική συνάντηση – συζήτηση των 5 επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να ανιχνεύσουμε τις θέσεις μας, να εκτιμήσουμε την κατάσταση και εφ’ όσον (ιδίως στο χωροταξικό) προκύψουν κοινές θέσεις να συγκληθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Λαυρεωτικής να συζητήσει, να αποφασίσει και να προτείνει προς το υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις μας.
            Είναι αυτονόητο, ότι δε θα ελάμβανα αυτή την πρωτοβουλία, εάν ήμουν ικανοποιημένος από την χωροταξικά μορφή του νέου Δήμου. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συνένωση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και δημιούργησε πολλά προβλήματα.
            Με την παρούσα ζητώ από την πλειοψηφούσα παράταξη να ορίσει τόπο και χρόνο της σύσκεψης πρότεινα και τους επικεφαλής των παρατάξεων να παραστούν. Ζητώ επίσης αυτό να γίνει πριν το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (30-8-2012, Αθήνα) εκτιμώντας ότι το θέμα του Καλλικράτη θα τεθεί και θα συζητηθεί εκεί, ώστε να έχουμε καταρχήν ήδη διαμορφωμένη άποψη.
            Τέλος σας εκφράζω την πίστη και θέση μου ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί ειλικρινή συζήτηση προσεκτική διαδικασία και ισχυρή πλειοψηφία –αν όχι ομοφωνία.
            Αναμένοντας απόκριση στην πρότασή μου.            
                                               
                                                                                                                                                                                                            Ιατρού Σταύρος,
                                                                      τ. Κερατέας
                                                             Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής
εστάλη από τον συνδυασμό “Ελεύθερες Πόλεις”

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ