Η σύζυγος του κ. Πάσχου Μανδραβέλη υπήρξε ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε

Πρόσφατα Άρθρα

Διαβάζουμε σε ενημερωτικό δίκτυο (left.gr) ότι “όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης.

Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε”.

Η απάντηση του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Τα τρολ του left.gr

Η σύζυγος ενός δημοσιογράφου δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Θυμάμαι παλιά την αριστερά με ήθος. Μαχόταν για τις ιδέες της αλλά δεν ασχολείτο με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών της αντιπάλων, ή όσων -τέλος πάντων- θεωρούσε πολιτικούς της αντιπάλους. Με το νέο φρούτο των «κινημάτων», όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην πολιτική ζωή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά δεν έχασε μόνο τον ορθό λόγο. Έχασε και την αξιοπρέπειά της.

Με τα υπόλοιπα τρολ των social media αποφάσισα να μην ασχοληθώ. Είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου αλλά όπως θα έλεγε ο Ηubert Η. Ηumphrey το δικαίωμα των διάφορων «ενημερωτικών» blogs να γράφουν, δεν συνεπάγεται και υποχρέωση μας να τα παίρνουμε στα σοβαρά.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν το ημιεπίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ, ανακυκλώνει διάφορες αθλιότητες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στα κατακάθια του διαδικτύου. Έτσι, λοιπόν, στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής «Αυγής» έξω δεξιά και υπό την ρουμπρίκα «Τα νέα του Left.gr» διάβασα την πρωί, πρωί την «είδηση» που είχε τον τίτλο «Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου; Έλα δεν το πιστεύω!»…

Το κείμενο το left.gr «πληροφορούσε» τους απανταχού αριστερούς τα εξής: «Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε».

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι ο όρος «ιδιαιτέρα», υπήρχε μεν στις παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, ή ο κ. Δημήτρης Στρατούλης έχουν συνεργάτες στα γραφεία τους αλλά δεν φαντάζομαι να έχουν «ιδιαιτέρες». Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν αντλείς ειδήσεις από blogs. Πρώτα υιοθετείς την ορολογία, μετά τις έννοιες, κατόπιν τις αντιλήψεις και στο τέλος τις πρακτικές.

Δεύτερον «η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη» (η οποία παρεμπιπτόντως και την περίοδο 2003-2004 παρέμενε υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης) δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Είναι ο εαυτός της και κάνει τις επιλογές της. Εκτός αν οι σύντροφοι των κινημάτων υιοθετούν και τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου: «Αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν υποτάσσεσθε ως τω Κυριω, ότι ο ανήρ έστι κεφαλή της γυναικός… αλλ’ ώσπερ η εκκλησία υποτάσσεται τω Χριστώ, ούτω και αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν εν παντί» (Προς Εφεσίους 5.22) Αλλά είπαμε: πρώτα υιοθετείς τις «ειδήσεις» από τα blog, μετά την ορολογία, κατόπιν τις αντιλήψεις κ.λπ.

Δεν θα επεκταθώ στα 3/4 ψεύδους κι 1/4 αλήθειας που έχει το εν λόγω τρολάρισμα, διότι οι επιλογές μιας δημοσιου υπαλλήλου δεν είναι δουλειά ούτε του ανδρός της, ούτε του πατρός της, αλλά ούτε -φαντάζομαι- και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανταπάντηση από το left.gr

Δεν είμαστε τρολλ, Πάσχο! Αν ήμασταν, θα θυμίζαμε τη που πήρες από την Ισλανδή σε … νορβηγικό νησί. Εκείνην που όντως δεν μπορούσε να πληρώσει με το εθνικό της νόμισμα, καθώς βρισκόταν σε άλλη χώρα.
Agios
Δεν καταλάβαμε για ποιον ακριβώς λόγο μας εγκαλεί ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο σημερινό του άρθρο (όχι στην Καθημερινή αλλά στο μπλογκ του) με τίτλο Τα τρολ του left.gr ούτε και για ποιόν λόγο μας χρεώνει 3/4 ψεύδους και 1/4 αληθείας.
Αναφέρεται βέβαια στο δημοσίευμά μας με τίτλο Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου; Έλα δεν το πιστεύω! και παρεμπιπτόντως δεν διαψεύδει πουθενά την επαγγελματική σχέση της συζύγου του με τον πρώην υπερυπουργό και νυν υπερύποπτο.
Δέχεται ότι ήταν διορισμένη στο ΙΚΑ Κοζάνης (της πόλης από την οποία κατάγεται τόσο ο ίδιος όσο και ο ) το οποίο δεν είναι δα και αμαρτία. Καθώς λέει ότι δεν ευθύνεται για τις επαγγελματικές επιλογές της συζύγου του, παραδέχεται έμμεσα ότι αυτή είχε αποσπασθεί από το ΙΚΑ στο γραφείο του υπουργού. 
Κι αν χρησιμοποιήσαμε τον άκομψο όρο «ιδιαιτέρα» μάλλον οφείλεται πως τον ακολούθησε από τη γραμματεία του σε δύο διαφορετικά υπουργεία, διαφορετικών αρμοδιοτήτων, άρα ήταν προσωπική και όχι επιστημονική επιλογή. Εάν, πχ, είναι δασολόγος η γυναίκα, θα καταλαβαίναμε ότι μπορούσε να είναι επιστημονική σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά όχι και στο ΥπΟικ. Εάν είναι οικονομολόγος το αντίστροφο κοκ. Όσο για το ότι η κα Μανδραβέλη συνέχιζε να είναι διορισμένη στο ΙΚΑ και το 2003-04, δεν σημαίνει ότι υπηρετούσε κιόλας σε αυτό. Έχει ακουστά τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων; Μάλλον ναι, γιατί αρκετά τις έχει στηλιτεύσει. 
(Παραδείγματα εδώ κι εδώ)
Επιπλέον, ας μην μας κουνάει το δάχτυλο για την «παλιά αριστερά με ήθος». Το δικό του ήθος δεν τον εμπόδισε να καταγγείλει από τις σελίδες της Καθημερινής την απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ( των οποίων ήταν συνάδελφός του από την ίδια παράταξη της ΔΗΜΑΡ) και όταν τιμωρήθηκε από την ΕΣΗΕΑ να γκρινιάζει για … λογοκρισία. Λογοκρισία σε ένα άρθρο που είχε ήδη τυπωθεί και αναμεταδοθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και οθόνες! Όσο για το ότι δήθεν πήραμε την είδηση από ακροδεξιά μπλογκ, ας ψάξει στο google τις λέξεις «σύζυγος Μανδραβέλη» και θα βρει περισσότερες δημοσιεύσεις κι από της κυρίας Καίσαρος.
Άλλωστε, δεν μεμφθήκαμε καθόλου τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο για μεροληπτική συμπεριφορά προς τον συγκεκριμένο υπουργό. Σε όλους φερόταν εξίσου θετικά! Εντάξει, για μερικούς έλεγε ότι είναι φυσιολογικό να είναι αντιδημοφιλείς αφού δεν ικανοποιούν τα καπρίτσια των συναδέλφων τους . Χωρίς καν να τους αναφέρει ονομαστικά, εκτός από το tag βέβαια!
Οπότε τι μας μένει; Ας δώσουμε το μικρόφωνο πάλι στον Πάσχο.

«Επίσης δεν είναι παράνομο να γίνεται η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου κεντρική παρουσιάστρια των μεγαλυτέρων δελτίων ειδήσεων της χώρας και κεντρική σχολιάστρια των πολιτικών πεπραγμένων. Δεν είναι, όμως, δεοντολογικά ορθό, κάτι που αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις.» έγραφε για τη Γαλλία ο Πάσχος στο Τι συνέβη εις Παρισίους…
Προσθέτοντας, προφητικά, θα έλεγες, παρακάτω: «Κατά τον ίδιο τρόπο δεν είναι παράνομο ούτε καν ανήθικο να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου – δουλειά του οποίου είναι να προπαγανδίζει την κυβερνητική πολιτική. Απλώς δεν προφυλάσσει τα νώτα της ούτε την ουδετερότητα των Μέσων στα οποία εργάζεται.»

Προφανώς άλλο Παρίσια κι άλλο Πατήσια. Όπως άλλο Λωζάνη κι άλλο Κοζάνη.


Πηγές ενημέρωσης:
http://www.left.gr/article.php?id=19101
http://www.kozan.gr/?p=72637

Διαβάστε σχετικά:


Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ