ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

16/01/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


των Πολιτιστικών Φορέων της Κερατέας Λαυρεωτικής:

Δημοτική Παραδοσιακή Σχολή «ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ»

Δημοτική Χορωδία

Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Λύκειο των Ελληνίδων

Σύνδεσμος «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»
Η πόλη μας από τις 11 Δεκεμβρίου 2010 βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιαιότητας και αυθαιρεσίας από το Ελληνικό Κράτος. Μεγάλος αριθμός δυνάμεων καταστολής έχουν αποκλείσει την πόλη μας και έχουν καταστρέψει την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου Λαυρεωτικής. Πάνοπλες δυνάμεις MAT έχουν εγκατασταθεί στη γη μας για να προστατεύσουν τα μηχανήματα του εργολάβου και να διευκολύνουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που δρομολογείται στο Δήμο μας. Το Κράτος με περίσσιο θράσος προσπαθεί να υλοποιήσει έναν ξεπερασμένο Περιφερειακό σχεδιασμό που προβλέπει την δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Ένα σχεδιασμό που παραβλέπει την τοπική κοινωνία και οδηγείται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με τις λύσεις που αυτά προωθούν.

Λύσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων υπάρχουν, οι οποίες είναι φθηνότερες, βιώσιμες και μακροπρόθεσμες αλλά που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργολάβων. Στο χέρι μας είναι να πείσουμε την πολιτεία να τις υιοθετήσει και να αλλάξει τον Περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Ο Αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου είναι ένας τόπος ο οποίος φιλοξενεί τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες που έχουν απομείνει στην Ν.Ανατολική Αττική που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποδέκτης μιας φρενήρης ανάπτυξης αλλά συνάμα και υποβάθμισης με δραστηριότητες όπως το Αεροδρόμιο, Λιμάνι Λαυρίου, Εργοστάσιο ΔΕΗ κ.α που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής μας.

Καλούμε τα μέλη των συλλόγων μας, τους πολίτες της Λαυρεωτικής αλλά και τους πολίτες όλης της Αττικής να ενισχύουν καθημερινά τον αγώνα αυτό για να αποτρέψουμε όλοι μαζί την κατασκευή μιας νέας χωματερής στο ήδη επιβαρυμένο Αττικό τοπίο.

Καλούμε όλους να σταθούν στο πλευρό μας και να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ήταν, είναι και θα παραμείνει χώρος Πολιτισμού. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λαυρεωτική. Μπορούμε και θα το κάνουμε… 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πλώρη-για-το-λιμάνι-του-Λαυρίου-έχει-βάλει-το-superstar-–-Επιστρέφει-στη-γραμμή-Άγιος-Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει το Superstar – Επιστρέφει στη γραμμή Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει αυτή την ώρα το SUPERSTAR, ολοκληρώνοντας έτσι την ολιγοήμερη ακινησία του στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το

Scroll to Top