13.3 C
Keratea
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Επιστολή ΚΑΠΗ Δ. Κερατέας για ΧΥΤΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Μέλη ΚΑΠΗ Δήμου Κερατέας

70.000 χρόνια ζωής ζητάνε δίκιο και περίσκεψη
ΘΕΜΑ: ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Εμείς, τα 1100 μέλη του ΚΑΠΗ Κερατέας, απευθυνόμαστε πρώτα στο νέο σχετικά πρωθυπουργό της χώρας μας, κύριο Γεώργιο Παπανδρέου, στους Υπουργούς: Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, κύριο Παύλο Γερουλάνο, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Ιωάννη Ραγκούση, Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής: την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων), τον κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο (Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης), τον κύριο Βασίλειο Οικονόμου, τον κύριο Παντελή Ασπραδάκη, τον κύριο Κωνσταντίνο Βρεττό, τον κύριο Γεώργιο Βλάχο, τον κύριο Αθανάσιο Μπούρα, τον κύριο Νικόλαο Καντερέ, τον κύριο Μαυρούδη Βορίδη, τον κύριο Ιωάννη Γκιόκα, τον κύριο Αθανάσιο Λεβέντη, τον Περιφερειάρχη κύριο Ηλία Λιακόπουλο, το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, κύριο Λεωνίδα Κουρή, το Δήμαρχο κύριο Σταύρο Ιατρού και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατέας. Ζητάμε να πραγματοποιήσετε μία σύσκεψη μισής ώρας (δεν θα χρειαστεί περισσότερο). Να δείτε το πρόβλημα ΧΥΤΑ Κερατέας. Αντιμετωπίστε το με τη σοβαρότητα που αρμόζει.
Ακούμε ότι σε όλη την εφαρμόζονται λύσεις για τα σκουπίδια, σύγχρονες, λιγότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον, που μάλιστα κάποιες παράγουν και ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να προσπαθούμε να θάψουμε στα σκουπίδια τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, την ίδια στιγμή που ζητάμε και δικαίως βέβαια, τα γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα!!!
Κερατιώτη, Κερατιώτισσα,
κάτοικε αυτού του πανέμορφου τόπου που τόσα έχει προσφέρει στην Αττική, μετά από 16 χρόνια αντίστασης η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Διανύοντας το τελευταίο τέταρτο της ζωής μας, έχοντας μεστή γνώση και συμπυκνωμένη εμπειρία πολλών χρόνων, κάνουμε έκκληση στην Πολιτεία αυτή την ύστατη ώρα.
Ζήσαμε σε αυτό τον τόπο περίπου τα 2/3 ενός αιώνα. Γνωρίσαμε πολέμους – αλλά περάσαμε και πολύ όμορφες στιγμές στη ζωή μας! Ονειρευτήκαμε να δώσουμε στα μας έναν τόπο όπως τον παραλάβαμε από τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες, αλώβητο, με σεβασμό στο Αττικό τοπίο, στην Αττική γη, στους αρχαίους προγόνους μας και στο περιβάλλον. Κάποιοι από εμάς χύσαμε το μας ενάντια σε εχθρούς. Σήμερα φοβόμαστε μην χρειαστεί να χυθεί αίμα ενάντια σε δικούς μας (στα ΜΑΤ!)
Η ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ
ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΥΤΑ!!!
Η προσδοκία μας αυτή τη στιγμή είναι μία: να ζήσουμε όλο το υπόλοιπο της ζωής μας με γαλήνη στον τόπο που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε. Κάθε τόπος έχει το χαρακτήρα του, τα ήθη του, τα έθιμά του, τα χρώματα της παράδοσής του και όλα αυτά εμείς τα αγαπάμε πολύ, τα σεβόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να τα διαφυλάξουμε! Κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς που αποφασίζετε και κρατάτε τις τύχες μας στα χέρια σας.
Μην καταστρέφετε τις αξίες μας! Μην θυσιάζετε τα πάντα
στα συμφέροντα, πολιτικά ή οικονομικά!
Η ζωή για τον καθένα είναι τόσο μικρή αλλά και ο ρόλος του τόσο καθοριστικός για το μέλλον αυτού του τόπου, για το μέλλον της πατρίδας μας!
Κάντε ουσιαστικό διάλογο εσείς «οι μεγάλοι» και βρείτε λύση!
Με τη βία ποτέ δεν κέρδισε κανείς!
Αν στείλουν τα ΜΑΤ στην Κερατέα θα είμαστε παρόντες! Θα υπερασπιστούμε, όπως οφείλουμε το δίκιο μας! Μην μας αναγκάσετε στο τέλος της ζωής μας να βρεθούμε σε πεδία μάχης εν καιρώ ειρήνης!!!

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ