Ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής

Κύριε Υπουργέ,


Επανερχόμαστε στο ζήτημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, με αφορμή την δημόσια σημερινή σας δέσμευση κατόπιν της δημόσιας έκκλησής μου για την αναβάθμιση συνολικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του συνόλου των Κέντρων Υγείας στην Ανατολική Αττική. 
Συγκεκριμένα σήμερα δεσμευτήκατε ότι θα προβείτε σε αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας στην Ανατολική Αττική στη βάση σχεδίου που επεξεργάζεστε. 
Σήμερα στην περιοχή λειτουργούν ή υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό 8 Κέντρα Υγείας στο Λαύριο, στα Καλύβια, στο Καπανδρίτι, στο Κορωπί, στο Μαρκόπουλο, στη Νέα Μάκρη, στη Ραφήνα και στα Σπάτα. 

Τα 8 αυτά Κέντρα Υγείας εάν μετατραπούν σε αστικού τύπου όπως προτείνουμε εδώ και δέκα χρόνια περίπου και στελεχωθούν με κατάλληλες ειδικότητες και τεχνική υποδομή και λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση θα επιτρέψουν την επί τόπου κάλυψη των περισσότερων αναγκών φροντίδας υγείας των μόνιμων αλλά και των περιοδικών κατοίκων της περιοχής της Ανατολικής Αττικής, που ανέρχονται πλέον περίπου στο ένα εκατομμύριο κατοίκους. 
Η πρόβλεψη αυτή που στηρίζεται στις επιστημονικές μελέτες θα επιτρέψει την καλύτερη λειτουργία του συνόλου των νοσοκομείων της Αττικής, χωρίς «εκπτώσεις» στις παροχές υγείας, ενώ συνεπάγεται και σημαντική ελάφρυνση των νοικοκυριών που δεν θα χρειάζεται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για απλές ιατρικές υπηρεσίες ενώ θα ελαφρύνει και την κυκλοφοριακή συμφόρηση πέριξ των εφημερευόντων κάθε φορά νοσοκομείων.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Λαυρίου, Καλυβίων, Καπανδριτίου, Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπατών;
  2. Ποιο είναι το σχέδιο σας για την λειτουργία τους και τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στους κατοίκους της περιοχής;
  3. Ποια είναι τα καταγεγραμμένα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναλυτικά ανά Κέντρο Υγείας, πώς και πότε εκτιμάτε ότι θα καλυφθούν τα κενά αυτά;
  4. Είναι στις προθέσεις να μετατρέψετε τα 8 αυτά Κέντρα Υγείας σε αστικού τύπου προσαρμόζοντας ανάλογα τις υπηρεσίες και τα οργανογράμματά τους;  


         -Ο-
    ΕΡΩΤΩΝ   

  Χατζηδάκης: Ακολουθούμε τον Ευρωπαϊκό δρόμο, καταργούμε το λιγνίτη, προωθούμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΒΙΝΤΕΟ)

        ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

             ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ