Από τον Οτσαλάν στην ΚερατέαΟ αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπόμπος που μόλις διακρίνεται στη φωτογραφία, είναι λόγω δικαιοδοσίας ο επικεφαλής των δυνάμεων με τους οποίους μέρα-νύχτα οι κάτοικοι της Κερατέας δίνουν μάχη για να μη γίνει σκουπιδότοπος η περιοχή τους. 
Ποιός όμως είναι ο κ. Μπόμπος; Τον Φεβρούάριο του 1999 είχε κληθεί ως πράκτορας τότε της ΚΥΠ να μεταβεί στο Ναϊρόμπι για να πετάξει έξω από την πρεσβεία μας τον Κούρδο ηγέτη Αμπνουλάχ Οτσαλάν. 
Στο βιβλίο του ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά με σκληρά και απαξιωτικά λόγια για τον “εντολοδόχο” του Πάγκαλου, που πάση θυσία, είχε δώσει εντολή για βίαιη έξωση … από την στιγμή που το καταφύγιο “βρώμισε” στους Τούρκους. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ταγματάρχη Καλεντερίδη ο κ. Μπόμπος ζήτησε ακόμη και όπλα από τον ανεκδιήγητο πρέσβη Κωστούλα που βρέθηκε με μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του. Ως γνωστό ο κ. Μπόμπος επέστρεψε άπραγος στην Αθήνα και στη συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης, παραδόθηκε επί της ουσίας στον εχθρό κατά την μεταφορά του στο αεροδρόμιο της Κένυας. 
Στον κόσμο πάντως εκτός από τις αιματηρές εικόνες στην Κερατέα, έχει μείνει η πικρή και προδοτική ανάμνηση της παράδοσης του Οτσαλάν μέσα στο αεροπλάνο, με Τούρκους πράκτορες να του έχουν κλείσει τα μάτια με γάζες..! 
http://crimesonair.blogspot.com/2011/02/blog-post_1059.html
  Περιορισμοί και απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο