ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Πρόσφατα Άρθρα

agrotes


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΠΜ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. 
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙ.
ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
Οι Πρωτοβάθμιοι  Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Μεσογείων ύστερα από των Διοικητικών Συμβουλίων τους, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, διαπίστωσαν και αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Καταγγέλλουμε  τη σφοδρή ενάντια στον αγροτικό κόσμο που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις  των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή μας, τη μείωση της παραγωγής μας και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων μας.
Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε και αποδεχόμαστε όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί .
Επιπλέον διεκδικούμε ειδικά για την περιοχή μας:
  1. Την της περιοχής των Μεσογείων στο καθεστώς δημιουργίας κινήτρων για τους νέους αγρότες  καθώς εξαιρείται η πλειονότητα των αγροτικών περιοχών της Αττικής, από τις ευνοϊκές  ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη αγροτική Ελλάδα.
  2.  Να μην αντιμετωπίζεται η αγροτική γη απ’ όπου παράγουμε, σαν περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να συνδυάζεται με τα κέρδη που αποφέρει. Αυτό δε συμβαίνει σε καμιά μορφή επιχείρησης (π.χ. στη βιομηχανική παραγωγή δε φορολογούνται τα ακίνητα). Δεδομένου ότι, υπάρχουν επιπλέον ανισότητες ανά την επικράτεια στον προσδιορισμό της αξίας των αγροτεμαχίων, γίνεται  αδύνατη η επιβίωση του αγροτικού επαγγέλματος στην Αττική.
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η διατήρηση και του πρωτογενούς τομέα στο νομό Αττικής, όχι μόνο για τη συμβολή του στην οικονομία της χώρας άλλα κυρίως για περιβαλλοντικούς – οικολογικούς λόγους, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.  
Όλος ο αγροτικός κόσμος των Μεσογείων δηλώνει  ότι είναι έτοιμος και αποφασισμένος να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα του μέσω κινητοποιήσεων.
Συμμετέχουν οι κάτωθι:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ