Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;

Πρόσφατα Άρθρα

Oικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;» για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρες 11:00-13:00 από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα, με τη μέθοδο του ιστορικού, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από το χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές.

Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Οι συμμετέχοντες έτσι, έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, με το χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό κ.λπ.).

Η οικονομική συμμετοχή είναι 6 ευρώ για κάθε άτομο και 5 ευρώ για αδέλφια.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, στις 10:45.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3312995 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: