9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στην Κερατέα

Αξίζει να διαβάσετεΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, δεύτερη από συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας, σχετικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κερατέα. Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα με όσα αναγράφει, εκτός από τις “απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας” και φυσικά με τον όρο “ΧΥΤΥ”. Που να ξέρουν οι άνθρωποι(;), ότι τους λένε κάνουν…

Αν πραγματικά οι αστυνομικες δυνάμεις βρίσκονται ειρηνικά στον τόπο μας και γίνονται δέκτες απρόκλητων και παράνομων ενεργειών από τους “εγκληματίες κατοίκους”, ας κάνουν αυτό που “ευγενικά πρότεινε” ο διοικητής των ΜΑΤ, το βράδυ που μας έσπασαν τα αυτοκίνητα:

“ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΥΡΙΟΙ…”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΑΣΥ)Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 601/9/3γ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠαρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Λιακόπουλο Ηλία πραγματοποίησε σήμερα η Ομοσπονδία μας με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΕΑΥ Αττικής για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της Κερατέας εδώ και ένα μήνα με αφορμή τις εργασίες κατασκευής ΧΥΤΥ.

Εκ μέρους μας τονίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συγκρουσιακή κατάσταση της τοπικής κοινωνίας και των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο διότι υπονομεύεται η έννομη τάξη, αλλά και διότι η καθημερινή εξοντωτική απασχόληση 300 και πλέον αστυνομικών, αποβαίνει πέραν των άλλων εις βάρος της αστυνόμευσης του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, από τις οποίες ζητούνται ενισχύσεις.

Για την Ομοσπονδία μας αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η επίλυση των όποιων προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της πειθούς και όχι με τη χρήση βίας. Τονίσαμε δε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ελλοχεύουν κίνδυνοι, μη προβλέψιμοι, ενώ πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα των όποιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και όχι η εκ των προτέρων ετοιμασία για «πολεμικές αναμετρήσεις».

Τονίστηκε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη και σωστή ενημέρωση για τη διάσταση του έργου, ώστε η τοπική κοινωνία να έχει πεισθεί για τη χρησιμότητά του και να μην εναντιώνεται σε αυτό, πόσο μάλλον, όταν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών, που δεν ευθύνονται σε τίποτε και εκτελούν μόνο άνωθεν εντολές.

Ο Γ.Γ. Περιφέρειας συμμερίστηκε και τη δική μας αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή με τις απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας και ανάφερε ότι έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών και επαφών με τους αιρετούς εκπροσώπους του δήμου Λαυρεωτικής και της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της περιοχής, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. Μας ανακοίνωσε δε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα τεθεί διεξοδικά το όλο θέμα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας κοινής συνάντησης της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους των κατοίκων, παρουσία και του ιδίου.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, επιζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους θεσμικά και κατά αρμοδιότητα υπεύθυνους ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να μετατρέπεται ο Έλληνας αστυνομικός σε σάκο του μποξ για την εκτόνωση και μόνο των όποιων διαμαρτυριών. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία ως ο από μηχανής Θεός και μάλιστα να εγκαλείται πολλές φορές για τη μη επίλυση ζητημάτων που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.


Ο Πρόεδρος


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος


6932310597

Ο Γενικός Γραμματέας


ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης6974427848

www.poasy.gr


μερικά από τα δώρα των ΜΑΤ προς τους κατοίκους


ειρηνική πορεία των ΜΑΤ στην Κερατέα
http://antixyta.blogspot.com/2011/01/2_17.html


Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα