16.6 C
Keratea
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Η Υπουργός της διπλανής… βίλλας στον πόλεμο κατά του Μνημονίου!

Πρόσφατα Άρθρα

%CE%97+%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82+...%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Η «κόκκινη» Τζάκρη στο αντάρτικο με τα… Prada

Με εντελώς διαφορετική παρουσία, γυαλιά, μαύρο μακρυμάνικο pencil dress, μαλλιά όχι ιδιαίτερα επιτηδευμένα και αντιπολιτευτικό στόμφο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚΘεοδώρα Τζάκρη την περασμένη Τετάρτη στο Κοινοβούλιο μίλησε για πρώτη φορά με σκληρή γλώσσα καθυβρίζοντας την κυβέρνηση για τα που έχει αποφασίσει και τελικώς… τα υπερψήφισε.


Ορισμένες φορές η σημειολογία μιας εικόνας είναι ιδιαιτέρως αντενδεικτική της ουσίας της. Η εικόνα της σικάτης, λιτής, σοβαρής βουλευτού, η οποία μιλάει πιο καθαρά, αργά, δεν κομπιάζει και δεν συνοδεύει τον λόγο της από αμήχανες κινήσεις εκείνο το βράδυ στη Βουλή υποδείκνυε το νέο προφίλ της Θεοδώρας Τζάκρη. Της βουλευτού που δεν είναι πια υφυπουργός Εσωτερικών για να χρειάζεται κάθε πρωί επίσκεψη σε κομμωτήριο του Κολωνακίου, που (για να αποφύγει τα ειρωνικά σχόλια από τον Τύπο) δεν συνδυάζει κοντές φούστες με παρισινά ταγιέρ και πανάκριβες τσάντες και που δεν χρειάζεται πια να ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του κόμματος καθώς συντάσσεται με την αγανάκτηση του λαού. 

Ωστόσο, η επιλογή της ομιλίας της, να χρησιμοποιήσει όρους καφενείου, («ο κ. Στουρνάρας, υπάλληλος του ΣΕΒ») και να επιτεθεί με αντιπολιτευτική γλώσσα στην κυβέρνηση υπερψηφίζοντας τελικά τα αποτύπωσε με τον πιο καθαρό τρόπο την πραγματική εικόνα της κυρίας Τζάκρη. Της κυρίας από τα Γιαννιτσά και τη βαρετή «δικηγορίσια» ζωή στην επαρχία που ήθελε να περπατήσει την Σαντ Ονορέ στο Παρίσι για να δει και στη συνέχεια να αγοράσει έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ ένα ζευγάρι γόβες Λουμπουτέν για να ταιριάζει με τη Louis Vuitton τσάντα της και την…. ζωή της πολιτικού στην Αθήνα. 

Η «διάσπαση» με το ΠΑΣΟΚ 

Η βουλευτής «επένδυσε» πολλά στην πολιτική της πορεία στο ΠΑΣΟΚ και οι πρόσφατες διασπαστικές της τάσεις μάλλον προοιωνίζουν την αλλαγή σελίδας. Η κυρία Τζάκρη δεν δείχνει να κωφεύει στις κραυγές αγανάκτησης για τα από τους κατοίκους της Πέλλας που την εξέλεξαν, καθώς έλαβε έντονες ψηφίζοντας το πρώτο μηνμόνιο. Ανήκοντας στα «πράσινα» στελέχη που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο , με την ομιλία της κατά την ψηφοφορία για τα έδειξε ξεκάθαρα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «του έκανε τη χάρη για τελευταία φορά» και του έδωσε την ψήφο που χρειαζόταν το κόμμα, ενώ ταυτόχρονα με τον «πύρινο» λόγο της άνοιξε την πόρτα σε πιο αριστερές κατευθύνσεις. 

Γιατί όμως δεν καταψήφισε τα ώστε να απομακρυνθεί από το «φθαρμένο και αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ», αλλά παραμένει συμμετέχοντας στο εσωκομματικό παρασκήνιο; Διότι η πολιτική δεν είναι δικηγορία και ενίοτε δεν χρειάζονται μόνο επιχειρήματα αλλά και timing. Και η κυρία Τζάκρη το γνωρίζει αυτό καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών το 2009 σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν νέα πρόσωπα. Και η επόμενη κίνησή της δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. 

Η «κόκκινη» Τζάκρη με τα Prada και τις δεξιώσεις 

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές της να πείσει τους συναδέλφους της και τους πολίτες από το βήμα της Βουλής ότι συμπαρίσταται και κυρίως κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας των μέτρων, η Θεοδώρα Τζάκρη απέχει τόσο από την πραγματικότητα ενός μέσου πολίτη, όσο η αξία των Prada της από μια τσάντα της σειράς. Και αυτό διότι, η Θεοδώρα Τζάκρη είναι υπεράνω λιτότητας. Πριν λίγα χρόνια οι συνάδελφοί της στη Βουλή θυμούνται μια κατσαρομάλα, απλή και καθημερινή, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, με αγρότες γονείς. Οι ίδιοι άνθρωποι είδαν το 2009 στα έδρανα μια κυρία της διπλανής… βίλας

Κάθε πρωί η υφυπουργός Εσωτερικών τότε πήγαινε για δύο ώρες στο κομμωτήριο του Κολωνακίου «Jarmpalis», πριν φτάσει στο υπουργείο της ξοδεύοντας το 1/5 της βουλευτικής αποζημίωσης μόνο στο κομμωτήριο. Ωστόσο, για έναν μόνο καφέ της κυρίας Τζάκρη στο χρειάστηκαν 18 διαφορετικές νομοθετικές διατάξεις, ώστε να μην πληρώσει από το μισθό της 29,30 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών. Απασχόλησε ευρέως τον Τύπο, για πρώτη φορά, τον Μάιο του 2010, όταν αποκαλύφθηκε πως αυτή η «νέα» πολιτικός, ασχολείτο με παλαιοκομματικές μεθόδους, διορίζοντας στο Μουσείο της Πέλλας 36 συγγενείς της και συγχωριανούς της.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι μετά την απόσπαση του συζύγου της κ. Γιάννη Πατσιά στο πολιτικό της γραφείο στα Γιαννιτσά, αμέσως μετά… τη βουλευτική της εκλογή τον Μάρτιο του 2004, διόρισε σε κυβερνητικό πόστο και τον γαμπρό της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό της γραφείο στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά ενώ η κυρία Τζάκρη ξόδευε χιλιάδες ευρώ για να ανανεώνει τακτικά την γκαρνταρόμπα της, με Prada και Louis Vuitton για να παραβρίσκεται σε γκαλά και κοσμικές δεξιώσεις. 

Η θυελλώδης θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών
Κατά την υπουργική της θητεία κατάφερε να έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο και είχε χαρακτηρίσει «κηπουρό» της κυβέρνησης, ενώ η συνεργασία τους ήταν τόσο ακανθώδης που ο  την απομάκρυνε από το υπουργείο στον πρώτο ανασχηματισμό. Η σχέση της με τη κοινή γνώμη διαταράχτηκε όταν ανέλαβε το ζήτημα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα και θεωρείται ότι μεσολάβησε για την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή. Σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο με τη Louis Vuitton ανά χείρας και προκλητικό ντύσιμο προκαλώντας την των συμπατριωτών της

Η ομιλία της για τα την περασμένη Τετάρτη χαρακτηρίστηκε από πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πολιτικά γραφική. Ίσως επειδή επιτέλους τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται με πράξεις από τους βουλευτές. 


Αναστασία Γαλάνη
http://newpost.gr/ 

Διαβάστε σχετικά

Ανεκδιήγητη… Aν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό της λογικής, απομαγνητοφώνησέ τον.

%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B7...+A%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82+%CE%BD%CE%B1+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82,+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AD+%CF%84%CE%BF%CE%BD.

«… έχουμε μπροστά μας και καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα πακέτο μέτρων, που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Και θυμούμαι όλους αυτούς τους διατεταγμένους αναλυτές και τους φοβερούς ειδικούς που υποστήριζαν στην αρχή της κρίσης, ότι πολύ σύντομα, αν προβούμε σε διαρθρωτικά……
 

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ