17 C
Keratea
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΥΑΤΗΛ

Πρόσφατα Άρθρα

Το Σάββατο 25/4/2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ στο χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού Λαυρίου. Η συζήτηση έγινε σε αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας και αφορούσε τη παρακάτω με αιτήματα που είχαν ήδη κατατεθεί από την Ομοσπονδία.


Προς συζήτηση αιτήματα:

1. Περιορισμός των βυτιοφόρων που αδειάζουν βοθρολύματα μόνο σ’ αυτά που προέρχονται από το Δήμο Σαρωνικού και Λαυρεωτική, διενεργώντας λεπτομερή έλεγχο στα προσκομιζόμενα Δελτία Αποστολής ως προς το περιεχόμενο και την προέλευση.

2. Δέσμευση εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ για την τοποθέτηση ειδικών στομίων κατά την εκκένωση των βυτιοφόρων οχημάτων ώστε να μην εκπέμπεται δυσοσμία η οποί ταλαιπωρεί τους οικισμούς μας.

3. Λειτουργία ηλεκτρονικής μπάρας εισόδου προς έλεγχο και καταγραφή των εισερχομένων βυτίων. 

4. Προσθήκη συστήματος απόσμησης σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας των λυμάτων για περαιτέρω περιορισμό της δυσοσμίας. Κατασκευή θόλου για την κάλυψη των δεξαμενών επεξεγασίας των λημμάτων όπως έχει δεσμευτεί ο στις πρόσφατες συναντήσεις μας. 

5. Παροχή δυνατότητας λήψης πέντε (5) δείγματα ανά έτος, από τα φρεάτια σε μέρες και ρες επιλογής της Ομοσπονδίας με παρουσί εκπροσώπου της Διοίκησης του βιολογικο και εξέταση των δειγμάτων από πιστοποιημένα εργαστήρια της επιλογής μας. Το κόστος του εργαστηρίου θα αναλαμβάνεται από η ΔΕΥΑΤΗΛ.

6. Δυνατότητα επίσκεψης μας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού με εξειδικευμένα άτομα για ανταλλαγή απόψεων για τη συντήρηη και γενικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

7. Ανάληψη από μέρος της Δήμου Λαυρεωτική πρωτοβουλίας για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων με τη και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας τω βιολογικών μονάδων που διαθέτουν.

8. Άμεση της εκάστοτε παραγόμενης λυματολάσπης από το χώρο του βιολογκού.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Κος Σταύρος Κρητικός δήλωσε κατ΄ αρχήν ότι είναι θετικός σ όλα τα αιτήματα επισημαίνοντας ότι τα τρία πρώτα εξ αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί και στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τα υπόλοιπα με γνώμονα πάντα την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού και κυρίως της εξάλειψης της δυσοσμία.

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να εξεταστούν τρόποι βοήθειας, όπως διάθεση βυτιοφόρου και αποφρακτικού, στους οικισμούς που συνορεύουν με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού .
Ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και επιτόπια συζήτηση γι επιμέρους θέματα.

Τέλος ανανεώθηκε το ραντεβού στις προσεχείς ημέρες ώστε με τη παρουσία και του Δημάρχου κ Δημήτρη Λουκά να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των βελτιώσεων για την καλύτερη λειτουργία του βιολογικού.

Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση για τη πορεί του χρονοδιαγράμματος και την υλοποίησ των συμφωνηθέντων με γνώμονα πάντα τη ποστασία του περιβάλλοντος και της υγεία των κατοίκων των οικισμών.

Για το Δ.Σ.
-Ο-                                      -Ο-
Πρόεδρος                    Γραμματέας
Ν. Φρατζέσκος          Μ.Ναυπλιώτης

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ