ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Αποφάσεις ΝΣ για τους ΧΑΔΑ στην Ανατ. Αττική

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


Ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν το Γραμματικό και η Κερατέα εξαιτίας της εμμονής της Κυβέρνησης να προωθήσει έναν σχεδιασμό ανεφάρμοστο και ξεπερασμένο

13/4/2010
Αποφάσεις ΝΣ για τους ΧΑΔΑ στην Ανατ. Αττική

Συζητήθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής οι τελευταίες εξελίξεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερών απορριμμάτων στην Αττική. Ο Νομάρχης Λ. Κουρής, εισηγούμενος το θέμα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν το Γραμματικό και η Κερατέα εξαιτίας της εμμονής της Κυβέρνησης να προωθήσει έναν σχεδιασμό ανεφάρμοστο και ξεπερασμένο.
Στην συνέχεια τόνισε ότι παρά το ότι δεν έχουν εκδικαστεί οι σχετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στα εντοπισθέντα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ο χώρος της χωματερής στο Γραμματικό με την συνεχή παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Παρόμοια πρακτική εξαγγέλθηκε ότι θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση της Κερατέας, παρά την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
“Η λύση που έχει επιλεγεί στηρίζεται σε μέθοδο τεχνολογικά ξεπερασμένη, που έχει εγκαταλειφθεί διεθνώς και αγνοεί την ανακύκλωση με αποτέλεσμα η τυχόν ολοκλήρωση των διαδικασιών εγκατάστασης να διαιωνίσει την τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει επί δεκαετίες η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική με τις απαράδεκτες συνθήκες που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής”, τόνισε ο Νομάρχης Λ. Κουρής.
Στη συνέχεια ενημέρωσαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκης και ο Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, οι οποίοι αφού αναφέρθηκαν στα συζητηθέντα στις πρόσφατες συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας Αττικής επεσήμαναν ότι με έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2666/24-3-2010) διευκρίνισε ότι κάθε έργο, που η χρηματοδότησή του έχει υπαχθεί στο Ταμείο Συνοχής, είναι απολύτως ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα και ως εκ τούτου η επί χρόνια προβαλλόμενη δήθεν αναγκαιότητα προώθησης του συνόλου των έργων για να μην χαθεί η χρηματοδότηση, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ακολούθησε η αναλυτική τοποθέτηση των επικεφαλής των νομαρχιακών παρατάξεων και πολλών νομαρχιακών συμβούλων και στη συνέχεια το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε:
•Να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στον ανεφάρμοστο και ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγεί σε περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση τόσο της Ανατολικής Αττικής όσο και της Δυτικής Αττικής.
•Να καταγγείλει τις συνθήκες αστυνομοκρατίας και το κλίμα διώξεων που προσπαθούν να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες οι πολιτικά και υπηρεσιακά υπεύθυνοι προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
•Να απαιτήσει την εφαρμογή λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών, όπως λ.χ. η πρόσφατη πρόταση των 4 οικολογικών οργανώσεων (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Greenpeace, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS) για ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με έμφαση στην ανακύκλωση.
•Να δηλώσει την ομόθυμη και έντονη αντίθεση των πολιτών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνεργασία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. 

 
 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πλώρη-για-το-λιμάνι-του-Λαυρίου-έχει-βάλει-το-superstar-–-Επιστρέφει-στη-γραμμή-Άγιος-Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει το Superstar – Επιστρέφει στη γραμμή Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει αυτή την ώρα το SUPERSTAR, ολοκληρώνοντας έτσι την ολιγοήμερη ακινησία του στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το

Λαγονήσι:-Κατεσβέσθη-η-φωτιά-στην-περιοχή-το-πύργου-Μελισσουργού-Σε-επιφυλακή-η-Πυροσβεστική-στο-σημείο

Λαγονήσι: Κατεσβέσθη η φωτιά στην περιοχή το πύργου Μελισσουργού- Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στο σημείο

Η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Πύργου Μελισσουργού οριοθετήθηκε. Στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου

Πώς-ο-Κηφισός-θα-μετατραπεί-σε-«ηλιακό-ποταμό»-Το-έργο-που-θα-άλλαζε-τον-χάρτη-της-Αθήνας

Πώς ο Κηφισός θα μετατραπεί σε «ηλιακό ποταμό» -Το έργο που θα άλλαζε τον χάρτη της Αθήνας

H τσιμεντένια κοίτη του Κηφισού ποταμού θα μπορούσε να αλλάξει όψη και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολυπόθητη μετάβαση της Αττικής σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Χριστίνα-Χριστοφάκη:-Η-τελευταία-σύντροφος-Πάγκαλου-–-Τι-είπε-πει-στον-Κλίντον-για-τη-διαφορά-ηλικίας

Χριστίνα Χριστοφάκη: Η τελευταία σύντροφος Πάγκαλου – Τι είπε πει στον Κλίντον για τη διαφορά ηλικίας

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκτός από την σημαντική πολιτική του διαδρομή, «έγραψε χιλιόμετρα» και στο ωραίο φύλο. Μπορεί να μην ποτέ ιδιαίτερα ωραίος, ήταν όμως ευφυής

Scroll to Top