Οι γιατροί του ΙΚΑ Κερατέας

Πρόσφατα Άρθρα

2585
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 8453/08-04-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ στην Κερατέα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης,  μας απάντησε ότι οι υπηρετούντες ιατροί στο παράρτημα του ΙΚΑ στην Κερατέα είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις και ότι οι ασφαλισμένοι ανέρχονται στους 4250 περίπου.
Για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μετακινούνται και ιατροί άλλων ειδικοτήτων από το υποκατάστημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο Λαύριο όπου και ανήκει διοικητικά το παράρτημα της Κερατέας. Η Διοίκηση του Ιδρύματος γνωρίζοντας τα κενά που δημιουργούνται στις κατά τόπους μονάδες του, ως συνέπεια αποχωρήσεων των ιατρών, έχει προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης σαράντα εννέα (49) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νομό Ανατολικής Αττικής, όπως αυτές ανακοινώθηκαν με την υπ’ αρ. 1/2009 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, με την οποία θα καλυφθούν χίλιες οκτακόσιες εξήντα (1860) θέσεις μόνιμου ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σε όλη την επικράτεια. Η Διοίκηση του Ιδρύματος αντιλαμβάνεται τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και όταν δοθεί έγκριση για προσλήψεις θα εξετάσει τις ανάγκες της περιοχής, εκτιμώντας τις ιδιαιτερότητές της και λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις υποψηφιότητας που θα υποβληθούν, προκειμένου να επιτύχει την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους με την αρτιότερη στελέχωση.
Ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ ειδικά στην Αττική όπου ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και οι ανάγκες όπως είναι πολλαπλασιάζονται. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν αρκείται σε επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων και των προβλημάτων που αναδεικνύονται μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αναζητά λύσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Είναι προφανές ότι λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα θα υπάρξουν και είναι προς την σωστή κατεύθυνση η ιεράρχηση των προβλημάτων και η κάλυψη των αναγκών. Είναι σαφές ότι τα κενά που δημιουργήθηκαν κατά την προηγούμενη εξαετία δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στο σύνολό τους μέσα σε οκτώ μήνες και βέβαια σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Το γεγονός όμως και μόνο ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο αναγνωρίζουν το πρόβλημα επιτρέπει την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι πολλά κενά θα καλυφθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον ΑΣΕΠ.
Ο Βουλευτής Αττικής, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος της κάλυψης των κενών που παρουσιάζονται στα ιατρεία του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Κερατέα και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη που θα βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στην καθημερινότητά τους. Αποτελεί άλλωστε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ να προβούν σε κάθε απαραίτητη αλλαγή που θα δημιουργεί ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό που θα υπηρετεί αντί να ταλαιπωρεί τους πολίτες.      

http://www.mesogeianews.gr/index.php?ID=keratea&Rec_ID=2585 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ