ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Οι γιατροί του ΙΚΑ Κερατέας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 8453/08-04-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ στην Κερατέα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης,  μας απάντησε ότι οι υπηρετούντες ιατροί στο παράρτημα του ΙΚΑ στην Κερατέα είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις και ότι οι ασφαλισμένοι ανέρχονται στους 4250 περίπου.
Για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μετακινούνται και ιατροί άλλων ειδικοτήτων από το υποκατάστημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο Λαύριο όπου και ανήκει διοικητικά το παράρτημα της Κερατέας. Η Διοίκηση του Ιδρύματος γνωρίζοντας τα κενά που δημιουργούνται στις κατά τόπους μονάδες του, ως συνέπεια αποχωρήσεων των ιατρών, έχει προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης σαράντα εννέα (49) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νομό Ανατολικής Αττικής, όπως αυτές ανακοινώθηκαν με την υπ’ αρ. 1/2009 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, με την οποία θα καλυφθούν χίλιες οκτακόσιες εξήντα (1860) θέσεις μόνιμου ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σε όλη την επικράτεια. Η Διοίκηση του Ιδρύματος αντιλαμβάνεται τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και όταν δοθεί έγκριση για προσλήψεις θα εξετάσει τις ανάγκες της περιοχής, εκτιμώντας τις ιδιαιτερότητές της και λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις υποψηφιότητας που θα υποβληθούν, προκειμένου να επιτύχει την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους με την αρτιότερη στελέχωση.
Ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ ειδικά στην Ανατολική Αττική όπου ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και οι ανάγκες όπως είναι φυσικό πολλαπλασιάζονται. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν αρκείται σε επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων και των προβλημάτων που αναδεικνύονται μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αναζητά λύσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Είναι προφανές ότι λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις και είναι προς την σωστή κατεύθυνση η ιεράρχηση των προβλημάτων και η κάλυψη των αναγκών. Είναι σαφές ότι τα κενά που δημιουργήθηκαν κατά την προηγούμενη εξαετία δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στο σύνολό τους μέσα σε οκτώ μήνες και βέβαια σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Το γεγονός όμως και μόνο ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο αναγνωρίζουν το πρόβλημα επιτρέπει την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι πολλά κενά θα καλυφθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον ΑΣΕΠ.
Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος της κάλυψης των κενών που παρουσιάζονται στα ιατρεία του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Κερατέα και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια που θα βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους. Αποτελεί άλλωστε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ να προβούν σε κάθε απαραίτητη αλλαγή που θα δημιουργεί ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό που θα υπηρετεί αντί να ταλαιπωρεί τους πολίτες.      

http://www.mesogeianews.gr/index.php?ID=keratea&Rec_ID=2585 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΣΟΧ-1/2023-ΤΗΣ-ΚΔΕΜ.-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΜΕ-ΣΥΝΑΨΗ-ΣΥΜΒΑΣΗΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ-ΧΡΟΝΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ 1/2023 ΤΗΣ Κ.Δ.Ε.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Καιρος Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ

10ήμερα-Παιδικού-Αθλητισμού-&-Πολιτισμού-στον-Δήμο-Λαυρεωτικής-–-ota-voice

10ήμερα Παιδικού Αθλητισμού & Πολιτισμού στον Δήμο Λαυρεωτικής – OTA VOICE

< article id=”post-503407″> <div><p><img width=”960″ height=”583″ src=”https://forkeratea.com/wp-content/uploads/2023/06/localimages/kleisto_afisa_2023_-lavrio_camp-TELIKO_Page_1-scaled-e1686299568975-960×583.jpg” alt loading=”lazy” ></p></div><div> <p><strong>Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, τον Αθλητικό

Scroll to Top