Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ – ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Πρόσφατα Άρθρα

Ο έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) στο Γραμματικό, αφού η περιοχή που έχει επιλεγεί δεν πληροί τις αναγκαίες τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει αναγνωρίσει μάλιστα και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθιστά την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω έργου εξαιρετικά επικίνδυνη για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων της.

Για τον λόγο αυτό, με σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας αποφασίσθηκε η άσκηση των αναγκαίων ενδίκων βοηθημάτων με σκοπό τη ματαίωση του έργου. Ήδη εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως του Δήμου κατά της αρνήσεως της Διοίκησης να ανακαλέσει, μετά την έκθεση – καταπέλτη για το έργο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, τις άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία του εν λόγω έργου. 
Πέραν τούτου, ο Δήμος μας άσκησε την 24η Οκτωβρίου 2012, δια του νομικού εκπροσώπου της στην υπόθεση αυτή Δικηγόρου Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά τη των εργασιών κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α., αφού με αυτές καταστρέφεται η κοίτη ρεμάτων που διέρχονται από τον χώρο του εργοταξίου και επέρχεται σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ο καλεί εκ νέου την κεντρική Διοίκηση αφενός να αναλογιστεί, έστω την ύστατη αυτή ώρα, τις τεράστιες που αναλαμβάνει με την παράλογη εμμονή της στην κατασκευή του εν λόγω καταστροφικού για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας έργου και, αφετέρου, να εξετάσει με τρόπο σοβαρό και οργανωμένο, εναλλακτικές δυνατότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα είναι συμβατές με το εθνικό δίκαιο και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ