Αντίδραση των οικιστικών συλλόγων για το διαγωνισμό καντινών στις !

Πρόσφατα Άρθρα

Τα Διοικητικά Συμβούλια των παρακάτω συλλόγων εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και την αντίθεσή τους στα σχέδια της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. AE του Δήμου Λαυρεωτικής για την «…παραχώρηση δημοτικών χώρων για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών» στις των οικισμών μας.

Εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους των οικισμών μας και τα έννομα συμφέροντά τους, διαμαρτυρόμαστε για την εξέλιξη αυτή και καλούμε άμεσα το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ματαιώσουν αυτές τις ηθικά απαράδεκτες και νομικά παράνομες ενέργειες με βάση και την τελευταία ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 (ΦΕΚ 1636/Β/12-5-2017).

Οι Σύλλογοι
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΙ (ΓΑΛΗΝΗ)
ΠΟΡΤΟ ΕΝΝΕΑ
ΤΡΑΧΑΝΤΙΕΡΑ (ΕΛΠΙΣ)

Το παρακάνω έγγραφο κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η κοινή μας στάση με τους άλλους συλλόγους είναι δεδομένη. Το επιβάλει η πλήρης έλλειψη επικοινωνίας από την πλευρά του Δήμου προς όλους τους συλλόγους για το θέμα αυτό. Είτε αφορά το δικό μας οικισμό είτε όχι. Και για την συγκεκριμένα, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσαν κάποιοι να κλείσουν τα μάτια και να μην δουν ένα «Πρότυπο Ανοιχτής, Δημόσιας, Ελεύθερης και παράλληλα Πλήρως Οργανωμένης Παραλίας με Δωρεάν Όλες τις Υπηρεσίες». Αυτό δηλαδή που χρόνια τώρα πασχίζουν και κάνουν πράξη όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μέσω του συλλόγου μας: συνεισφέροντας με τις συνδρομές τους για τον καλλωπισμό και τη συντήρηση των 2-3 παραλιών μας, με ένα ετήσιο κόστος 2.000 ευρώ.

Ναι, εμείς στην Αγία Μαρίνα δεν βγάζουμε έσοδα αλλά αντίθετα, επενδύουμε ξοδεύοντας για το περιβάλλον, τη θάλασσα και τους επισκέπτες της. Με ομπρέλες από φυσικούς-ντόπιους φοίνικες, με φυσικά τραπεζάκια από κορμούς δέντρων και παγκάκια, με ατομικά τασάκια για όλους, με κάδους απορριμμάτων και με εργάτη που κάνει καθημερινή αποκομιδή, με ντουζ, με δωρεάν WiFi, με γήπεδο beach volley, με ένα (μοναδικό στην ) γήπεδο θαλάσσιου μπάσκετ, με κανονισμό παραλίας, με ένα παρτέρι γεμάτο δροσιά απ’ τη σκιά σκίνων που φύτεψαν πριν 30 χρόνια οι παλαιότεροι από εμάς, με πρωτοπόρα παραλιακή δανειστική βιβλιοθήκη (εντός των ημερών) και τέλος, με πλήρη εξυπηρέτηση όσων θέλουν καφέ-παγωτό-σνακ με παράδοση στην ομπρέλα τους, αφού υπάρχουν ήδη 3 μαγαζιά που εξυπηρετούν τους λουόμενους όλο το καλοκαίρι. Με όλα τα παραπάνω, λείπει η καντίνα και οι οργανωμένες ξαπλώστρες;

Αλλά αυτά απ’ το Δήμο ποιος τα ξέρει; Ποιος νοιάζεται; Ποιον ενδιαφέρουν εκτός ίσως από αυτόν που θα «κερδίσει» το διαγωνισμό και θα τα βρει όλα έτοιμα; Ας το ξανασκεφτούν καλά αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ας εξετάσουν τη νομιμότητα των αποφάσεών τους, τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές και κυρίως ας αφουγκραστούν το κοινό αίσθημα των συμπολιτών τους για λογική και δίκαιη άσκηση εξουσίας. Κι αυτό ας το κάνουν συνδυάζοντάς το με τις δυνατότητες και την εμπειρία του Δήμου σε ελέγχους, σε παρεμβάσεις και σε επιβολή (ισχυόντων ή μη) κανονισμών καθώς και τις μηδενικές κυριολεκτικά υποχρεώσεις που θέτει ο Διαγωνισμός στους πιθανούς πλειοδότες http://www.lavreotiki.gr.

Αυτός που αγαπάει αληθινά το λαό δεν γίνεται αρχηγός του αλλά υπηρέτης του (Μ. Λουντέμης)

Για την Αγία Μαρίνα
Ο πρόεδρος
Λευτέρης Φραγκιουδάκης

Πηγή: lavriaki.gr

Διαβάστε σχετικά:
Σε 16 παραλίες της Λαυρεωτικής διαγωνισμός για την παραχώρηση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών.

Ιουνίου 10, 2017

Σε 16 παραλίες της Λαυρεωτικής διαγωνισμός για την παραχώρηση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών.

Ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με ενσφράγιστες έγγραφες προσφορές,   για την παραχώρηση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση …

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: