17.2 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ανοίκεια επίθεση Φιλίππου κατά Σωφρόνη – Σε δύσκολη θέση ακόμη και η πρόεδρος του δ.σ. Δ. Ράπτη (Βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

filippou epithesi

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού με τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου να επιτίθεται με ανοίκειες εκφράσεις κατά του προκατόχου του και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Σωφρόνη.

Μάλιστα οι εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις του κ. Φιλίππου, προϊόν μάλλον και των τελευταίων ψηγμάτων ψυχραιμίας που διέθετε αυτός, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση ακόμη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δήμητρας Ράπτη η οποία λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος δεν μπορούσε να κλείσει, όπως είπε, το μικρίφωνο του δημάρχου για να μην ακούγονται οι αχαρακτήριστες φραστικές επιθέσεις του κατά του κ. Σωφρόνη.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Περί δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού, κύριε Φιλίππου», ο αναφέρεται διεξοδικά στις απρεπείς σε βάρος του εκφράσεις από τον κ. Φιλίππου και θέτει θέμα πολιτικού πολιτισμού από τον οποίο απέχει, όπως συμπλήρωσε, ο «κουρασμένος και γι’ αυτό μονίμως θυμωμένος» δήμαρχος.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του επί λέξει ο κ. Σωφρόνης:

«Συστατικά της δημοκρατίας μας είναι ο διάλογος, η συναίνεση, η συμφωνία, η σύνθεση. Συστατικά της όμως αποτελούν και η διαφοροποίηση, η αντίθεση, η διαφωνία, η πολιτική αντιπαράθεση.
Ποιο είναι αυτό το στοιχείο της δημοκρατίας που παρεμβαίνει ώστε η διαφωνία, η πολιτική αντιπαράθεση, η αντίθεση να είναι γόνιμες. Εννοώ να μην έχουν ως αποτέλεσμα το διχασμό της κοινωνίας και την όξυνση των πολιτικών παθών, αλλά την ενημέρωση και τον πλουραλισμό. Αυτό το στοιχείο ονομάζεται πολιτικός πολιτισμός.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο πολύπειρος στα αυτοδιοικητικά Πέτρος Φιλίππου, δυστυχώς μετέφερε ένα υπόδειγμα που δεν απέχει απλώς από τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά αποτελεί το χειρότερο υπόδειγμα ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά.

Τρία πράγματα κρατώ από αυτό το παραλήρημα του Δημάρχου εναντίον μου.

Το πρώτο: “Ο κόσμος σε έστειλε σπίτι σου”. Αυτό ξεστόμισε ο δήμαρχος στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου με την παράταξη που εκπροσωπεί το 47% των συμπολιτών μας. Είναι προφανές ότι η καθεστωτική, η αυτοκρατορική αντίληψη που διέπει τον κ. Φιλίππου του απαγορεύουν να κατανοήσει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει μόνον ο νικητής, αλλά και όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τα υπόλοιπα τμήματα της κοινωνίας. Στη δημοκρατία όλη η αντιπολίτευση, από την αξιωματική έως τον πιο μικρό σχηματισμό, δεν βρίσκεται “σπίτι της” αλλά ασκεί τις θεσμικές υποχρεώσεις και τα δημοκρατικά της δικαιώματα, όπως η γόνιμη αντιπολίτευση, ο έλεγχος, η κριτική, η κατάθεση προτάσεων και αντιπροτάσεων.

Το δεύτερο: “O κόσμος σε πήρε και θα σε πάρει με τις πέτρες”. Εδώ πλέον η πλήρης εκτροπή του δημάρχου αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη, καθώς υποδαυλίζει πρακτικές και συμπεριφορές απολύτως αντίθετες με την ιστορία της αυτοδιοίκησης και με το περιεχόμενο της δημοκρατίας. Στη δημοκρατία οι πολιτικές διαφορές δεν αντιμετωπίζονται με τσαμπουκάδες και βία, αλλά με νηφαλιότητα, πολιτικό διάλογο και σεβασμό.

Το τρίτο, το οποίο δεν αποτελεί τιμή ούτε για το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ούτε και για τη θεσμική του λειτουργία, είναι η ολοκληρωτική αντίληψη του Δημάρχου με την οποία σαρώνει όποιον βρεθεί μπροστά του, χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Ούτε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ούτε τους αιρετούς, ούτε τους που μας έβλεπαν, ούτε καν την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που μάταια – αν και άτονα- προσπαθούσε να τον επαναφέρει στη στοιχειώδη τάξη. Στη δημοκρατία τα θεσμικά όργανα και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών βρίσκονται πάνω από τα πάθη και τις προσωπικές εκτροπές.

Αν και ομολογουμένως η συμπεριφορά του κουρασμένου πλέον – και για αυτό μονίμως θυμωμένου- δημάρχου αυτή τη φορά βρέθηκε εκτός όλων των ορίων, θα κλείσω αυτή την με ένα κάλεσμα προς εκείνον: H κοινωνία μας που πέρασε ήδη από μια δεκαετή και σχεδόν δύο χρόνια τώρα υφίσταται τις βαριές συνέπειες της πανδημίας. δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη από κοκορομαχίες, προσβλητικές επιθέσεις και διχασμούς. Από προτάσεις και λύσεις έχει ανάγκη. Από έργα και έχει ανάγκη. Από ενότητα και σύμπνοια με στόχο το καλύτερο έχει ανάγκη. Ας την αφουγκραστούμε».

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στα οποία απαθανατίζονται οι σκληρές εκφράσεις του κ. Φιλίππου σε βάρος του κ. Σωφρόνη:

Πηγή: Ανοίκεια επίθεση Φιλίππου κατά Σωφρόνη – Σε δύσκολη θέση ακόμη και η πρόεδρος του δ.σ. Δ. Ράπτη (Βίντεο)

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ