19.2 C
Keratea
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
Σήμερα  το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού συγκαλείται εκτάκτως για να λάβει, όπως μας πληροφορεί σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αποφάσεις αναφορικά με τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για τη διετή εκμίσθωση  χρήσης και εκμετάλλευσης της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα των παραλιών του Δήμου μας, απασχολεί την τοπική κοινωνία και τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.
Φυσικά, για τις εκάστοτε δημοτικές αρχές ήταν ένα από τα θέματα αιχμής.
Φυσικά και δυστυχώς, τόσο χρόνια δεν έχει βρεθεί κάποια βιώσιμη και σε όφελος του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος λύση.
Φυσικά, οι «καντινιέρηδες» παραμένουν οι ίδιοι και οι ίδιοι  –  και εν πολλοίς είναι συγγενείς και γνωστοί αιρετών. Τελευταία δε οι καντίνες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο «κατακλύζοντας» κάθε ελεύθερη σπιθαμή γης σε κάθε προσιτή και προσβάσιμη παραλία για μας τους απλούς πολίτες.
Φυσικά, οι άδειες ανανεώνονται «αυτομάτως» με διαβλητές και αδιαφανείς διαδικασίες.
Φυσικά  εδώ και χρόνια οι δημοτικές παρατάξεις ήταν και παραμένουν  απλοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης.
Φυσικά και η «ανάπτυξη» που έφερε η διαχείριση των παραλιών από το Δήμο Σαρωνικού απέβει προς όφελος κυρίως «ημετέρων».
Και τώρα που φτάσαμε στο «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ», δηλαδή στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ, το παράδοξο είναι ότι σύσσωμοι οι αιρετοί όλων των παρατάξεων, παραβλέπουν όλα τα μέχρι τώρα κακώς κείμενα αφενός και αφετέρου  την ίδια την πραγματικότητα και μάλιστα εγκαλώντας τον για ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών.
Και εξηγούμαστε:
Η  παραλία των Αλυκών Αναβύσσου έχει ανακηρυχθεί   Κτήμα από το 1969!
Από το 2003 έχει περιέλθει στη  διοίκηση  και διαχείριση της ΕΤΑΔ και από την αρχή της μνημονιακής εποχής συμπεριλαμβάνεται στα ακίνητα του Δημοσίου που πρέπει να αποφέρουν  έσοδα,  διαφορετικά μεταφέρονται στο και πωλούνται.
Άρα, λοιπόν το και κοινωνικό συμφέρον υπαγορεύει  στο Δήμο Σαρωνικού να καταθέσει ΤΩΡΑ πρόταση στην ΕΤΑΔ και να διαπραγματευτεί τους οικονομικούς όρους  για την παραχώρηση της παραλίας Αλυκών στον Δήμο, έτσι ώστε να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στην παραλία και επιπλέον να εξασφαλίζει οικονομικά οφέλη για τον Δήμο.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αποκλείσει το Δήμο από τη διαδικασία, και θα οδηγήσει σε απώλεια αναγκαίων εσόδων.
Τέλος, αν και είναι αυτονόητο, δυστυχώς δεν εννοείται, η εκχώρηση του δικαιώματος εκμίσθωσης τμημάτων της παραλίας από το Δήμο σε τρίτους θα πρέπει επιτέλους να γίνει με όρους διαφάνειας και όχι «μαφιόζικους», που στην πράξη σημαίνει διεξαγωγή ανοικτών  ηλεκτρονικών διαγωνισμών, δημοσίευση οικονομικού απολογισμού  και κοινωνικό έλεγχο.
Συμπερασματικά καλούμε τον δήμαρχο να σταματήσει τα κομματικά παιχνίδια και τις παρελκυστικές μικροπολιτικές τακτικές σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και να καταθέσει πρόταση στην ΕΤΑΔ μέχρι την Τρίτη. Διαφορετικά θα φέρει την πλήρη ευθύνη για ό,τι  ακολουθήσει.

Το συντονιστικό

Διαβάστε σχετικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ιουνίου 12, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖ…

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ