10.4 C
Keratea
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, 9.5.2014

Αξίζει να διαβάσετε

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, 9.5.2014
Με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Λαυρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου η πρώτη προεκλογική ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» Σταύρου Ιατρού και υποψηφίων συμβούλων από το Λαύριο.

Η Λένα Οικονόμου, ο Φώτης Τσιρίδης, ο Βαγγέλης Σάρρας, ο Νίκος Τσώνος και ο Νίκος Βλαχογιάννης τοποθετήθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης και του Δήμου μας και έδωσαν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία του Λαυρίου.
Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας άνοιξε με τις «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» για την πόλη του Λαυρίου, γεγονός που, όπως ξεκαθάρισε εξ’ αρχής ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, δίνει το μήνυμα του συνδυασμού: Η άλλη λύση, η καθαρή λύση, η αντιμνημονιακή δύναμη με ενότητα θέτει ως προτεραιότητα τη Λαυρεωτική και τα προβλήματά της και όχι κάποιο κόμμα. Η Λαυρεωτική έχει μακρά ιστορία, όχι μόνο γιατί το Λαύριο έχει ταυτιστεί με τους αγώνες και τα συνδικάτα, αλλά και γιατί η Κερατέα έχει καταγραφεί ως ο πρώτος νικηφόρος αντιμνημονιακός αγώνας πρόσφατα. Σε αντιδιαστολή με την πολιτική των κομμάτων που ασπάστηκαν το μνημόνιο, ο κ. Ιατρού υπενθύμισε τις επισκέψεις που είχαν πραγματοποιήσει στην περιοχή ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Λουκά και Λεβαντή αντίστοιχα και έχουν συνδεθεί με ζοφερές εξελίξεις, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της ταύτισης των κ.κ. Λεβαντή και Λουκά με τις μνημονιακές πολιτικές και τα κόμματα που τις εκφράζουν.
Από την αρχή της ομιλίας του, ο κ. Ιατρού δήλωσε υπερήφανος για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του, καθώς είτε πρόκειται για ανθρώπους με γνωστή και συνεπή παρουσία από το παρελθόν, είτε για νέους οι οποίοι έχουν ήδη γίνει γνωστοί στην κοινωνία μέσα από το ήθος και την αξιοπρέπεια που έχουν επιδείξει στους αγώνες. Εκεί ακριβώς έγκειται η υπεροχή του συνδυασμού έναντι των άλλων που, εν πολλοίς, μοιάζουν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο συνδυασμός «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» είναι πλήρης, ολοκληρωμένος, διαθέτει ποιότητα και αναλαμβάνει με τόλμη την ευθύνη για το μέλλον του τόπου.
Ο Σταύρος Ιατρού δεν έχει ευκαιριακή παρουσία στο Λαύριο λόγω εκλογών, έχει ιστορία, έχει και μέλλον. Λόγω της τεχνικής του ιδιότητας, αλλά και των θέσεων που έχει υπηρετήσει είτε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος είτε ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, έχει εισηγηθεί και χειριστεί τη συμφωνία για το κλείσιμο των ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ και τη χρηματοδότηση για την αγορά του κτιρίου Ευτέρπη, την υπόθεση των πετρελαίων και την ανάπτυξη όλων των συστημάτων ανακύκλωσης. Όσον αφορά στο σήμερα, εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά για το χειρισμό των υποθέσεων της Euroterra και της ΧΥΜΑ.
Η δουλειά και η ανυποχώρητη και αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα συμφέροντα τοποθετούν την εμπειρία πάνω από τη γνώση. Ο ρεαλισμός και ο τεχνοκρατισμός είναι στοιχεία της πολιτικής και βοηθούν στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος, πριν και πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η ψυχή και η βούληση. Το Λαύριο αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα, με προεξάρχον αυτό της ανεργίας. Ο Δήμος οφείλει να επιδείξει κοινωνική αλληλεγγύη, να στηρίξει τους ανέργους και να συμβάλλει στη νοηματοδότηση της ζωής τους.
Σε αντιδιαστολή με την ανυπαρξία έργου που παρατηρείται σήμερα (με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε πολίτες που δυσκολεύονται να το πληρώσουν, να κλείνουν υποκαταστήματα δημόσιων υπηρεσιών στην περιοχή χωρίς καμιά αντίδραση, να μένουν ανεκμετάλλευτα ήδη εγκεκριμένα κονδύλια για έργα οδοποιίας σε περιοχές εκτός σχεδίου κ.λπ.), είναι επιτακτική η αναδιαπραγμάτευση της χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων ΣΕΣ (ΕΣΠΑ), προκειμένου να επέλθει ανάπτυξη μέσα από έργα πνοής για την περιοχή. Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λαύριο, η ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Κερατέας και ΒΙ.ΠΕ. Λαυρίου, η ουσιαστική αξιοποίηση του Λιμένος Λαυρίου, ώστε να του προσδώσει όχι μόνο επιβατικό αλλά και τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, είναι έργα που δεν αποτελούν απλώς όραμα, αλλά εντάσσονται σε εφικτό σχέδιο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα.
Η λειτουργία του Δήμου είναι ανάγκη να διαπνέεται όχι μόνο από αξιοκρατία και διαφάνεια στις λειτουργικές πρακτικές και τις καθημερινές συναλλαγές, αλλά και συνέπεια και αποφασιστικότητα. Τα σκουπίδια δεν έχουν θέση στον Δήμο Λαυρεωτικής, η νοικοκυροσύνη και η καθαριότητα πρέπει να γίνουν στοιχεία ευδιάκριτα και χαρακτηριστικά σε κάθε γειτονιά του. Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου θα δικαιωθούν ακόμα μια φορά στα δικαστήρια τον Ιούνιο, οπότε θα δικαστεί ο κ. Πάγκαλος για συκοφαντίες κατά του αγώνα της Κερατέας, και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ιατρού, «όσα επιδικάσει το δικαστήριο, μαζί θα τα φάμε», στηλιτεύοντας, πιο γλαφυρά αυτή τη φορά, το πρόβλημα της ανεργίας στο Λαύριο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ιατρού, αφού προειδοποίησε ότι καμιά συκοφαντία και κανένα ψέμα δε θα μείνουν αναπάντητα, με αποφασιστικότητα προέτρεψε όλους να διαδώσουν το μήνυμα της νίκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «… τις ευθύνες αυτού του τόπου θέλουμε να τις αναλάβουμε, τολμάμε, μπορούμε… αλλά σας θέλουμε δίπλα μας… αγαπάμε όλοι τον τόπο, τιμήστε μας κι εμείς θ’ ανταποδώσουμε στο έπακρο… κάποιοι διαχειρίστηκαν τα κοινά και έγιναν φτωχότεροι, δεν προκάλεσαν την κοινωνία…». Τα οράματα μπορεί θεωρητικά να μοιάζουν κοινά, η ικανότητα, όμως, των ανθρώπων που τα κάνουν πράξη και το αποτέλεσμά τους διαφέρουν.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Σταύρου Ιατρού και των υποψήφιων δημοτικων συμβούλων εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=w8nDPH8XnOY
Η ομιλία του κ. Νίκου Τσώνου: https://www.youtube.com/watch?v=OFtavJxX1Vw

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα