9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Σπάτα (φωτό)

Αξίζει να διαβάσετε

Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» βάζουμε στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων γιορτάζουν το Μεγαλείο του Αθλητισμού, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και προφανώς αθλητικές δράσεις.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματος τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυικό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους, βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κοινωνικοποίηση τους. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πραγματικά αναρίθμητα.

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αυγερινός παραβρέθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού ‘’ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022’’, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με την Αττικής, το επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τους Συλλόγους Α.Σ Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς, Α.Ε Μεσογείων Δρομείς Κερατέας, Οίον Αγίου Στεφάνου και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και την μεγάλη συμβολή του Βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγερινός δήλωσε σχετικά: “Σήμερα εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη, βρέθηκα εδώ στα Σπάτα στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού ‘’ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022’’, μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία την οποία στηρίζουμε στην πράξη.

Είχα λοιπόν την ευκαιρία να δω από πρώτο χέρι τους μικρούς μαθητές να απολαμβάνουν αθλοπαιδιές υπό τις οδηγίες των δασκάλων τους. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως διότι στην Αττικής δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καλλιέργεια των αθλητικών ιδεωδών από πολύ μικρή ηλικία, έτσι ώστε τα να μεγαλώσουν έχοντας τον αθλητισμό ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής τους. Αυτό, πέρα από τα προφανή οφέλη θα κρατήσει τα παιδιά μακριά από πολλές κακές συνήθειες. Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο “ΝΑΙ” στο σύνθημα που θέλουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ».

Πηγή: 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Σπάτα (φωτό)

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα