14.6 C
Keratea
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Από την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Λαυρεωτικής με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αποστόλη Παμφίλη στην Κερατέα την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αξίζει να διαβάσετε

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Στις επερχόμενες εκλογές, εν μέσω… της ανερχόμενης φτώχιας, ανεργίας κι ανασφάλειας, στη σκιά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της πιο βάρβαρης και κατάπτυστης συμφωνίας, καλούνται οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις του κράτους, με βάση τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση, το σχέδιο “Καλλικράτης”.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού, για να δυσκολευτεί και να αποτραπεί η λήψη των σφαγιαστικών μέτρων, που μετατρέπουν τη ζωή του εργαζόμενου, ιδιαίτερα των νέων ηλικιών, σ’ ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης.
Τα νέα όργανα που γέννησε ο Καλλικράτης ως συνέχεια του Καποδίστρια είναι τοπικοί μηχανισμοί του κράτους, δηλαδή της κεντρικής εξουσίας που υπηρετεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη δίψα της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.
Ο Καλλικράτης πλασάρεται από την Κυβέρνηση, ως επανάσταση για την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα από την κρίση. Η νέα “διοικητική μεταρρύθμιση” θα γίνει μοχλός να περάσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τα νέα σκληρά μέτρα που επιφυλλάσουν.
Η αντίθεση που εμφανίζουν διάφοροι συνδυασμοί (στην περιοχή) για τα γεωγραφικά όρια ή την έδρα, είναι επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική, γιατί αφήνει άθικτους τους πραγματικούς λόγους που γίνονται οι συνενώσεις.
Ήδη αρκετοί συμβασιούχοι έχουν απολυθεί και θα ενταθεί το πρόβλημα. Οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν με την ταυτόχρονη μείωση μισθών. Το τραγικό είναι ότι με τον Καλλικράτη προωθείται η κατηγοριοποίηση των σχολείων με ταξικά κριτήρια και η μετατροπή τους σε επιχειρήσεις που λογίζονται με βάση το κέρδος, ενώ τα σχολεία θα έχουν διαφοροποιημένα τοπικά προγράμματα, που σημαίνει ότι καταργείται ο ενιαίος χαρακτήρας της παρεχόμενης μόρφωσης.
Μέσω του Καλλικράτη οι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να αντλίσουν νέα κέρδη, να ληστεύουν το φυσικό και το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το πρόβλημα της ανεργίας και της περιστασιακής απασχόλησης θα φουντώσει. Προγράμματα που είχαν οι προηγούμενοι Δήμοι θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών και των εταιριών, ενώ εκεί που υπήρχαν οι λεγόμενες αναπτυξιακές επιχειρήσεις θα γίνουν επίσημα καθαρά εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Αναφερόμαστε στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, σε ζητήματα καθαριότητας, στερεών αποβλήτων, στη διαχείριση ανταποδοτικών της βιοτεχνικής ζώνης.
Ανοίγει ο δρόμος, ιατρικοί επιχειρηματικοί όμιλοι να αρπάξουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε βάρος της τσέπης των εργαζομένων.
Ο Καλλικράτης με την παραπλανητική συνθηματολογία περί αποκέντρωσης, θα οδηγήσει να περάσουν νέες αρμοδιοτήτες στα τοπικά όργανα, δηλαδή οι παροχές και οι υπηρεσίες στους εργαζόμενους θα πληρώνονται ακριβά και θα είναι πιο υποβαθμισμένες.
Η διάσπαση του ενιαίου φορέα διαχείρησης και προστασίας των ορεινών όγκων, η αφαίρεσή τους από τη δασική υπηρεσία με προοπτική την ιδιωτικοποίησή τους, είναι φιλέτο για το κεφάλαιο (άρθρο 210). Στην ίδια κατεύθυνση οδηγεί η διαχείρηση των υδάτινων οικοσυστημάτων, ανοίγοντας πεδίο επιχειρηματικής δράσης που έχει σχέση με τη θάλασσα.
Σ’ αυτό το σημείο απεικονίζεται ο Δήμος Λαυρεωτικής στο σύνολό του. Η μία πλευρά αφορά την Κερατέα-Καμάριζα. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, θα αλωνίζουν στην περιοχή οι έμποροι γης, οι μεσάζοντες, οι επιχειρηματίες, διάφοροι επενδυτές για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κι Αιολικά Πάρκα στις οριογραμμές της. Η άλλη πλευρά αφορά το Λαύριο με το λιμάνι. Σήμερα η διαχείρηση του λιμανιού γίνεται από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. σε μία σύγκρουση συμφερόντων ντόπιων και ξένων με σύνδεση Λαύριο-Ραφήνα-Ελευσίνα-Πειραιά, για ξεπούλημα του θαλάσσιου χώρου και υποδομών.
Εμπλοκή των επιχειρηματιών στη λειτουργία και τις αποφάσεις της Τοπικής Διοίκησης. Με το άρθρο 58 ο Δήμαρχος μπορεί να δημιουργεί ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου με συμμετοχή ιδιωτών.
Με το άρθρο 96 μπορούν οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα να συμμετέχουν και να συγχρηματοδοτούν την κατάρτηση οποιασδήποτε κατηγορίας προγραμμάτων, δηλ. στη χρηματοδότηση από τους Δήμους κύρια της “προβολής” κι ενίσχυσης επιχειρηματικών δράσεων. Από την έκθεση συνεπειών του Καλλικράτη αναδεικνύεται κι αναφέρεται ρητά ότι η αναδιάρθρωση αυτή βασίζεται στις αρχές της συνθήκης της Λισαβώνας κι έχουν υιοθετηθεί οι βασικές κατευθύνσεις της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.
Για τους πόρους των Δήμων και Περιφερειών παρουσιάζονται τα αρθρα 259, 260, 261 και 268. Ετοιμάζουν νέα χαράτσια, νέα φοροεπιδρομή σε βάρος μας.
Φίλες και φίλοι,
Κριτήριο δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις και τα λαϊκά δικαιώματα αποτελεί σήμερα η αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η συμπαράταξη και κοινή συμπόρευση όλων εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αντίπαλο λαϊκό δέος, να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πολιτικό κριτήριο είναι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον συνεργάτη τους ΛΑ.Ο.Σ., να αποδοκιμαστούν εκείνοι που στο όνομα των τάχα ανανεωτικών και νεοτεριστικών πολιτικών τους θέσεων γεύθηκαν το μέλι της διοίκησης.
Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ανεξάρτητοι υπερκομματικοί υποψήφιοι, τάχα καθαροί από κομματικές δεσμεύσεις. Πολύ περισσότερο σήμερα που τα όργανα της τοπικής διοίκησης είναι απολύτως ενταγμένα στην κρατική και κυβερνητική πολιτική, διαπλεκόμενα επίσημα με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοέμβρη θα είναι ένα είδος σφυγομέτρησης της διάθεσης των εργαζομένων να αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, θα είναι ένα είδος σφυγομέτρησης αν ο λαός αποφασίσει να παραδοθεί στη μοίρα του. Η ψήφος στις εθνικές του 2009 τιμώρησε το λαό, τώρα ο λαός με την ψήφο του πρέπει να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό, τώρα πρέπει ο λαός να τιμωρήσει με τη συμμετοχή και την ψήφο στήριξης στα ψηφοδέλτια συνεργασίας της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σήμερα βρίσκεται στο κατακόρυφο η λαϊκή οργή, η λαϊκή αγανάκτηση, ο θυμός. Όλα αυτά θα ακυρωθούν αν δεν εκφραστούν με ψήφο και σαφή καταδίκη στους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα τοπικά όργανα ασκούν διοίκηση, δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα, επομένως οι δυνάμεις που εκλέγονται όταν δεν έχουν πολιτική εναντίωσης και ρήξης, τότε ενσωματώνονται και γίνονται όργανα της κρατικής πολιτικής. Ο λαός δεν χρειάζεται απλά έντιμους Δημάρχους, Συμβούλους και Περιφερειάρχες, αλλά αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους που δε διστάζουν να σηκώσουν τα βάρη του αγώνα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής έχει διαμορφώσει πλαίσιο άμεσων στόχων κι αιτημάτων που συνιστούν μιά διαφορετική γραμμή πάλης κι ανάπτυξης κι αυτή πρέπει να είναι η γραμμή άμυνας κι αντεπίθεσης. Δε θα κρυφτούμε πίσω από ψεύτικα ψηφοδέλτια της λεγόμενης τοπικής κοινωνίας, πίσω από δήθεν ανεξάρτητους κι ακομμάτιστους υποψηφίους, που την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα αθετήσουν τις υποσχέσεις τους, θα σταθούν απέναντι στις λαϊκές ανάγκες κι αγωνίες.
Θα δώσουμε τη μάχη στο έδαφος συγκεκριμένων προβλημάτων όπως:
* Μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
* Για τη λαϊκή υγεία και πρόνοια.
* Για τη μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας. Να γίνουν δεκτά στους σταθμούς όλα τα παιδιά (Λαυρίου-Κερατέας) που έχουν κάνει αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Να μην γίνει καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.
* Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων και ασφαλών παιδικών σταθμών, που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών στο Νέο Δήμο της Λαυρεωτικής.
* Άμεση φροντίδα κι έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε δημόσια κτίρια και σχολικές μονάδες, όπως το 1ο Δημοτικό Κερατέας κατασκευής 1904, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο κατασκευής 1970, 3ο Δημοτικό κατασκευής 10ετίας 1980. Δεν θεωρούνται ακατάλληλα, όμως δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες με συμβατές προδιαγραφές. Να επαναλειτουργήσει ως Εξατάξιο το σχολείο στην Πλάκα Κερατέας (υπήρχε Μονοθέσιο) και στους οικισμούς υπό ένταξη, Κακιά Θάλασσα και Αγ.Μαρίνα.
* Δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος.
* Ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας επιστημονικά σχεδιασμένης και οργανωμένης – σε συνεργασία με τις κεντρικές πολιτιστικές δομές – ώστε να υπηρετεί την πολιτιστική μορφωτική ανάπτυξη του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του Τουρισμού και του Θεάματος.
* Συγκρότηση σε κάθε οικισμό της Λαυρεωτικής, κυψέλες πολιτιστικής ανάπτυξης και παραγωγής της ερασιτεχνικής δημιουργίας.
* Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας.
* Ανάπτυξη του λαϊκού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργία νέων αθλοπαιδιών σε διάφορους χώρους της περιοχής, με την επίβλεψη του Δήμου. Εξοπλισμός σε παιδικά πάρκα, μέριμνα και συντήρηση. Τέτοιοι χώροι στον ενιαίο πλέον Δήμο έχουν απαξιωθεί εντελώς.
* Για τη μάχη κατά των Ναρκωτικών. Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους.
* Δημιουργία αντιναρκωτικού μετώπου από φορείς του κινήματος. Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης, που θα στοχεύει στα αίτια της τοξικομανίας.
* ΥΓΕΙΑ. Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Κερατέα υπολειτουργεί. Προβλέπει οργανόγραμμα 120 ατόμων, όπως και το ΙΚΑ Λαυρίου, έχουν φοβερές ελλείξεις. Ζητάμε πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο Ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες γρήγορα, με επάρκεια, κοντά στον τόπο κατοικίας. Δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας χωρίς εξαιρέσεις.
* Δωρεάν κρατικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
* Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, μεταναστών, προσφύγων κατά της κρατικής καταστολής και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής.
Είμαστε αντίθετοι στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενάντια στην εγκληματικότητα.
* Είμαστε ΥΠΕΡ της Ενιαίας Δημόσιας Αστικής Συγκοινωνίας εως το Σούνιο και παλεύουμε γι’ αυτό.
* Δίνουμε τη μάχη με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, τους οικισμούς. Δε θα λυπηθούμε κόπους και θυσίες για την αναγέννηση κι ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.

Φίλες και φίλοι,

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι γέννημα της ανάγκης. Δημιούργημα Αγωνιστικού Πόλου (μετώπου) Πανελλαδικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Εντάσσεται σε ένα κίνημα ολοκληρωμένο, με κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς στόχους.

Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών παίρνει από τα ίδια τα πράγματα λόγω των εξελίξεων, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης. Τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα είναι απόρροια των γενικών. Δεν μπορεί να υπάρχει τοπική ευημερία όταν το μεροκάματο περιορίστηκε, οι αυξήσεις στο μηδέν, οι αποδοχές μειώθηκαν, οι συντάξεις συρρικνώθηκαν, η ανεργία φουντώνει, η ακρίβεια στα ύψη, το μνημόνιο (μόρφωμα) τσακίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής παρουσιάζει σε όλους τους Δημότες (του Καλλικρατικού Δήμου Κερατέας-Αγ.Κωνσταντίνου-Λαυρεωτικής) το πλαίσιο δράσης με συνέχεια κι αίσθημα ευθύνης.

Θα πρωτοστατήσει ενάντια σε απολύσεις συμβασιούχων-εργαζομένων στον ενιαίο Δήμο με τις αντιδραστικές διοικητικές αλλαγές.
Θα ενθαρύνει να κατωχυρωθεί το δικαίωμα στη δουλειά για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή διαβίωση.
Θα εμποδίσει την επενδυτική δράση με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικές-κερδοσκοπικές δραστηριότητες
Θα είναι επιφυλακτική απέναντι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και πάσης φύσεως χορηγούς.

Θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες-βιοτέχνες-εμπόρους που είναι σε δύσκολη θέση λόγω δυσπραγίας της αγοράς (παράπλευρες απώλειες). Θα σταματήσει Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμούς και Τράπεζες, όσο η κρίση βαθαίνει, να στραφούν εναντίον τους. Αναστολή πληρωμών για χρέη χωρίς προσαυξήσεις.
Θα επιμείνει στην ανάπτυξη χωρίς πρόσθετους φόρους, ισότιμα στους 67 οικισμούς, με διεκδίκηση των οφειλών από το κράτος χωρίς δανεισμούς και χρέη που μετακυλούν στις πλάτες των Δημοτών.

Δε θα επιτρέψουμε την εκποίηση Δημοτικής-Δημόσιας έκτασης σε καμία περίπτωση. Αν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας λέγεται «Ανάπτυξη» τότε η εξυγίανση μπλέκει στα γρανάζια της διαπλοκής σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Καμία θυσία για τις πολυεθνικές (πουλάνε ψεύτικες παροχές υπηρεσιών).

Θα στηρίξει αίτημα φορέων, σε ειδικές περιπτώσεις, στην τακτοποίηση ιδιότυπων ιδιοκτησιακών καθεστώτων που εκκρεμούν χρόνια και οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι, χωρίς να σημειωθεί βλάβη στο κοινό συμφέρον.
Θα αντισταθεί στην αύξηση και νέων Δημοτικών φόρων, με πρώτο βήμα το πάγωμα και σταδιακή μείωση αυτών, προς ανακούφιση των πολιτών.
Θα επιμείνει στη μείωση της τιμής του νερού σε εντός κι εκτός σχεδίου περιοχών με περικοπή στα αυξανόμενα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν την συνολική κατανάλωση.

Θα παρέμβει δυναμικά σε σχέδια εμπορευματοποίησης της παιδείας και υγείας με τη διέλευση οικονομικών-επιχειρηματικών ομίλων, διαλύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους, όπως προβλέπει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης». Η υγεία και η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα.

Θα καταργήσει έμπρακτα την καταβολή εισφορών των γονιών σε παιδικούς σταθμούς (τροφεία, εγγραφή, ψυχαγωγία) που δυσχερένουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε δύσκολες εποχές.

Θα συμπαρασταθεί σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας (άνεργους για μεγάλο διάστημα, ανήμπορους, άπορους) που αδυνατούν να πληρώσουν κοινωνικά αγαθά. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την διακοπή της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Διαφορετικά θα επιβάλλουμε την επανασύνδεση για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται κι απαιτείται.

Θα επιταχύνουμε στις Ζ.Ο.Ε. τις διαδικασίες για την ένταξη των περιοχών στο σχέδιο πόλης, απορρίπτοντας το Π.Δ. που εκβιάζει τους οικιστές να πληρώνουν μελέτες και γραφεία, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πότε θα προχωρήσει η πράξη εφαρμογής ή αν είναι επιλέξιμη η κάθε περιοχή, ενώ η ομηρία συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.

Θα περιφρουρήσουμε τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου από κάθε παρέμβαση (έγινε προσπάθεια να αλλιωθεί ο χαρακτήρας του με μετατόπιση του πυρήνα).
Υποστηρίζουμε ανοιχτές παραλίες κι ακτές για όλο τον κόσμο χωρίς περιφράξεις, εισητήρια κι εκμετάλλευση της Δημοτικής Λαϊκής περιουσίας. Σε οργανωμένες παραλίες να έχουν πρόσβαση όλοι οι λουόμενοι χωρίς κόστος.
Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας. Όχι στην εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Α.-Χ.Υ.Τ.Ι στην Κερατέα ή στα όρια της Αν.Αττικής (Φυλή-Γραμματικό).

Επιμένουμε να εξευρεθούν άλλες λύσεις σε άλλες περιοχές, ακόμη κι εκτός Αττικής. Λέμε ΝΑΙ στην ανακύκλωση.

Κατηγορηματικά όχι στην καύση ή στην πυρόληση. Η διαχείρηση των σκουπιδιών να γίνει με κεντρικό σχεδιασμό, από ενιαίο κρατικό φορέα κι όχι από ιδιώτες επιχειρηματίες. Είμαστε αντίθετοι στη διατήρηση παράνομων κι ανεξέλεγκτων χωματερών που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Λέμε ΟΧΙ στη «χαβούζα», αξιοποίηση και αναβάθμιση του βιολογικού στην περιοχή μας.

Θα απαιτήσουμε σχέδιο επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στις περισσότερες περιοχές με βελτίωση του οδικού δικτύου για καλύτερη και φτηνότερη εξυπηρέτηση στη μεταφορά των συμπολιτών μας και σύνδεση με τον προαστιακό. Ενίσχυση κι ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων με προσέλευση επισκεπτών.

Είμαστε υπέρ του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του Λιμανιού του Λαυρίου χωρίς μετοχοποιήσεις ή παραχωρήσεις δραστηριοτήτων στους ιδιώτες. Οργανικά ενταγμένο για τις ανάγκες της πόλης στο πλαίσιο ενός πανεθνικού σχεδιασμού και διεύθυνσης. Εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη και την προοπτική διακρατικών σχέσεων, θα στηρίζει και θα υπηρετεί το νησιωτικό σύμπλεγμα με την εποπτεία Δημόσιου Εθνικού Οργανισμού.

Οι ριζικές αλλαγές που προτείνουμε δε σημαίνει ανακάτεμα της τράπουλας. Δε μετατρέπουμε εμείς την τοπική διοίκηση σε λέσχη με σημαδεμένα χαρτιά, αλλά σε πεδίο ανατροπών, συγκρούσεων κι αντιπαράθεσης με λογικές και πρακτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής μας.
Οι δήθεν ανεξάρτητοι συνδυασμοί κινούνται στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής ως υπηρέτες των μεγαλοεργοδοτών. Μιλάνε για αυτονομία, ανάπτυξη, αποκέντρωση, διαφάνεια.

Εμείς δηλώνουμε εξαρτημένοι από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, από τους καθημερινούς αγώνες, από τις όποιες κατακτήσεις, από τη διαρκή διαπάλη, ώστε να μην περάσει στη συνείδηση του κόσμου η αποδοχή των βάρβαρων μέτρων.

Αναπτύσεται ένας πολυπλόκαμος μηχανισμός επιβολής της δικτατορίας των οικονομικών συμφερόντων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, στοιχείο της οποίας είναι η νέα διοικητική διάρθρωση.

Σήμερα μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα η λαϊκή ψήφος να εκφραστεί αποφασιστικά κι όχι τοπικιστικά, ως ψήφος καταδίκης, ως ψήφος απόρριψης των μέτρων που παίρνονται, ως ψήφος αντίστασης και συμμετοχής στον αγώνα που αναπτύσεται, να κερδίζει έδαφος η αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα. Οι τοπικές κοινωνίες μέσα στις γεωγραφικές ενότητες αποτελούν κομμάτι αυτής της χώρας και πληθυσμιακά και γεωγραφικά.

Είμαστε απέναντι κι εναντίον σε μηχανισμούς πίεσης, εξαγοράς κι ενσωμάτωσης που θα αναπαραχθεί τοπικά. Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες, απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και συστράτευσης.

Κάνε την ανάγκη δύναμη.

Λαϊκή Συσπείρωση ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΜΦΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Δημήτρης Κιούσης: Τι ανακοίνωσε για την αποχέτευση στο Κορωπί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΟΥΣΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: Επιδότηση των εσωτερικών ιδιωτικών συνδέσεων...

Σχετικά άρθρα