Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «4.1Miles» της ελληνίδας Δάφνης Ματζιαράκη που είναι υποψήφιο για όσκαρ


Το ντοκιμαντέρ 4.1 Miles” (“4,1 μίλια”) της Δάφνης Ματζιαράκη, φοιτήτριας δημοσιογραφίας στο Λος Άντζελες, κέρδισε μία υποψηφιότητα στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία “Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους”.

Η Ματζιαράκη ακολούθησε για τρεις εβδομάδες τον καπετάνιο του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμα του, και κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να σώσουν τους πρόσφυγες από την θάλασσα.

Κατά την ίδια, η δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ έφερε και ένα ηθικό και δεοντολογικό, όπως το χαρακτηρίζει, ζήτημα: «Ποια είναι η δουλειά η δική μου; Και πριν βρεθώ τη Λέσβο σκεφτόμουνα πώς θα ανταποκριθώ αν δω πάρα πολύ έντονα πράγματα, εάν κάποιος χρειαστεί τη βοήθεια μου, ποιος είναι ο δικός μου ρόλος. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι η ματιά ενός ανθρώπου, ο οποίος εμπλέκεται συναισθηματικά και φαίνεται αυτό πολύ έντονα στο ντοκιμαντέρ», τονίζει.

Στο ντοκιμαντέρ «φαίνεται ο πανικός και ένταση και αυτό είναι το πολύ άμεσο, φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις δεν είχα άλλη επιλογή από το να αφήσω την κάμερα και να βοηθήσω. Πάντοτε υπήρχε ανάγκη για βοήθεια», καταλήγει η σκηνοθέτις.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Σχόλια μέσω facebook
  Σκουπίδια...αχταρμάς τέλος -Έξι κάδοι σε κάθε σπίτι και γειτονιά για διαχωρισμό απορριμμάτων