2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής

Πρόσφατα Άρθρα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), με το θέμα ημερήσιας διάταξης:


Συζήτηση και λήψη απόφασης: “2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής”(άρ. 35 του ν. 4042/2012 – ΦΕΚ 24/τ.Α’/13-02-2012).

Ρένα Δούρου: Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

Η Ρένα Δούρου υπογραμμίζει σε άρθρο της σε κυριακάτικη εφημερίδα πως η περιφερειακή αρχή, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, σχετικά με τη διαχείριση απορριμάτων, προωθώντας ένα νέο μοντέλο «με χαρακτήρα, οικολογικά και οικονομικά δίκαιο και βιώσιμο, αποκεντρωμένο, πλήρως εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό πρότυπο και την εθνική νομοθεσία. Ένα μοντέλο αντάξιο της Αττικής και των πολιτών της», πάντα «μέσα από ανοικτές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες».

Ένας από τους στόχους που θα πετύχει το μοντέλο αυτό είναι το ότι θα μπει τέλος στο προηγουμένο το οποίο χαρακτηριζόταν ως «πεπερασμένο, απαράδεκτο με όρους περιβαλλοντικούς και δημόσιας υγείας», καθώς και «οικονομικά επώδυνο εξαιτίας των προστίμων που επιβάλλει στη χώρα μας το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για μη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία».

Η Περιφερειάρχης Αττικής, στη συνέχεια παραθέτει τις προτεραιότητες της αρχής, οι οποίες είχαν τεθεί με επιστολή της προς τους 66 δήμους της Αττικής, τον Οκτώβριο του 2014 (κατάργηση των τεσσάρων σχεδιαζόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, την προώθηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης και τη δρομολόγηση αναθεώρησης ΠΕΣΔΑ).

Κλείνοντας, παρατηρεί ότι το προς έγκριση Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, «είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία (ν. 4042/12), καθώς και με τις κατευθυντήριες αρχές του νέου ΕΣΔΑ».

Διαβάστε σχετικά:
thumbnail
Πρώτη αποτύπωση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων Αττικής – Το ΤΣΔΑ του δήμου Λαυρεωτικής

Τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων αποτελούν βασικό συστατικό παράγοντα και προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του υπό έγκριση Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων …

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: