11.3 C
Keratea
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Πρόσφατα Άρθρα

%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
    Αγαπητοί Δημότες
Όπως θα έχετε διαβάσει σε σχετικές ανακοινώσεις, μετά από τις τελευταίες περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στην κρατική επιχορήγηση για τους Ο.Τ.Α. σήμανε η ώρα ΜΗΔΕΝ (0) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Αυτό σημαίνει σχολεία χωρίς πετρέλαιο το χειμώνα, μαθητές χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, άδειους Παιδικούς Σταθμούς, ηλικιωμένους χωρίς Βοήθεια στο Σπίτι, Δήμους φοροεισπράκτορες για να ανταπεξέλθουν, και πλήρη έλλειψη έργων υποδομής (κατασκευή – συντήρηση δρόμων, φωτισμού, πάρκων, παιδικών χαρών, πρασίνου, παραλιών κ.λ.π.)
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Αντιδρούμε και διεκδικούμε αγωνιστικά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Κλείνουμε τους Δήμους 29 & 30 Αυγούστου. Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας, και μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου στη διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από το Δήμο θα αναχωρήσουν για Αθήνα, στις 09.00 π.μ. από την Ανάβυσσο και στις 09.30 από τα Καλύβια.
                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
                                                    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

%CE%A0%CE%95%CE%94%CE%91ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
Π.Ε.Δ.Α.
Περιφερειακή  Ένωση
Δήμων  Αττικής
Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ στη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης:
1)Διήμερο κλείσιμο των Δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου.
2) διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ.,  την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.
%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%95%CE%A4%CE%9F
3) Τη σύνταξη ενημερωτικής ανακοίνωσης και άλλων ενημερωτικών υλικών. Το κείμενο της ανακοίνωσης  θα σταλεί άμεσα στους Δήμους για εκτύπωση και διανομή στους κατοίκους.
4) Πρόταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 30 Αυγούστου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι της Αττικής διεκδικούμε:
Α) Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δις για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Β) Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Γ) Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ .
Δ) Υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .
Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους. Οι Δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους αυτούς που διαμορφώνονται, ζητώντας την ενεργετική συμπαράστασή τους.

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ