Συγκρότηση Μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας στο Λαύριο προϋπολογισμού 2.686.500,00€

Πρόσφατα Άρθρα

Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής πρόκειται να αποφασίσει την Τρίτη 27-9-2016 για την έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:
 «ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΌ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΠΆΡΚΟ ΛΑΥΡΊΟΥ (Τ.Π.Π.Λ.)»  
συνολικού προϋπολογισμού 2.686.500,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο θα εκτελεστεί εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.) στο Διατηρητέο Συγκρότημα Μηχανουργείου (KE-8). Το Τεχνολογικού Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών-Λαυρίου, στη βόρεια είσοδο της πόλης του Λαυρίου.
Σκοπός του έργου είναι η σύνδεση του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου με τις δραστηριότητες του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ώστε να αποτελέσει μοναδικό παράδειγμα ενός σύγχρονου μουσείου, προβάλλοντας τις έννοιες «ιστορικό περιεχόμενο – αντικείμενο – δρώμενα – σύγχρονη βιομηχανία – κοινωνική διάσταση».
Φορέας εκτέλεσης του έργου που αποτελείται από τα 3 υποέργα θα είναι το υπό την του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα 3 υποέργα χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9722.05.005 , 9779.05.040 και 9779.05.041 του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής)

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ