Σε μόνιμη 24ωρη εφημερία το Κ.Υ. Μαρκοπούλου;

Το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, επιλέχθηκε ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια, στελεχωμένο στα πρότυπα ενός Σταθμού Α’ Βοηθειών που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Καλυβίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού, του Κορωπίου, της Παιανίας και φυσικά του Μαρκοπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Mesogianews, στη χθεσινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, έγινε πλήρης και εκτεταμένη ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας και ναι μεν «η ζυγαριά έκλινε λίγο υπέρ του Μαρκοπούλου» αλλά επισήμως δεν αποφασίστηκε τίποτα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Σ. Ζώτος υποδιοικητή 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Γ. Παπαδόπουλος Διοικητής και ο Χρ. Τσάμης Αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», η κα Μ. Καρρά Διοικητής Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας κ.κ. Μπέλος (Κορωπίου), Σερλεμές (Μαρκοπούλου), Γκίκας (Καλυβίων) και ο Παπασταυρόπουλος (Λαυρίου).
Στις τοποθετήσεις τους οι Δ/ντες των Κ.Υ. αναφέρθηκαν στον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετούν, στις υλικοτεχνικές υποδομές των εργαστηρίων και στο πρόβλημα της στελέχωσης των κενών ιατρικού δυναμικού.
Σύμφωνα με στελέχη από το χώρο της υγείας, το αρχικό πλάνο που ίσχυε πριν τη συνάντηση, λέει ότι οι ευημερίες θα «μοιραστούν» σε όλα τα Κ.Υ. της περιοχής, π.χ. ένα μήνα θα εφημερεύει το Κ.Υ. Κορωπίου, ένα μήνα του Μαρκοπούλου και ένα μήνα των Καλυβίων, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνους όλους τους υπεύθυνους των αρμόδιων φορέων αλλά και τους Δημάρχους. Από την άλλη όμως ο κάθε Δήμαρχος ξεχωριστά πασχίζει ώστε να «δυναμώσει» το Κ.Υ. της περιοχής του και να αναλάβει αυτό τη μόνιμη 24ωρη εφημερία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εάν τελικά αποφασιστεί επισήμως ότι το Κ.Υ. Μαρκοπούλου επιλεγεί για 24ωρες εφημερίες, τότε οι κάτοικοι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ αυτού και του Κ.Υ. Λαυρίου ή του Γενικού Νοσοκομείου Νταού Πεντέλης (που θα ή εάν δημιουργηθεί), που και αυτά θα εκτελούν 24ωρες εφημερίες.
Θ.Σ.
Σήμερα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μεθενίτη μας τόνισε πως έλαβε προφορική διαβεβαίωση ότι το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου θα έχει 24ωρη εφημερία και για το λόγο αυτό έσπευσε να εκδώσει την ανακοίνωση:
Ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας, επιλέχθηκε αυτό, του Δήμου Μαρκοπούλου!
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι έπειτα από μία σειρά συντονισμένων ενεργειών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής, με φορείς του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από πολυάριθμες διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων και πρωτίστως, χάρη στο αξιέπαινο και πολυετές έργο γιατρών και διοικητικών στελεχών του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, επιλέχθηκε ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια, στελεχωμένο στα πρότυπα ενός Σταθμού Α’ Βοηθειών, αυτό του Δήμου Μαρκοπούλου.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην τελική επιλογή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, συνοψίζονται επιγραμματικά στους εξής: Κατάλληλη θέση, εύκολη πρόσβαση, καλή και ασφαλής λειτουργία, κτιριακή επάρκεια, καλός ιατρικός εξοπλισμός και ιδιαίτερα θετικό ιστορικό ποιότητος, των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών. 
Το θετικό παρελθόν του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, σε συνδυασμό με την, επί 27 συναπτά έτη, σαφή ικανοποίηση του ντόπιου πληθυσμού και όμορων περιοχών, σε παροχές, επίπεδο περίθαλψης και προσφοράς των γιατρών του, είχαν ως αποτέλεσμα την εδραίωση του Κ.Υ. Μαρκοπούλου, στις αντιλήψεις όλων, ως «θεμέλιο λίθο» και  εγγύηση καλής λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, μιας πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας.
Αναμφίβολα, μέσα από την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατή προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα σε εκείνη τη μερίδα συνανθρώπων μας, που υποφέρει, στερείται και πάσχει.
Τις θερμές ευχαριστίες μας, θέλουμε να εκφράσουμε, τόσο στο Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κο Σπύρο Σερλεμέ, όσο και στον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών κο Χρήστο Γιαννάκη, αλλά και στο σύνολο του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, χάρη στο αφοσιωμένο και ποιοτικό έργο των οποίων, το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο, για μόνιμη και διαρκή λειτουργία επί 24ώρου βάσεως στα Μεσόγεια.
  1350 προκηρυσσόμενες θέσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ.