38.5 C
Keratea
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΙΣ 23.5.2014

Πρόσφατα Άρθρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΑΝΤΗ


Στην Κεντρική Πλατεία Κερατέας και σε κλίμα ομοψυχίας και λαϊκής συσπείρωσης, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 23 Μαΐου η τελευταία προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνου Λεβαντή.«Απόψε είμαστε όλοι εδώ! Ενωμένοι! Παραμερίζοντας διαφορές και ανταγωνισμούς. Για ένα μόνο σκοπό. Τη σωτηρία της Κερατέας την επιβίωση ολόκληρης της Λαυρεωτικής. Απόψε δεν υπάρχουν «Ελεύθερες Πόλεις», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Λαυρεωτική Συμπολιτεία», δεν υπάρχει « Εποχή». Υπάρχει μία παράταξη.        
Η Κερατέα της καρδιάς μας. Η Κερατέα του αγώνα», ήταν τα πρώτα λόγια του           
κ. Λεβαντή στέλνοντας μήνυμα ενότητας στην Κερατέα και σε ολόκληρη την Λαυρεωτική.


Ο κ. Λεβαντής αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που έκανε από την αρχή της θητείας του ως Δήμαρχος του νέου ενιαίου Δήμου Λαυρεωτικής, το 2011, να αγωνιστεί για τα συμφέροντα και να λύσει τα προβλήματα όλων των περιοχών της Λαυρεωτικής. «…υπήρξαν φορές που οι συμπολίτες μου αισθάνθηκαν αδικημένοι από τη συμπεριφορά μου. Δεν ήμουν όπως παλιότερα, καθημερινά κοντά τους. Η έδρα του δήμου και τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια γίνονταν στο Λαύριο.   Ο «Καλλικράτης» έφερε τα πάνω κάτω. Για να προχωρήσει ο νέος Δήμος, έπρεπε να λυθούν όλα τα προβλήματα, άσχετα πού υπήρχαν. Δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα και πουθενά, αν δεν ξεχρεώναμε τις οφειλές και τις υποχρεώσεις του κυρίου Λουκά. Άφησε πίσω του άδειο ταμείο, ανεξόφλητα τιμολόγια και συμβάσεις που είχε υπογράψει με εργολάβους για την πλατεία και τους δρόμους χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πληρωμή τους. Κινδυνεύαμε όλοι να πληρώσουμε από το ταμείο του δήμου οκτώ εκατομμύρια που κόστισαν αυτά τα έργα. Όφειλα να αγωνιστώ για τα συμφέροντα όλου του δήμου και να αποδείξω ότι πιστεύω στην ενιαία Λαυρεωτική.
Ότι την Κερατέα, το Λαύριο και την Καμάριζα μας ενώνουν πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα. Γιατί η ενότητα είναι απαραίτητη για τους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον».


Ο Δήμαρχος μίλησε για άλλη μια φορά για τη διαφορετικότητα που διακρίνει τον ίδιο και την παράταξη της «Νέας Εποχής» σε σχέση με τον κ. Λουκά, όσον αφορά τους τρόπους διεκδίκησης της ψήφου των πολιτών: «Στις προηγούμενες ομιλίες και στα έντυπα που κυκλοφόρησαν από την παράταξή μας, σας ενημερώσαμε αναλυτικά για το τι κάναμε και τι προγραμματίζουμε για την επόμενη πενταετία. Σοβαρά και σεμνά όπως πάντα και σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Διεκδικούμε και πάλι την ψήφο σας, όπως κάναμε πάντα, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς να μοιράζουμε πετρέλαιο και ψυγεία, χωρίς να υποσχόμαστε χιλιάδες θέσεις εργασίας ούτε να πηγαίνουμε σε σπίτια φακέλλους με ψηφοδέλτια και χρήματα όπως κάνει ο αντίπαλός μας».


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στις ενέργειες του κ. Λουκά με στόχο τη νόθευση της προτίμησης ακόμα και των ίδιων του των ψηφοφόρων, προκειμένου να μειωθεί η εκπροσώπηση των Κερατιωτών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο : «Σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε περιοχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν 16 δημοτικοί σύμβουλοι από την Κερατέα, 10 από το Λαύριο και ένας από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
16 δηλαδή στους 27 είναι εκπρόσωποι της Κερατέας. Ο κύριος Λουκάς, που ξαφνικά σας αγάπησε, κατάφερε να νοθεύσει και να μειώσει την εκπροσώπηση της Κερατέας ακόμα και αν δεν εκλεγεί. Με τη μονοσταυρία του Λαυρίου πριμοδότησε τους εκλεκτούς του από το Λαύριο και το και τους εξέλεξε εκπροσώπους της Κερατέας. Αν δεν εκλεγεί, την Κερατέα θα την εκπροσωπούν οι κυρίες Γκικαράκη και Κουλουβράκη. … Οι 16 Κερατιώτες έγιναν ήδη 14. Αν εκλεγεί, το κακό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Στις κυρίες που ανέφερα προηγουμένως, προστίθενται και ο κύριος Μαθιουδάκης και η κυρία Τριανταφυλλίδου. Τέσσερις από τους εννέα που θα εκλέξει στην Κερατέα, είναι άγνωστοι σε όλους μας. Και οι 16 Κερατιώτες γίνονται 12. Η πλειοψηφία που δίνει στην Κερατέα ο νόμος, καταργήθηκε με τα τερτίπια του Λουκά, και κατάντησε μειοψηφία».


Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Λεβαντής μίλησε για την απόλυτη ιεροσυλία που συνεχίζει να επιδεικνύει ο κ. Λουκάς: «Στην Πάνω Πλατεία χτες το βράδυ ο ιερόσυλος έδωσε ρέστα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρουσίασε μέχρι ομιλίες του Σγουρού και δικές μου κομμένες και ραμμένες στα του. Χρησιμοποίησε απόσπασμα από δική μου ομιλία για να με παρουσιάσει σαν υπέρμαχο του περιφερειακού σχεδιασμού και σύμφωνο με την πρόταση να έρθουν 300.000 τόνοι σκουπίδια στο Οβριόκαστρο.
Άφησε από όσα είχα πει στη συγκεκριμένη συνέντευξη μόνο το απόσπασμα που περιγράφω τι προβλέπεται για την Κερατέα, κόβοντας τη δήλωσή μου ότι δεν συμφωνώ αλλά και όσα είπα για τις δικές μας προτάσεις. Με τέτοια παιχνίδια
δεν πρόκειται να κερδίσεις ούτε έναν Κερατιώτη. Θα χάσεις και αυτούς που σε ψήφισαν πριν λίγες μέρες».
Μάλιστα ο κ. Λουκάς, εκμεταλλευόμενος το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έφτασε στο σημείο κατά την ομιλία του στην Πάνω Πλατεία Κερατέας, να προσφέρει στον κ. Σταύρο Ιατρού την προεδρία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, εάν εκλεγεί Δήμαρχος: «…χτες του πρόσφερε (του κ. Ιατρου) την προεδρία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και υποσχέθηκε ότι θα του αναθέσει εν λευκώ τον συντονισμό του αγώνα από δω και πέρα. Μια υπόσχεση ψεύτικη και παραπλανητική που έγινε αφού πρώτα κατάφερε να φιμώσει την Κερατέα στο Δημοτικό Συμβούλιο αν εκλεγεί δήμαρχος, και γιατί όλοι ξέρουμε ότι την πλειοψηφία στον Σύνδεσμο έχει ο Δήμος Σαρωνικού. Γι αυτό και ο Σταύρος ο Ιατρού και οι «Ελεύθερες Πόλεις» τον αγνόησαν παντελώς».


Ο κ. Λεβαντής μίλησε για την ενότητα που διέκρινε και συνεχίζει να διακρίνει τον ίδιο και τον κ. Σταύρο Ιατρού σε κρίσιμα ζητήματα της Κερατέας όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων:
«Όπως διαπίστωσε και το 2010, διαπιστώνει και απόψε, ο κύριος Λουκάς,
ότι από το 1996 μέχρι και σήμερα στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μαζί….
Με τον Σταύρο τον Ιατρού, μαζί ξεκινήσαμε τον αγώνα για τη σωτηρία της Κερατέας το 1996…. Όλα αυτά τα 18 χρόνια, ό,τι και να μας χώριζε σε άλλα ζητήματα, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε πάντα ενωμένοι και συναποφασίζαμε.
Στον μεγάλο αγώνα, δεν υπήρχαν « Εποχή» και «Ελεύθερες Πόλεις».
Υπήρχε μόνο η Κερατέα».


Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους πολίτες να δώσουν την Κυριακή 25 Μαΐου την οριστική απάντηση στον κ. Λουκά και τις δυνάμεις του σκοτεινού παρελθόντος, αποδοκιμάζοντας εκβιασμούς, υποσχέσεις, και μεθόδους και πρακτικές που έφεραν την χώρα μας στο χείλος της καταστροφής. «Η κρίσιμη Κυριακή των εκλογών θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής. Την Κυριακή 25 Μαΐου αποφασίζουμε σωστά. Δεν εμπιστευόμαστε τους απόντες, δεν ρισκάρουμε τους αγώνες και τις θυσίες 18 χρόνων. Εμπιστευόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα, αυτούς που έχουν την γνώση, την δυνατότητα και την θέληση να συνεχίσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα του τόπου μας».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΑΝΤΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΙΣ 23.5.2014


Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,


Απόψε είμαστε όλοι εδώ!


Ενωμένοι!


Παραμερίζοντας διαφορές και ανταγωνισμούς.


Για ένα μόνο σκοπό.


Τη σωτηρία της Κερατέας
την επιβίωση ολόκληρης της Λαυρεωτικής.


Σήμερα,
επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά,
ότι όλοι μας πάνω από όλα,
έχουμε τον τόπο μας.


Απόψε δεν υπάρχουν
«Ελεύθερες Πόλεις»,
«Λαϊκή Συσπείρωση»,
«Λαυρεωτική Συμπολιτεία»,
δεν υπάρχει «Νέα Εποχή».


Υπάρχει μία παράταξη.


Η Κερατέα της καρδιάς μας.


Η Κερατέα του αγώνα.


Στις κρίσιμες στιγμές
δεν μας χωρίζει τίποτα.
Το αποδεικνύουμε καθημερινά
από το 1996,
όταν άρχισε ο αγώνας μας για τη χωματερή.


Δεκαοκτώ χρόνια αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!


Με πρώτους εσάς τους πολίτες,
που η παρουσία σας εδώ
είναι η καλύτερη απάντηση στον κύριο Λουκά.


Τον εκφραστή των μεγάλων συμφερόντων,
τον φίλο του Λαυρεντιάδη
και των Βατοπεδινών,
τον «κολλητό» του Γιώργου Παπανδρέου,
του Ραγκούση και του Πάγκαλου.


Τον άνθρωπο που προσπαθεί να σας πείσει
ότι πριν έρθει στην Κερατέα σαν δάσκαλος
δεν υπήρχε.
Γιατί το παρελθόν που θέλει να σας κρύψει
είναι γεμάτο παρεμβάσεις και εγκλήματα
εναντίον της Κερατέας.
Γιατί ακόμα και τώρα,
που προσποιείται ότι σας αγαπάει,
νόθευσε το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής σε βάρος της πόλης μας.


Αυτός ήταν, είναι και θα είναι
πάντοτε ο κύριος Λουκάς.


Δεν έχει συνεργάτες,
δεν έχει φίλους.


Δεν σέβεται κανένα.


Για αυτόν μόνο ο εαυτός του υπάρχει!


Χθες το βράδυ από το Λαύριο,
ξεκίνησε η σκυταλοδρομία της μεγάλης νίκης.


Της νίκης
που θα στείλει για πάντα στο περιθώριο
τον κύριο Λουκά και την παρέα του.


Το Λαύριο που τον γνώρισε καλά,
που τον πλήρωσε και τον πληρώνει ακόμα,
έδωσε την απάντησή του.


Εσείς απόψε
δίνετε μια απάντηση ακόμη πιο βροντερή!


Ψηφίζετε από σήμερα!


Δεν περιμένετε να δώσετε την απάντησή σας
την Κυριακή!


Οι κάλπες άνοιξαν από σήμερα!


Ο άρχοντας του σκότους,
της διαπλοκής και της συναλλαγής
τελείωσε!


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,


Την περασμένη Κυριακή,
επιλέξατε τη «Νέα Εποχή»
να δώσει την τελική μάχη για τη Λαυρεωτική.


Τη μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων.


Τη μάχη δύο διαφορετικών κόσμων.


Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι καθοριστικές
και κρίσιμες για το μέλλον της Λαυρεωτικής.


Οι επιλογές είναι δύο.
Εμείς, ή οι δυνάμεις του παρελθόντος
που εκφράζονται από τη «Δημοτική Καινοτομία»
του κυρίου Λουκά.


Τον άνθρωπο που μας κατηγόρησε
ακόμα και για τις πυρκαγιές του 2012.


Που εμφανίζεται σήμερα,
έτοιμος να κάνει ό,τι δεν έκανε οκτώ χρόνια.


Που παίζει με τον πόνο του κόσμου.


Που είναι έτοιμος να καταστρέψει
και πάλι οικονομικά το Δήμο
για τα προσωπικά του σχέδια.


Που έχει το θράσος
να μας κατηγορεί ότι πουλήσαμε τον αγώνα
για τα σκουπίδια και το Οβριόκαστρο.


Αυτός που πήγε στην Κύπρο
με λεφτά του Μπόμπολα.


Έλεος και απόλυτη ντροπή!
Φίλες και φίλοι,


Το 2010, βρεθήκαμε μπροστά σε έναν σχεδιασμό
του «Καλλικράτη» για την περιοχή μας,
κομμένο και ραμμένο στα σχέδια
της τότε κυβέρνησης.


Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα
μας έβαλαν στο μάτι.


Στόχος τους ήταν να κάμψουν την αντίστασή μας
και να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους
να μας κάνουν χωματερή της Αττικής.


Η Κερατέα, πρωτεύουσα του πρώτου Δήμου
Λαυρεωτικής από το 1835,
εντάχθηκε σαν Δημοτική Ενότητα στον νέο Δήμο.


Υπολόγιζαν ότι μ’αυτό τον τρόπο
οι εκλεκτοί τους θα επικρατούσαν
και η νέα δημοτική αρχή θα τους έκανε τα κέφια.


Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίο το γεγονός ότι
μόλις ένα μήνα μετά την ψήφο
των πολιτών της Λαυρεωτικής
και πριν εγκατασταθούν οι νέες δημοτικές αρχές
εισέβαλαν στην Κερατέα
με βαρβαρότητα πρωτοφανή
για να πετύχουν τα σχέδιά τους;


Δεν τους είχε μείνει άλλη διέξοδος.


Δεν είχαν άλλη επιλογή.


Η ενότητα,  η αγωνιστικότητα,
η ομοψυχία και οι θυσίες,
τους υποχρέωσαν να υποχωρήσουν.


Τους νικήσαμε και στη μάχη,
τους νικήσαμε και πολιτικά και ηθικά


Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας,
την Πρώτη Ιανουαρίου 2011,
στη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα μας
και την τοπική αυτοδιοίκηση
και σε εμπόλεμη κατάσταση.
Στα μπλόκα.


Παρά τις δυσκολίες
και το εχθρικό κλίμα απέναντί μας
λόγω κυρίως του αγώνα για το Οβριόκαστρο
και γιατί δεν είμαστε οι εκλεκτοί των κυβερνώντων, θωρακίσαμε τα οικονομικά του Δήμου,
εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις,
λειτουργήσαμε με διαφάνεια, ανοιχτές πόρτες
και πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας.


Οργανώσαμε το νέο δήμο
της ενιαίας Λαυρεωτικής,
σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.


Αντιμετωπίσαμε τις οικονομικές
και θεσμικές δυσκολίες
όπως και τα οικονομικά προβλήματα ενός δήμου που ήταν σε «οικονομική επιτήρηση»
από τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί
από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Λουκά!!


Διατηρήσαμε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες
προς τους πολίτες
με μειωμένα έσοδα και πολύ λιγότερο προσωπικό.


Από τότε μέχρι σήμερα,
θέσαμε τα θεμέλια του νέου Δήμου.
Τα καταφέραμε σε μια σκληρή εποχή
και μέσα σε προβλήματα
που αλλάξανε τη ζωή όλων μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής είναι πια οικονομικά ισχυρός και έτοιμος να προχωρήσει
με σταθερά και σίγουρα βήματα
ακόμα πιο μπροστά.


Κι ας λέει ακόμα ο αντίπαλός μας
ότι δεν χρώσταγε ούτε ένα ευρώ
και ότι άφησε γεμάτο ταμείο.
Πάντα του άρεσαν τα παραμύθια!
Και το ταμείο άφησε άδειο, και το γραφείο του!


Ο λογαριασμός για το προεκλογικό πάρτυ
και οι αλόγιστες δαπάνες
των δημοτικών επιχειρήσεων
στην οκταετία του Λουκά,
ήρθε στο Δήμο για να πληρωθεί.
Εσείς οι πολίτες πληρώνετε
την αλαζονεία και τον τυχοδιωκτισμό του.
Έτρωγε και έπινε με τους κολλητούς του
στην των κορόιδων.

Πολίτες της Λαυρεωτικής,


Με τον κύριο Λουκά, μας χωρίζει χάος.
Είμαστε από διαφορετικούς κόσμους.


Σεβάστηκα το Λαύριο και την Καμάριζα, συνεργάστηκα με όλους
και απόδειξα με τις πράξεις μου,
ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά».


Έκανα τον Άγιο Κωνσταντίνο
τον μικρότερο οικισμό στην
με αποχέτευση.


Τίμησα και εργάστηκα για το Λαύριο,
περισσότερο από τον καθένα.


Έδωσα απαντήσεις με τις πράξεις μου
και τη συμπεριφορά μου.
Ούτε το Δημαρχείο μετέφερα στην Κερατέα,
όπως με κατηγορούσε,
ούτε οι συμπατριώτες μου
έκαναν εισβολή στο Λαύριο.


Αντίθετα υπήρξαν φορές
που οι συμπολίτες μου αισθάνθηκαν αδικημένοι από τη συμπεριφορά μου.
Δεν ήμουν όπως παλιότερα,
καθημερινά κοντά τους.


Η έδρα του δήμου
και τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια
γίνονταν στο Λαύριο.


Ο «Καλλικράτης» έφερε τα πάνω κάτω.
Για να προχωρήσει ο νέος Δήμος,
έπρεπε να λυθούν όλα τα προβλήματα,
άσχετα πού υπήρχαν.


Δεν μπορούσε να προχωρήσει
τίποτα και πουθενά,
αν δεν ξεχρεώναμε τις οφειλές
και τις υποχρεώσεις του κυρίου Λουκά.

Άφησε πίσω του άδειο ταμείο,
ανεξόφλητα τιμολόγια και συμβάσεις
που είχε υπογράψει με εργολάβους
για την πλατεία και τους δρόμους
χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πληρωμή τους.


Κινδυνεύαμε όλοι να πληρώσουμε
από το ταμείο του δήμου
οκτώ εκατομμύρια
που κόστισαν αυτά τα έργα.


Όφειλα να αγωνιστώ
για τα συμφέροντα όλου του δήμου
και να αποδείξω ότι πιστεύω
στην ενιαία Λαυρεωτική.


Ότι την Κερατέα, το Λαύριο και την Καμάριζα
μας ενώνουν πολλά
και δεν μας χωρίζει τίποτα.
Γιατί η ενότητα είναι απαραίτητη
για τους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον.

Στις προηγούμενες ομιλίες και στα έντυπα
που κυκλοφόρησαν από την παράταξή μας,
σας ενημερώσαμε αναλυτικά
για το τι κάναμε
και τι προγραμματίζουμε
για την επόμενη πενταετία.


Σοβαρά και σεμνά όπως πάντα
και σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.


Ο αντίπαλός μας
που στο Λαύριο έταξε ότι θα φτιάξει
μέχρι και εναέριο τρένο,
εδώ υπόσχεται Σχολές Οινοποιΐας
και Δημοτική Αιμοδοσία
για να εκμεταλλεύεται ακόμη και το αίμα,
τη ζωή των πολιτών για πάρτη του.


Εκεί έφτασε!


Διεκδικούμε και πάλι την ψήφο σας,
όπως κάναμε πάντα,
χωρίς εκβιασμούς,
χωρίς να μοιράζουμε πετρέλαιο και ψυγεία,
χωρίς να υποσχόμαστε χιλιάδες θέσεις εργασίας ούτε να πηγαίνουμε σε σπίτια φακέλλους
με ψηφοδέλτια και χρήματα
όπως κάνει ο αντίπαλός μας.


Ούτε τρομοκρατούμε τους ψηφοφόρους
με ψέμματα και απειλές,
όπως έκανε στο Λαύριο
που διαδίδει ότι θα βγάλουμε τους νεκρούς
από τους τάφους τους.


Εμείς επιδιώκουμε
να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας
μόνο με τις πράξεις,
τα λόγια και το χαρακτήρα μας.


Δεν πρόκειται ποτέ
να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια μέσα
με τον κύριο Λουκά,
και το ξέρετε.


Κερατιώτες και Κερατιώτισσες,


Στη χθεσινή του ομιλία στην Πάνω Πλατεία,
ο τρόπος που προσπάθησε να καλύψει
ποιοί πραγματικά εκλέγονται
από την παράταξή του,
αποκάλυψε τον πανικό του,
γιατί τα σχέδιά του για την άλωση της πόλης μας έγιναν γνωστά σε όλους.


Νόθευσε την προτίμηση
των ίδιων των ψηφοφόρων του,
μειώνοντας την εκπροσώπηση της Κερατέας
στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε περιοχής,
στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν
16 δημοτικοί σύμβουλοι από την Κερατέα,
10 από το Λαύριο
και ένας από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

16 δηλαδή στους 27
είναι εκπρόσωποι της Κερατέας.


Αυτή η πλειοψηφία είναι κρίσιμη για την πόλη μας, για θέματα που την αφορούν.


Γιατί δεν υπάρχει Κερατιώτης,
σε όποια παράταξη και αν ανήκει,
που θα ψηφίσει αντίθετα
με τα συμφέροντα του τόπου
που γεννήθηκε και ζει.


Ο κύριος Λουκάς,
που ξαφνικά σας αγάπησε,
κατάφερε να νοθεύσει
και να μειώσει την εκπροσώπηση της Κερατέας ακόμα και αν δεν εκλεγεί.


Με τη μονοσταυρία του Λαυρίου
πριμοδότησε τους εκλεκτούς του
από το Λαύριο και το
και τους εξέλεξε εκπροσώπους της Κερατέας.


Αν δεν εκλεγεί,
την Κερατέα θα την εκπροσωπούν
οι κυρίες Γκικαράκη και Κουλουβράκη.


Τις ξέρετε;
Ούτε θα τις γνωρίσετε ποτέ!


Οι 16 Κερατιώτες έγιναν ήδη 14.


Αν εκλεγεί,
το κακό είναι ακόμα μεγαλύτερο.


Στις κυρίες που ανέφερα προηγουμένως, προστίθενται και ο κύριος Μαθιουδάκης
και η κυρία Τριανταφυλλίδου.


Τέσσερις από τους εννέα
που θα εκλέξει στην Κερατέα,
είναι άγνωστοι σε όλους μας.


Και οι 16 Κερατιώτες γίνονται 12.
Η πλειοψηφία που δίνει στην Κερατέα ο νόμος, καταργήθηκε με τα τερτίπια του Λουκά,
και κατάντησε μειοψηφία.


Αντί 16 στους 27
οι Κερατιώτες θα είναι μόνο 12.
Δηλαδή, μειοψηφία.  Λιγότεροι από τους μισούς.


Παραπλάνησε όχι μόνο τους ψηφοφόρους
αλλά και αυτούς που συμμετείχαν
στο συνδυασμό του.


Το παιχνίδι που παίζει σε βάρος της Κερατέας
εδώ και χρόνια, παραχόντρυνε.


Στόχος του και τώρα
είναι να μην έχει φωνή η Κερατέα.


Καλώ όσους ήταν μαζί του την πρώτη Κυριακή
να του γυρίσουν την πλάτη.


Αν ακόμα αισθάνονται Κερατιώτες
και αγαπάνε την Κερατέα,
όπως λένε και τους πιστεύω,
πρέπει να τον αφήσουν μόνο του.
Να μην γίνουν συνένοχοι
στην καταστροφή που ετοιμάζει για τον τόπο μας!
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,


Στην Πάνω Πλατεία χτες το βράδυ
ο ιερόσυλος έδωσε ρέστα
στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Παρουσίασε μέχρι ομιλίες του Σγουρού
και δικές μου
κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του.


Ακόμα και το Σγουρό λογόκρινε.
Τον φίλο του, όπως τον αποκαλούσε
μέχρι πριν λίγο καιρό.


Τον κολλητό του
που θυμάστε πόσο βοήθησε το 2010 στο Λαύριο
και βγήκε πρώτος
ενώ στην Κερατέα πάτωσε.


Χρησιμοποίησε απόσπασμα από δική μου ομιλία για να με παρουσιάσει σαν υπέρμαχο
του περιφερειακού σχεδιασμού
και σύμφωνο με την πρόταση
να έρθουν 300.000 τόνοι σκουπίδια
στο Οβριόκαστρο.


Άφησε από όσα είχα πει
στη συγκεκριμένη συνέντευξη
μόνο το απόσπασμα που περιγράφω
τι προβλέπεται για την Κερατέα,
κόβοντας τη δήλωσή μου ότι δεν συμφωνώ
αλλά και όσα είπα για τις δικές μας προτάσεις.
Όπως ακούσατε και πριν την ομιλία μου.


Με τέτοια παιχνίδια
δεν πρόκειται να κερδίσεις ούτε έναν Κερατιώτη.


Θα χάσεις και αυτούς που σε ψήφισαν
πριν λίγες μέρες.


Σιγά σιγά σε μαθαίνουν όλοι
τι ψεύτης και αναξιόπιστος είσαι.

Οι Κερατιώτες έχουν ήδη καταλάβει από τη συμπεριφορά σου,
ότι έτσι και γίνεις δήμαρχος
θα το μετανιώσουν πικρά μέσα σε λίγες μέρες.
Ο άνθρωπος που χωρίς ντροπή και σεβασμό
στο γειτονικό τότε δήμο,
έγραφε στο πρόγραμμά του
για την περίοδο 2007-2010,
ότι θα λύσει το πρόβλημα του Δήμου του,
με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα,


Ο τότε Δήμαρχος Λαυρεωτικής που έψαχνε
σε όλο τον κόσμο για εργοστάσιο καύσης,
όπως κάνουν οι εργολάβοι και οι επενδυτές,
για να το φέρει στο Οβριόκαστρο,
ο κύριος Λουκάς που πήγε στην Κύπρο
με τα λεφτά του Μπόμπολα,


Αυτός που μέχρι σήμερα αδιαφορεί
για την τύχη των παιδιών
της Κερατέας και του Λαυρίου
που βαρύνονται με κακουργήματα
για τον αγώνα που έδωσαν,

Ο αγωνιστής που εμφανιζόταν στα μπλόκα
μόνο τις ήσυχες ημέρες
χωρίς δακρυγόνα και μάχες,


έχει το θράσος μέσα στο σπίτι μας
να προκαλεί και να μας βρίζει.


Όπως γράφει και μία ανακοίνωση
που κυκλοφόρησε σήμερα
από «τα παιδιά της πρώτης γραμμής»,
αν εκλεγεί ο αντίπαλός μας,


ο Κερατιώτης
  • θα το καταλάβει καλά στις πρώτες πέντε μέρες,
  • θα το μετανιώσει πικρά στις πρώτες πέντε εβδομάδες,
  • θα το υποστεί στο πετσί του τα επόμενα πέντε χρόνια
Για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Λουκά,
είχε μιλήσει πριν από εμάς, το 2010, που ήταν Δήμαρχος, καυστικά και απόλυτα ο Σταύρος ο Ιατρού.


Σας διαβάζω ένα απόσπασμα
από αυτά που είχε γράψει τότε
πριν τη Δεύτερη Κυριακή.


«Στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της Κερατέας
η πόλη δεν πρέπει να κάνει το μεγάλο λάθος.
Δεν πρέπει η πόλη μας να ψηφίσει
έναν αποδεδειγμένο εχθρό της,
τον Δημήτρη Λουκά που επί 4 χρόνια
απαξίωνε και υπονόμευε
τον αγώνα μας κατά της χωματερής.
Που ήταν πάντα εναντίον της Κερατέας
και της Δημοτικής Αρχής.


Που αρνήθηκε σταθερά και επιθετικά
κάθε σχέση και συνεργασία,
συκοφαντούσε τη δράση μας και διαρκώς
έθετε εμπόδια και άνοιγε θέματα με την Κερατέα.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στάση του
για το νησί Πάτροκλος, το Χάρακα, το Συρί,
το θέατρο Θορικού.


Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε
τις διαρκείς αντιθεσμικές παρεμβάσεις του
στα κοινά της πόλης μας
με αυθαιρεσία πρωτοφανή.


Ο Συνδυασμός
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
αποτελεί ΥΨΙΣΤΗ ΥΒΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
Αντιδρούμε με κάθε τρόπο στην πιθανότητα
να ψηφισθεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός.

Λέμε όχι στην αποχή, όχι στο άκυρο, όχι στο λευκό.


Δεν παρασυρόμαστε
από τις προσωπικές μας πικρίες.


Βάζουμε όπως πάντα πρώτα τον τόπο μας
την Κερατέα, τη Λαυρεωτική.


Δεν βρισκόμαστε στη θέση αυτή για εμάς
αλλά για το κοινωνικό συμφέρον.


Χωρίς αναστολές λοιπόν
και με έντονη την πολιτική ευθύνη,
κρίνουμε σκόπιμο την Κυριακή
να στηρίξετε τον συνδυασμό
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  
αντιδρώντας με κάθε τρόπο
στις καταστροφικές προθέσεις
που έχει ο Συνδυασμός
«Δημοτική Καινοτομία»,
για τη Λαυρεωτική και ιδίως για την Κερατέα.

Γνωρίζουμε και φωνάζουμε με όλη τη δύναμή μας.


Ο εχθρός είναι προ των πυλών. Αποτρέψτε τον.


Ιδίως καλούμε τους υποψηφίους
της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ από την Κερατέα να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο τους σφάλμα.
Ότι τους χρησιμοποίησαν, ως όργανα
για να καλύψουν ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ,
για να είναι άλλοθι και ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ
όχι μόνο για τη χωματερή
αλλά και για άλλα δεινά κατά της πόλης.


Εξιλεωθείτε, μη δίνετε ψήφο στον εχθρό της πόλης, τον Δ. Λουκά και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.»


Αυτά είχε πει τότε, ο Σταύρος ο Ιατρού,
αυτά λέει και τώρα, (πιστεύω),
γιατί ξέρει καλά τι σημαίνει «Λουκάς».


Τον Λουκά,
που χτες του πρόσφερε
την προεδρία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου
και υποσχέθηκε ότι θα του αναθέσει εν λευκώ
τον συντονισμό του αγώνα από δω και πέρα.


Μια υπόσχεση ψεύτικη και παραπλανητική
που έγινε αφού πρώτα κατάφερε
να φιμώσει την Κερατέα στο Δημοτικό Συμβούλιο αν εκλεγεί δήμαρχος,
και γιατί όλοι ξέρουμε ότι την πλειοψηφία
στον Σύνδεσμο έχει ο Δήμος Σαρωνικού.


Γι αυτό και ο Σταύρος ο Ιατρού
και οι «Ελεύθερες Πόλεις»
τον αγνόησαν παντελώς.


Συμπατριώτες,


Όπως διαπίστωσε και το 2010,
διαπιστώνει και απόψε, ο κύριος Λουκάς,
ότι από το 1996 μέχρι και σήμερα
στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μαζί.


Πέρα από διαφωνίες και πολιτικές αντιπαραθέσεις.


Με ευθύνη στον τόπο μας,
την ιστορία του και τους αγώνες μας.


Με τον Σταύρο τον Ιατρού,
μαζί ξεκινήσαμε τον αγώνα
για τη σωτηρία της Κερατέας το 1996.


Μαζί φτιάξαμε
τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής το 1997.


Μαζί μαζεύαμε υπογραφές στη Βουλή το 2003
για να μην περάσει η
της Βάσως Παπανδρέου.

Μαζί είπαμε «όχι» στον Καραμανλή
και το Σουφλιά το 2005.


Μαζί δώσαμε συνέντευξη τύπου
στην «Ένωση Συντακτών» στην Αθήνα
όταν ήταν ο Σταύρος Δήμαρχος.


Μαζί φυλάγαμε το Οβριόκαστρο νύχτα μέρα.


Μαζί αγωνιστήκαμε 128 ημέρες από την εισβολή
μέχρι την απελευθέρωση του Οβριόκαστρου.


Όλα αυτά τα 18 χρόνια,
ό,τι και να μας χώριζε σε άλλα ζητήματα,
στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε πάντα ενωμένοι και συναποφασίζαμε.


Στον μεγάλο αγώνα,
δεν υπήρχαν «Νέα Εποχή»
και «Ελεύθερες Πόλεις».


Υπήρχε μόνο η Κερατέα.


Υπήρχε μόνο η Κερατέα για όλους.


Και για όσους εκπροσωπούσαμε
και εκπροσωπούμε σήμερα
τις δύο παρατάξεις
αλλά και για την κοινωνία σύσσωμη.


Από τα μικρά παιδιά
μέχρι τους παππούδες και τις γιαγιάδες.


Όλοι ματώσαμε, όλοι αγωνιστήκαμε
για να πετύχουμε το ακατόρθωτο.


Γι’ αυτό και ο Σταύρος ο Ιατρού
και οι υποψήφιοι
του Συνδυασμού «Ελεύθερες Πόλεις»
είναι απόψε εδώ, μαζί μας.


Η ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ


Ο αγώνας μας
εναντίον του Περιφερειακού Σχεδιασμού
και εναντίον των σχεδίων
των μεγαλοεργολάβων σε βάρος της Κερατέας
και όλης της Λαυρεωτικής, είναι συνεχής.


Δεν πέρασε ούτε μια ημέρα
που να μην ασχοληθούμε με το θέμα.


Μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ,
η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε
στη διαφύλαξη των κεκτημένων του αγώνα.


Ως βασικός στόχος παρέμεινε
η οριστική εξαίρεση του Οβριόκαστρου
από οποιονδήποτε Περιφερειακό Σχεδιασμό.


Στην απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτυπώθηκε η θέλησή μας
για διαχείριση των απορριμμάτων
της περιοχής μας και μόνο,
με τρόπο σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον.


Όλες οι ενέργειές μας ήταν προσεκτικές, διαφανείς, σε συνεργασία και συμφωνία με τους πολίτες
που αγωνίσθηκαν και πάντοτε
μέσα στα πλαίσια της παραπάνω απόφασης.


Σταθμό στην πορεία αυτή αποτέλεσε
η στο Ν. 4122/2013,
βάσει της οποίας η έγκριση
της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
για τις Φοβόλες
θα επιφέρει την οριστική διαγραφή
του Οβριόκαστρου
από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Ανταποκριθήκαμε στην υποχρέωσή μας αυτή
και εδώ και 6 μήνες καταθέσαμε στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. πλήρη, τεκμηριωμένη και επιστημονικά άρτια Μελέτη.


Συγχρόνως, από την αρχή
και σε όλους τους τόνους
και προς όλες τις κατευθύνσεις,
ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας:  
ή Φοβόλες όπως ακριβώς το προτείνουμε
ή τίποτα!


Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης να απαντήσει
για την έγκριση ή όχι
της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
καθώς και οι συχνά αντιφατικές δηλώσεις
του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού
για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και την Κερατέα, φανερώνουν έλλειψη διάθεσης και πρόθεσης
να αποδεχθούν την πρότασή μας.

Εμείς δεν έχουμε λόγο ούτε να περιμένουμε,
ούτε να επιμένουμε άλλο για τις Φοβόλες.


Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε
τα απορρίμματά μας
στον άριστα οργανωμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας
και να τα στέλνουμε στη Φυλή
ή σε οποιονδήποτε άλλο νόμιμο χώρο.


Οι ενέργειές μας θα επικεντρωθούν πλέον
στην πλήρη ανάπτυξη προγραμμάτων Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης,
με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, σύμφωνα και με τον Ν. 4042/2012.


Ενωμένοι γράψαμε μία νέα σελίδα
στην ιστορία της περιοχής μας
αλλά και της πατρίδας μας.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.


Η κρίσιμη Κυριακή των εκλογών
θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας,
το μέλλον της Κερατέας
και ολόκληρης της Λαυρεωτικής.


Την Κυριακή 25 Μαΐου αποφασίζουμε σωστά.


Δεν εμπιστευόμαστε τους απόντες,
δεν ρισκάρουμε τους αγώνες
και τις θυσίες 18 χρόνων.


Εμπιστευόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους.
Αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν
να τα καταφέρουν στα δύσκολα,
αυτούς που έχουν την γνώση,
την δυνατότητα και την θέληση να συνεχίσουν
και να επιλύσουν τα προβλήματα του τόπου μας.
Πολίτες της Κερατέας,


Η Κερατέα δεν έχει ανάγκη τον Λουκά
και τους προστάτες του.


Αυτόν που έρχεται τώρα και μοιράζει
ακόμη και προκαταβολές 500 ευρώ
στους νέους συνταξιούχους
λες και είναι ο Στουρνάρας
ενώ στην πράξη έχει αποδείξει
με τις αποφάσεις του,
πόσο υπολογίζει την τσέπη του δημότη.


Που τρομοκρατεί κινδυνολογώντας
και κατηγορώντας τους αντιπάλους του.


Εμείς, ούτε ομήρους κρατάμε,
ούτε έχουμε «κολλητούς», ούτε ζητάμε
«δηλώσεις υποστήριξης και υποταγής»
από κανένα.


Αυτή είναι η διαφορετικότητά μας
από τον αντίπαλό μας.


Αυτή την Κυριακή,
θα δώσετε την οριστική απάντηση
στις δυνάμεις του σκοτεινού παρελθόντος.


Η Κερατέα απόψε ψηφίζει Λεβαντή αποδοκιμάζοντας εκβιασμούς, υποσχέσεις,
και μεθόδους και πρακτικές
που έφεραν την χώρα μας
στο χείλος της καταστροφής.


Αυτοί που μεγάλωσαν σε κομματικά γραφεία,
που βρήκαν θέση στο γραφείο της Διαμαντοπούλου και έφεραν τα πάνω κάτω
για να γίνουν διευθυντές σε σχολείο της Κερατέας
μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο.


Οι φίλοι της διαπλοκής,
με τα μεγάλα σχέδια
για Κινέζους επενδυτές και εκπτωτικά χωριά,
που άφησαν το Βατοπαίδι
να διεκδικήσει και να κερδίσει κτήματα-φιλέτα
δίπλα στην πόλη του Λαυρίου
δεν έχουν θέση στη διοίκηση του Δήμου.


Εμείς, δεν σας υποσχόμαστε δουλειές
στο Καρφούρ, στη , στη Ντάου
ακόμη και στο δημόσιο
όπως κάνει ο αντίπαλός μας.


Σας κερδίζουμε με τη συμπεριφορά μας,
με τον τρόπο που σας μιλάμε
και κάνουμε παρέα μαζί σας,
με τον χαρακτήρα και τις πράξεις μας.


Συνεχίζουμε,
γιατί πιστεύουμε στην ενιαία Λαυρεωτική.


Η εμπειρία μας αυτά τα χρόνια
μας έκανε να πιστεύουμε
ότι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα.


Τα πλεονεκτήματα της Ενιαίας Λαυρεωτικής
είναι πολλά.
Η μία περιοχή συμπληρώνει την άλλη.


Διεκδικούμε και πάλι την εμπιστοσύνη σας
για να συνεχίσουμε
την προσπάθεια που ξεκινήσαμε.


Με καλύτερες προοπτικές,
με ένα δήμο οικονομικά δυνατό και οργανωμένο, δυναμώνοντας τη συνεργασία μας με όλους, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις,
διεκδικώντας και κατακτώντας
όλο και περισσότερα.
Αξιοποιώντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους σύμφωνα με τις ικανότητες που έχουν
και τη διάθεση προσφοράς που θα δείξουν.


Ξέρουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε.
Το αποδείξαμε πολλές φορές στο παρελθόν.


Όλοι μαζί θα κάνουμε τη Λαυρεωτική πρότυπο.


Θα δώσουμε στην Κερατέα
αυτά που θέλουν να της στερήσουν.


Θα κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν,
αυτά που μας αξίζουν.
Ο αντίπαλός μας,
προσπαθεί να σας πείσει,
ότι τώρα εμφανίστηκε άσπιλος, αμόλυντος
και άφθαρτος.


Αυτός που ποτέ δεν απάντησε
στις εκατοντάδες ερωτήσεις
για τα έργα και τις ημέρες του,
που τις ξέρει όλο το Λαύριο,
και τις έμαθε και η Κερατέα,
όχι μόνο δεν ντρέπεται
να διεκδικεί και πάλι την ψήφο σας
αλλά και συνεχίζει να σπιλώνει
συμπολίτες και υποψηφίους μας,
να τους εκβιάζει και να τους τρομοκρατεί
γιατί αυτή είναι η μόνη του ελπίδα να γλιτώσει.


Ο άνθρωπος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια
με αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρεία
που συνεργαζόταν με το Δήμο
και είχε σχέσεις και με το έργο της πλατείας,
δεν διστάζει να δηλώνει
ότι θα τιμωρήσει όσους πήγανε με το Λεβαντή.


Ο εγωισμός του, το πείσμα του
ξεπερνά κάθε όριο.
Δεν θα του περάσει.
Τα ψέματα τελειώσανε!


Θα πληρώσει και αυτός
και η παρέα του για όλα
και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει
στη δικαιοσύνη.

Ήδη αυτές τις ημέρες
πρέπει να απολογηθείς στον Εισαγγελέα Εφετών
για τα 65.000 ευρώ που χρέωσες το Δήμο
για να σου κάνει η φίλη σου γκάλοπ το 2010.


Έρχονται και τα υπόλοιπα,
ανοίγοντας το δρόμο
για να πληρώσεις από την τσέπη σου
όσα χρέωσες το δήμο
και φορτώθηκαν άδικα οι δημότες.


Απέναντι στον κύριο
που ήδη έχει αναλάβει υποχρεώσεις
προς τους «φίλους» του που τον χρηματοδοτούν, για τα γραφεία, τις δεξιώσεις μετά τις ομιλίες του, τα χρήματα που ξοδεύει
βρίσκεται η δική μας παράταξη.


Απέναντι στον άνθρωπο που κάνει τα πάντα
για να εκλεγεί ξανά δήμαρχος
γιατί έχει πολλές δουλειές που άφησε στη μέση
να τελειώσει,
έχετε εμένα,
που με ξέρετε καλά τόσα χρόνια.


Έχω αποδείξει με την πορεία μου
ότι έχω δική μου προσωπικότητα
και βάζω τα συμφέροντα της Λαυρεωτικής
πάνω από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις
ή προσωπικά οφέλη.


Δεν είμαστε ίδιοι κύριε Λουκά.
Το γνωρίζουν οι πολίτες της Λαυρεωτικής
γιατί έχουν μνήμη και κρίση.


Ποτέ δεν έκανα κριτική σε κανέναν
χωρίς να είμαι σίγουρος
για αυτά που λέω και χωρίς να έχω αποδείξεις.


Αντίθετα ο κύριος Λουκάς
προσπαθεί να με αντιμετωπίσει διαστρεβλώνοντας γεγονότα και καταστάσεις.


Την μόνη αλήθεια που έχει πει για εμένα
όλα αυτά τα χρόνια,
είναι ότι πηγαίνω στα καφενεία
και τις ταβέρνες του Λαυρίου και της Κερατέας.


Μια αλήθεια που με κάνει υπερήφανο
γιατί αποδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε.
Εγώ στο μυαλό μου δεν έχω ούτε μπίζνες,
ούτε ταξίδια με αεροπλάνα και διαμονή και φαγητά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Ούτε και σχέδια για εμπορικά κέντρα μαμούθ
που θα εξαφανίσουν τους ντόπιους επαγγελματίες.

Όσο ζω, θα συχνάζω στα μαγαζιά
του τόπου που ζω και υπηρετώ
για να τα στηρίζω
και για να έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους που με τίμησαν και με αγαπούν.
Τους ανθρώπους που έγιναν φίλοι μου.


Γιατί εγώ κύριε Λουκά,
έχω φίλους όπου και αν βρίσκομαι
και τους τιμώ και τους σέβομαι.


Δεν κάνω παρέα με εργολάβους,
επιχειρηματίες που σήμερα βρίσκονται
στη φυλακή,
και μεγαλόσχημους πολιτικούς
που τους κατάπιαν τα σκάνδαλα και τα λάθη.


Πήγα στο Λαύριο και το σεβάστηκα.


Ήμουν σχεδόν καθημερινά
παρών στο γραφείο μου.

Όλα όσα λες για εμένα
ανταποκρίνονται ακριβώς στις δικές σου πράξεις.


Στον χαρακτήρα σου,
στα έργα και τις ημέρες σου
που θα στείλουν οριστικά στο παρελθόν
οι πολίτες της Λαυρεωτικής την Κυριακή


Χθες, το Λαύριο είπε ένα βροντερό όχι
στον αντίπαλό μας.


Σήμερα, η Κερατέα με την παρουσία της εδώ,
του έστησε μπλόκα.


Είπε όχι στον επικίνδυνο συνεργάτη
και απόλυτο εκφραστή
της εξυπηρέτησης πολιτικών, οικονομικών
και πάνω απ’όλα προσωπικών συμφερόντων.


Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχουν παρατάξεις!


Αυτά που μας ενώνουν
είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.


Η Κερατέα έχει αποφασίσει!


Ούτε μία ψήφος στον εισβολέα.


Γιατί τιμάει την ιστορία της και τους αγώνες της!


Όλοι θα φτιάξουμε τη Λαυρεωτική που ονειρευόμαστε.


Όλοι μαζί
κλείνουμε οριστικά την πόρτα του Δήμου
στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.


Όλοι μαζί,
Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο,
Φορείς και Πολίτες


Την Κυριακή η Κερατέα ψηφίζει για να μείνει όρθια.


Η Τροία μπορεί να έπεσε από τον Δούρειο Ίππο αλλά η Κερατέα δεν θα πέσει από τον Λουκά.


Η επιλογή σας είναι ξεκάθαρη.


Είμαστε μαζί.


Συνεχίζουμε μαζί.


Δεν αφήνουμε καμιά ψήφο να χαθεί.Υπερασπιζόμαστε το μέλλον μας
ψηφίζοντας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.


Βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε όλοι εδώ, υπερήφανοι, ζωντανοί, ενωμένοι.


Με τη Νίκη!


Τη Νίκη της Κερατέας!


Τη Νίκη της Λαυρεωτικής!

Διαβάστε σχετικά:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 23-5-14Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ 23-5-14

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-5-2014 Λαυριώτισσες και Λαυριώτες, Αυτή η ανθρώπινη θάλασσα που βλέπω μπροσ…

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: