12.5 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 22 ΚΑΙ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

AFISSA


Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» σας προσκαλούν στο διήμερο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, που γίνεται για πρώτη φορά στην Κερατέα.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ξαναέρθουμε σε επαφή με τον προφορικό λόγο μέσα από τα λαϊκά παραμύθια και τη σοφία τους, να διασκεδάσουμε και να ξαναβρεθούμε λέγοντας ιστορίες και παραμύθια παρηγοριάς και αγάπης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 3 παραστάσεις αφήγησης και ένα σεμινάριο για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της αφήγησης. Οι παραστάσεις γίνονται σε επιλεγμένους χώρους μέσα στο περιβάλλον της πόλης μας, σε γωνιές που ενώνουν το χθες με το σήμερα. Η είσοδος στις αφηγήσεις είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα είναι:
·          Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012  ώρα 6 το απόγευμα στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό: 

 Παράσταση αφήγησης με τον αφηγητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ με θέμα:

«Κι αυτό θα περάσει: Λαϊκά παραμύθια της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας…»

              Ιστορίες σοφίας του χτες απ’ τις άκρες του κόσμου και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για να υποστηρίξουμε και να αλαφρύνουμε το σήμερα και το αύριο των ανθρώπων.

·        Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 11:30 το πρωί στο προαύλιο της Παναγίας Αμάχαιρη:

      Παράσταση αφήγησης από τους «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» με θέμα:

 «Παραμύθι, μύθαρος κι η κοιλιά μας πύθαρος!». 

Ιστορίες απίστευτων περιπετειών απ’ τον κόσμο των ζώων από την εποχή εκείνη που τα είχαν ανθρώπινη λαλιά.  Οι «Tαξιδευτές παραμυθιών» είναι μια παρέα φίλων που αγαπούν τα λαϊκά πα-ραμύθια του κόσμου και θέλουν να τα μοιράζονται  με το κοινό γιατί πιστεύουν πως με την αφήγηση των ιστοριών ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. Η παρέα των «Ταξι-δευτών» αποτελείται από τις: Μαρία Καναβάκη, Έλσα Μητροπούλου-Πάλλα, Χρύσα Πορίχη, Μαρία Σιταροπούλου και τον Ανδρέα Ραυτόπουλο.

·        Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012  ώρα 6 το απόγευμα στη πλατεία του Αγ. Χαράλαμπου:

             Παράσταση αφήγησης με την αφηγήτρια ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ με θέμα:

             «Παραμύθι, μύθι, μύθι το κουκί και το ρεβίθι…»

Καμώματα ανθρώπων και ζώων, ιστορίες παράξενες και χιουμοριστικές που κουβάλησε από μακριά η  παραμυθού.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10:30 ως τις 2:30 το μεσημέρι στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ». Το βιωματικό αυτό σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης και των λαϊκών παραμυθιών θα γίνει με τον παιδαγωγό, ερευνητή, συγγραφέα και παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη. Μπορούν να συμμετέχουν γονείς, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εμψυχωτές, καθηγητές και γενικά όσοι αγαπούν τα παραμύθια και θέλουν να ασκηθούν στον προφορικό λόγο. Το κόστος είναι 20€/ατομο και θα γίνει αν συμπληρωθεί ένας ελάχιστος συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη 20/9. Συμμετοχές-πληροφορίες στα τηλέφωνα 2299069850 – 6945779880.
    


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ


Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ