38.5 C
Keratea
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΪΟΥ 2014

Πρόσφατα Άρθρα

‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ’’
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΪΟΥ 2014Συνδημότισσες και συνδημότες,

Κερατιώτισσες και Κερατιώτες,

Ποτέ άλλοτε σε τούτο το Δήμο το ”ΜΑΖΙ”, το ”ΟΛΟΙ”, το ”ΙΣΟΙ”, το ”ΙΣΟΤΙΜΟΙ” δεν πήρε σάρκα και οστά!!!!!!!!!!!!

ΜΑΖΙ λοιπόν θα πορευθούμε τη νέα πενταετία, ώστε να θέσουμε το Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης, έργων και απαραίτητων δράσεων.

ΟΛΟΙ θα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, οι άξιοι, οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Κερατέας, ανεξαρτήτως παρατάξεων.

ΙΣΟΙ προς ίσους, Κερατιώτες, Λαυριώτες, Καμαριζιώτες και οικιστές, για τη νέα εποχή στη Λαυρεωτική.

ΙΣΟΤΙΜΟΙ απέναντι στις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις λύσεις, ώστε ο Δήμος μας να τρέξει με μία ταχύτητα στο όνομα της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών δομών, της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.  

Και μία συνταγή υπάρχει για να το πετύχουμε αυτό αγαπητοί συνδημότες.

Η συνταγή της ενότητας των δυνάμεών μας!!!!

Η συνταγή της σύμπνοιας και της συνεργασίας!!!!

Ο μεγάλος μας εχθρός ,
ο κοινός μας εχθρός δεν είναι άλλος από τα προβλήματα της Κερατέας,
από τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας
και βέβαια δεν είναι άλλος από τους σχεδιασμούς που υπονομεύουν την Κερατέα, που προσβάλλουν τους πολίτες της, που κακοποιούν βάναυσα το περιβάλλον, που γκρεμίζουν το δίκαιο και τη δημοκρατία.

Και βγαίνουν κάποιοι, που ξέρουν καλά να παίζουν το παιχνίδι του διχασμού
και λένε ότι η Δημοτική Καινοτομία θα πετάξει έξω τους Κερατιώτες από τη διοίκηση της πόλης τους.

Ότι δήθεν τη διοίκηση της πόλης θα την αναλάβουν άνθρωποι από αλλού.
Λοιπόν, αγαπητοί συνδημότες

Με πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων και των καθηκόντων που αναλαμβάνω
Με πλήρη ευθύνη απέναντι στην τεράστια εμπιστοσύνη που μας δείξατε την προηγούμενη Κυριακή

Με απόλυτη πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες της Κερατέας
Με απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου από την Κερατέα
Σας δηλώνω απερίφραστα και οριστικά ότι τούτη η πόλη θα διοικηθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν τούτη τη γη σπιθαμή προς σπιθαμή,

Από ανθρώπους άξιους και οραματιστές
Από ανθρώπους δοκιμασμένους στις μεγάλες μάχες που έδωσε η Κερατέα
Από ανθρώπους βγαλμένους από τα σπλάχνα της Κερατέας.
Τούτη η πόλη θα διοικηθεί από Κερατιώτες.

Από εκείνους τους Κερατιώτες που εσείς αναδείξατε με την εμπιστοσύνη σας και την επιλογή σας.
Εσείς οι ίδιοι,
η τοπική κοινωνία μαζί με τους ντόπιους εκπροσώπους σας, θα αποφασίζετε για τα κρίσιμα,
θα δρομολογείτε τις λύσεις,
θα καταθέτετε τις προτάσεις σας.

Μέσα στον πανικό τους, βγαίνουν στα καφενεία και δηλώνουν ότι θα σας διοικήσουν οι Λαυριώτες και διαδίδουν ψέματα ότι δεν εκλέχτηκε κανένας  δημοτικός σύμβουλος από την Κερατέα.
Κύριε Λεβαντή, μην αγχώνεστε το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσουμε είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό σας.

Πρώτα από όλα, για εμένα ρόλο έχουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που με τίμησαν.
Την Κερατέα θα τη διοικήσουν σε θέσεις αντιδημάρχων και σε θέσεις ευθύνης οι δικοί σας άνθρωποι, οι συμπατριώτες σας. Όπως αντίστοιχα και στο Λαύριο.

Μετά θα υπάρχουν τομείς εξειδίκευσης που θα χρεωθεί κάθε ένα στέλεχος που θα αγγίζει όλους τους πολίτες και όλα τα προβλήματα. Για παράδειγμα, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν πρέπει να τα συντονίζει δικηγόρος;;; Για την προστασία του φυσικού πλούτου, των δασών μας που κάηκαν όσο ποτέ άλλοτε επί των ημερών Λεβαντή, δεν πρέπει να συντονίζει εξειδικευμένο στέλεχος με εμπειρία;;

Για μένα σκοπός είναι να υπάρξει ένα μεγάλο μελίσσι που θα παράγει μέλι για το συμφέρον των πολιτών της Λαυρεωτικής. Ένα να ξέρετε, το δημαρχείο της Κερατέας θα είναι ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ και θα βρίσκεται εκεί έναν αντιδήμαρχο και εμένα προσωπικά. Γι αυτό, μην αγχώνεστε για τη διοίκηση τη δική μας κ. Λεβαντή!  Απολογηθείτε για τη δική σας διοίκηση που δεν σας έβρισκαν πουθενά.

Η διοίκηση θα γίνει από τους εκλεγμένους που έχουν ψηφιστεί και έθεσαν τον εαυτό τους δημόσια και δεν τους εμφάνισα την επομένη των εκλογών, όπως εσείς κ. Λεβαντή κάνατε με τον κ. Σωφρόνη.
Και εγώ, σαν Δήμαρχος όλων των δημοτών, θα μπω σε έναν αγώνα δρόμου, για να αξιοποιήσω όλους τους υλικούς πόρους από το ΕΣΠΑ, από το Σύμφωνο Εταιρικής Ευθύνης, από τα γενικά και τα ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να κάνουμε πράξη τις δικές σας προτάσεις, τα δικά σας οράματα, τις δικές σας θέσεις.

Αυτό σημαίνει οργανική συνένωση
Αυτό απαιτεί η δημοκρατία
Αυτό θα σημάνει την ανάπτυξη
Αυτό το νέο αποκεντρωμένο μοντέλο θα μας οδηγήσει στη νέα ελπιδοφόρα πενταετία.
Αυτή θα είναι η αναμφισβήτητη δύναμή μας.

Και επειδή αγαπητοί φίλοι αυτή τη δύναμη, της ενότητας και του απόλυτου σεβασμού προς την Κερατέα, την φοβούνται κάποιοι, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να την πλήξουν.

Νομίζουν ότι θα την πλήξουν, αλλά θα βγουν γελασμένοι.

Όπως ακριβώς καταρρίφθηκε όλη η πρακτική της κατασυκοφάντησής μου για τη θητεία μου ως δημάρχου, έτσι ακριβώς θα καταπέσει και η τρομοκρατία που ασκείται, πάλι, για άλλη μία φορά,  σχετικά με τα απορρίμματα.

Και θα καταπέσει για δύο λόγους.

Ο πρώτος : ο λαός της Κερατέας, που άντεξε αλύγιστος την κρατική τρομοκρατία, που αντιμετώπισε άφοβα την κρατική καταστολή και τη βία των  ΜΑΤ, είναι ένας λαός με ελεύθερη συνείδηση, με αχειραγώγητη συνείδηση, με τόλμη και δύναμη έναντι οποιασδήποτε απειλής ή εκβιασμού.
Ο δεύτερος : Η ακλόνητη θέση της Δημοτικής Καινοτομίας, που την υπογράφω με το μελάνι της αυτοδιοικητικής μου και της πολιτικής μου τιμής, σχετικά με τα απορρίμματα.

Ό,τι πω συνοδεύεται από τελεία και παύλα.

Δε χωρά παρερμηνείες.

Δε συνοδεύεται από αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Η παρούσα διοίκηση αργοπόρησε και κατέθεσε αναρμοδίως τη μελέτη, με αποτέλεσμα η μελέτη να απορριφθεί.

Οι Φοβόλες δεν υπάρχουν, ενώ με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, το Οβριόκαστρο  παραμένει ισχυρό και τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο κ. Λεβαντής προσωπικά!

Φίλες και Φίλοι,

Διαβάσαμε σήμερα μια ανακοίνωση από τον κ. Λεβαντή για το θέμα των σκουπιδιών: Δηλώνει ότι δεν θα επιμείνει πια στις Φοβόλες και θα ασχοληθεί με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση σύμφωνα με τον Ν. 4042/2012.

Αγαπητοί μου, στην πολιτική αυτό λέγεται ”Η Μεγάλη Κολοτούμπα”!

Εδώ στην Κερατέα, την προηγούμενη εβδομάδα, στην ομιλία του, μίλαγε για τις Φοβόλες και μέχρι εχθές μοίραζε τις ανακοινώσεις πάντα για τις Φοβόλες.

Το αποτέλεσμα είναι, πανικόβλητος, να κάνει τη μεγάλη κολοτούμπα, γιατί αυτό που του φωνάζαμε και του λέγαμε και εμείς και ο Σταύρος ο Ιατρού, ότι έκανε συμφωνίες εν κρυπτώ με τον Σγουρό. 

Δεν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες, γιατί ήταν μελέτες του ποδαριού και όχι σοβαρές, τις οποίες μάλιστα τις έκρυβε επιμελώς.

Έρχεται λοιπόν σήμερα, τρεις μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές και τη διαφαινόμενη ήττα του, να πει ότι εγκαταλείπει τις Φοβόλες!

Τι πρέπει να πιστέψουν τώρα οι πολίτες της Κερατέας και ειδικότερα οι ψηφοφόροι και τα στελέχη των Ελεύθερων Πόλεων, που τους λοιδορούσαν για τις απόψεις τους όλα αυτά τα χρόνια;;;

Φίλες και φίλοι,

Κερατιώτισσες και Κερατιώτες,

Εμείς, η Δημοτική Καινοτομία και εγώ προσωπικά, δεν έχουμε κάνει και δεν κάνουμε προσωπικές συμφωνίες.

Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, εκτιμώ και σέβομαι τους συμπολίτες μας. Ο Σταύρος Ιατρού σε ομιλία του στην Κερατέα, στο θεατράκι, στο κτίριο Δροσόπουλου, δήλωσε ότι προσωπικά ο κ. Λεβαντής δεν σεβάστηκε και δεν τήρησε τις συμφωνίες που έκαναν οι δυό τους  το 2010.

Έρχομαι σήμερα δημόσια και δηλώνω, ότι όπως την Κερατέα θα την διοικήσουν οι δικοί σας άνθρωποι, σαν τη Φρόσω, το Γιάννη, τον Ηλία, το Νίκο, τη Δήμητρα και όλους τους  υπόλοιπους Κερατιώτες συνεργάτες μου. Έτσι και στο θέμα των απορριμμάτων,  υπόσχομαι από εδώ, από την Πάνω Πλατεία της Κερατέας, ότι θα κληθεί να ασχοληθεί και να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής ένας δικός σας άνθρωπος.

Υπόσχομαι ότι θα αναβαθμιστεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής και θα διαχειριστεί όχι μόνο το θέμα των απορριμμάτων, αλλά και όλη την προσπάθεια για την ανακύκλωση  και για τα θέματα του περιβάλλοντος σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική.

Έτσι ώστε αυτός ο Κερατιώτης, να ασχολείται νυχθημερόν δίπλα μου για τη χωματερή και προσωπικά να ρίξω ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη φέρνοντας νέα έργα και εγγυημένες χρηματοδοτήσεις για όλα.

Το πρόσωπο που θα προτείνει η Δημοτική Καινοτομία, θα προσκληθεί, ώστε να εγκριθεί ο ρόλος του από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τον Επικεφαλής των Ελεύθερων Πόλεων, το  Σταύρο Ιατρού.

Το δηλώνω σήμερα δημόσια. Επίσης δεσμεύομαι προσωπικά πως ο Σταύρος Ιατρού θα τεθεί επικεφαλής του αγώνα κατά της χωματερής και θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής.

Τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο κ. Λεβαντής θα τις τηρήσω εγώ. Και για να είμαι ξεκάθαρος, ούτε με τον ίδιο δεν το έχω συζητήσει, καθώς δεν έχω την πρόθεση να ακουστεί ή να μιλήσει κανείς για υπόγειες συμφωνίες.

Εκτιμώ τον αγώνα του Σταύρου Ιατρού κατά των απορριμμάτων και τις θέσεις του και νομίζω ότι είναι μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση, που ενώνει την Κερατέα και το Λαύριο. Μια πρόταση που αφήνει πίσω τον στείρο τοπικισμό και μας βοηθά να πορευθούμε χέρι – χέρι για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, για να γίνει το αύριο καλύτερο από το χθες.

Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ο Περιφερειακός σχεδιασμός  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Εμείς ΔΕΝ αναγνωρίζουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό του κ. Σγουρού, και ξεκινάμε από μηδενική βάση

Ο σχεδιασμός αυτός είναι αδιέξοδος, ξεπερασμένος και αντιπεριβαλλοντικός.
Δε δεχόμαστε ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ούτε πάσης μορφής εργοστάσια.
Και το τονίζω, γιατί κάποιοι προσπάθησαν να παίξουν και με αυτό.
Ότι δήθεν εμείς δε θέλουμε ούτε ιδιώτη ούτε  εργοστάσιο.

Λοιπόν, επαναλαμβάνω, ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ !!!

Εμείς επιλέγουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποδοτικής για τους πολίτες ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, με διαλογή στη βάση.

Δε δεχόμαστε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και ούτε ένα κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.  
Πολύτιμος σύμμαχος για την επιβολή των θέσεών μας είναι ο νόμος 4042 του 2012, επί υπουργείας Παπακωνσταντίνου, που ενσωματώνεται η οδηγία 98/2008 της Ε.Ε., που περιλαμβάνει μια υποχρεωτική πυραμίδα ή αλλιώς αναγκαστικά βήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που είναι απολύτως συμβατά με τις θέσεις μας.

Πολύτιμος σύμμαχός μας θα είναι οι δυνάμεις της Κερατέας, οι πολίτες της, αλλά και από άλλες παρατάξεις με τους οποίους έχουμε ταυτόσημες θέσεις για το μεγάλο αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί την Κερατέα επί 18 ολόκληρα χρόνια.

Χαιρετίζουμε τον προεκλογικό λόγο του κ. Ιατρού, που αποκαλύπτει όλη τη σκοτεινή πλευρά της διαχείρισης του μεγάλου αυτού ζητήματος από τη διοίκηση Λεβαντή, τόσο στο ζήτημα της μελέτης, όσο βέβαια και στις επικίνδυνες παλινωδίες του κ. Λεβαντή.

Έχουμε συμμάχους, είμαστε πολλοί, είμαστε οι περισσότεροι, δημιουργούμε ένα πλειοψηφικό μέτωπο ανατροπής, μιας διοίκησης ακατάλληλης να υποστηρίξει το συμφέρον.
Αυτή είναι η θέση μας για τα απορρίμματα.

Τελεία και παύλα, αγαπητοί συνδημότες.

Και το τονίζω για να το ακούσουν όλοι.

Τελεία και παύλα!!!

Να το ακούσει και ο κ. Σγουρός :

Αν ψάχνει ανάμεσά μας υποστηρικτή του περιφερειακού σχεδιασμού, να πάει αλλού.
Να πάει εκεί όπου τον βάζουν από την πίσω πόρτα.

H Δημοτική Καινοτομία έχει άλλους συμμάχους.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ήρθε η ώρα!!!
Την προηγούμενη Κυριακή μας δώσατε μια σημαντική δύναμη.
Την προηγούμενη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα για θετικές και δημιουργικές εξελίξεις στο Δήμο μας.

Την επόμενη Κυριακή επιλέγουμε :

Τη νίκη όλων των δημιουργικών δυνάμεων
επί της αδράνειας, της απραξίας και της εγκατάλειψης της Κερατέας.
Τη Νίκη όλων των ενωμένων πολιτών
επί μιας λογικής που διχάζει τους πολίτες
Τη νίκη του φανερού δημόσιου λόγου επί του κιτρινισμού και της συκοφαντίας.
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Το δίλημμα έχει  μία και μοναδική ταυτότητα.

Την Κυριακή αποφασίζουμε :

Θέλουμε δημοτική αρχή ξεκάθαρων διεκδικήσεων ή δημοτική αρχή συμβιβασμών;
Θέλουμε σχέδιο ισχυρό και εξειδικευμένο για κάθε μονάδα του Δήμου μας ή πρόχειρους ερασιτεχνισμούς;

Θέλουμε πολιτική συνέπειας ή τακτική προεκλογικής ρουσφετολογίας;
Θέλουμε διοίκηση έργων ή διοίκηση που εγκαινιάζει τα έργα των άλλων;
Θέλουμε Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο ή Δήμο αδιάφορο για τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού;
Θέλουμε Δήμο με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ή δήμο ουραγό των εξελίξεων;

Αγαπητοί συνδημότες,

Με αυτό το πνεύμα,  με το πνεύμα της σύμπνοιας και της συνεργασίας, με το πνεύμα της επίλυσης χρόνιων προβλημάτων, με το πνεύμα της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, με το πνεύμα της προστασίας του κοινωνικού μας ιστού, όλοι μαζί καταστρώσαμε  το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας.

Καταστρώσαμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που για να υλοποιηθεί έχει την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας ανάμεσα σε σας και σε μας, ανάμεσα στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Για να διασφαλίσουμε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, προκειμένου να μην καταλήξει σε μια προεκλογική και μόνο υπόσχεση, για να μη μετατραπεί σε μια υπόσχεση δίχως αντίκρισμα, λέμε ότι το πρώτο και απαραίτητο εργαλείο είναι η δική σας συμμετοχή στην άσκηση της διοίκησης, όπως και η αποκέντρωση των αποφάσεων και των δράσεων της διοίκησης.

Δε φτάνει μόνο φίλες και φίλοι η διοίκηση των δικών σας εκλεκτών προσώπων για να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Θέλουμε και τη συμμετοχή τη δική σας.
Θέλουμε να αποφασίζει ο Κερατιώτης, που θα είναι στη διοίκηση μαζί με τον Κερατιώτη πολίτη που θα παρεμβαίνει στη διοίκηση.

Για το λόγο αυτό θεσμοθετούμε τη συμμετοχή των πολιτών.
Με την καθιέρωση των λαϊκών συνελεύσεων,

με την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων,

με την αξιοποίηση της δυνατότητας των δημοψηφισμάτων,

με τη  στενή συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές ομάδες πολιτών.

Αγαπητοί συνδημότες

Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμά μας, στο οποίο περιγράφουμε ξεχωριστά για κάθε τόπο το αναπτυξιακό τεχνικό μας πρόγραμμα, το στοίχημα για εμάς
είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κερατέας, του Λαυρίου, της Καμάριζας και των οικισμών.
Μόνον έτσι πιστεύουμε ότι θα βγούμε νικητές από αυτή την κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.
Δεν μπορεί ένα κομμάτι να βιώνει συνθήκες ανάπτυξης και ένα άλλο κομμάτι του Δήμου μας να βιώνει συνθήκες υστέρησης.

Για το λόγο αυτό εδώ στην Κερατέα ο πρώτος και αναγκαίος πυλώνας του προγράμματός μας αφορά στην ανάπτυξη της πόλης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Το πιο σημαντικό εργαλείο λοιπόν για την ανάπτυξη είναι η προώθηση της εφαρμογής των σχεδίων πόλης.
Παράλληλα για την Κερατέα έχουμε επεξεργαστεί ένα σύνολο παρεμβάσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τη λειτουργικότητα της πόλης, αλλά και για να τονώσουμε την αγορά.
Στοχεύουμε σε μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στο ιστορικό κέντρο της Κερατέας, με διαβούλευση με τους πολίτες.
Θα την κάνει βιώσιμη και πιο ελκυστική.
Θα δημιουργήσουμε Πολεοδομικό Γραφείο στη Λαυρεωτική, με έδρα την Κερατέα.
Στοχεύουμε ακόμη, στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης, με παρεμβάσεις όπως η ανάπλαση του Πάρκου δίπλα από το Γυμνάσιο, η ανάπλαση της εισόδου της Κερατέας στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας, η ανάπλαση της παλιάς χωματερής,  η ανάδειξη της πλατείας Μπιζανίου.
Ενισχύουμε τη δημοτική συγκοινωνία, βελτιώνουμε τα πάρκα της Κερατέας, βελτιώνουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, προωθούμε την ανακύκλωση, αλλά και ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών με την κατασκευή ενός ακόμη βρεφονηπιακού σταθμού και την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Κερατέας.
Αγαπητοί φίλοι
Ειδικότερα , για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κερατέα, είναι η προσπάθεια πραγματικής ανάπτυξης στο ΒΙΟΠΑ, για την προσέλκυση επενδύσεων με ρήτρα την απασχόληση του ντόπιου πληθυσμού. Συνεργασία με το φορέα διαχείρισης και κίνητρα προς αυτόν για τη διευκόλυνση του έργου του. Κίνητρα ουσιαστικά, άμεσα και ανταποδοτικά.
Επίσης, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού και η προώθηση των ντόπιων προϊόντων στις εγχώριες και ευρωπαϊκές αγορές, η ίδρυση σχολών μελισσοκομίας και οινοποιίας, η δημιουργία ζωνών καλλιέργειας, η λειτουργία δημοτικού γραφείου για την εύρεση εργασία σε ανέργους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, είναι άμεσες προτεραιότητές μας.  Πλάι σε αυτά τα μεγάλα έργα και τις δράσεις, υλοποιούμε ένα σχέδιο το οποίο έχουμε εξαγγείλει σαν σχέδιο SOS και έχει να κάνει με τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας.
Προστατεύουμε τον εμπορικό κόσμο, με εργαλείο το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»
Αγαπητοί συνδημότες
Δεύτερος βασικός  πυλώνας του προγράμματός μας, είναι η προστασία της κοινωνίας μας, η προστασία των συμπολιτών μας από τις συνέπειες της κρίσης και των εξοντωτικών πολιτικών.
Για το λόγο αυτό, η δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Δικτύου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί την πλέον σημαντική μας προτεραιότητα.
Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αναπτυχθεί με τρεις Άξονες παρεμβάσεων.
Πρώτον με δράσεις για ισχυρή τοπική αγορά εργασίας,
δεύτερον με δράσεις για την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων
και τρίτον με δράσεις για τη δημιουργία Δημοτικού Κόμβου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με βασικές παρεμβάσεις, τη δημιουργία επιτέλους κοινωνικού παντοπωλείου, την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και την ανάπτυξη τράπεζας εθελοντών, τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου.
Και κλείνω τον πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής με το μεγάλο ζήτημα της στέγης και του κινδύνου που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας μέσα από τους πλειστηριασμούς.
Λοιπόν, για το Δήμο Λαυρεωτικής
Πλειστηριασμοί STOP!!! μέσα από ένα δίκτυο ενεργών συμπολιτών μας, στο οποίο ενεργή συμμετοχή θα έχει ο Δήμος μας!!!!!!!!!!!!
Συνδημότισσες και συνδημότες
Εμείς, μόνον εμείς, μόνον η Δημοτική Καινοτομία, εξηγούμε στο πρόγραμμά μας πού θα βρεθούν τα χρήματα για όλες αυτές τις παρεμβάσεις.
Διαθέτουμε λοιπόν όλη τη χρηματοδοτική τεκμηρίωση των δράσεων και των παρεμβάσεών μας από το 2014 έως το 2020.
Στο πρόγραμμά μας, μόνον εμείς το έχουμε πράξει αυτό.
Και το πράξαμε, ακριβώς γιατί δε θέλουμε σήμερα να μιλάμε για έργα και αύριο να επικαλούμαστε σαν άλλοθι την κρίση για δεσμεύσεις που δεν τηρήσαμε.
H Δημοτική μας παράταξη αγαπητοί συνδημότες, με αυτόν τον τρόπο απαντάει στην κρίση.
Με τη σοβαρότητα της τεκμηρίωσης, με την ευθύνη της χρηματοδότησης.
Όλοι θα σας ξαναμιλήσουν για έργα.
Αυτό που ξεχωρίζει σήμερα τη συνέπεια, δεν είναι τι θα κάνει κανείς, αλλά πώς θα κάνει αυτό για το οποίο δεσμεύεται.
Η παράταξή μας, η  Δημοτική Καινοτομία, αυτό ορίζει σαν συνέπεια.
Την αναγκαία γέφυρα μεταξύ λόγων και έργων, που πολύ ειδικότερα σήμερα, είναι η χρηματοδότηση.Δείτε το πρόγραμμά μας αγαπητοί φίλοι.
Δείτε το και συγκρίνετέ το με αυτά όλων των άλλων παρατάξεων.Δείτε από τη μία τις χρηματοδοτικές τεκμηριώσεις και από την άλλη εκθέσεις ιδεών.
Δείτε από τη μία εξειδίκευση και επικέντρωση στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και από την άλλη γενικότητες και αοριστολογίες.
Δείτε από τη μία γνώση και πλήρη ετοιμότητα για την επόμενη ημέρα και από την άλλη θολά ευχολόγια και άγνοια.
Δείτε τέλος αγαπητοί συνδημότες από τη μία τις προτάσεις μας για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου με αναδιοργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας, προκειμένου επιτέλους να εισπράττει τις οφειλές και από τους μεγάλους οφειλέτες και να τιμολογεί κοινωνικά τους αδύναμους συμπολίτες και από την άλλη μία πρακτική επιλεκτικότητας και προεκλογικής ρουσφετολογίας.
Αγαπητοί φίλοι
Ξεχωριστή θέση μέσα στο πρόγραμμά μας έχουν οι οικισμοί.
Σας αναφέρω κάποια σημεία που όπως θα δείτε όλα κατατείνουν στην αναβάθμισή τους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.
Η Τακτοποίηση του δικτύου ύδρευσης, η Κατασκευή οδικού δικτύου, ο επαρκής φωτισμός, η Ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση τους με δημοτική συγκοινωνία, η Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών που κατοικούν στους οικισμούς,
η Προώθηση και επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης με ευνοϊκούς όρους για τους κατοίκους, αλλά και η στήριξη των εξωραϊστικών συλλόγων, που αποτελούν την πρωτοβάθμια φροντίδα των οικισμών, είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας.
Συνδημότισσες και συνδημότες
Η παράταξη που υπογράφει το πρόγραμμα αυτό, η Δημοτική Καινοτομία, έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Θέλουμε αυτοδιοίκηση πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη.
Θέλουμε δημοτική αρχή αρχών και δράσης.
Θέλουμε διοίκηση που θα συνθέτει την εμπειρία των παλιών αυτοδιοικητικών, με την ορμή και τη φρεσκάδα των νέων προσώπων.
Θέλουμε αυτοδιοικητικούς μάχιμους και ενεργούς, μπροστάρηδες στους αγώνες και δοκιμασμένους στη συνέπεια.
Θέλουμε :
Δημοτική αρχή που χρωστά μόνο στους πολίτες.
Δημοτική αρχή που εξουσιοδοτείται μόνο από τους πολίτες
Δημοτική αρχή που υπηρετεί το συμφέρον
Δημοτική αρχή με πρώτο και κυρίαρχο συνομιλητή την τοπική κοινωνία.
Δημοτική αρχή όλων των δημοτών.
Για το λόγο αυτό αποδίδουμε και στους πολίτες κυρίαρχο ρόλο.
Γιατί εσείς οι πολίτες κρατάτε τα κλειδιά ολόκληρου του Δήμου Λαυρεωτικής στα χέρια σας!!
Εσείς είστε οι ιδιοκτήτες του!!!
Εσείς τρέφετε τον τόπο με δημιουργία, με εμπορική δραστηριότητα, με πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.
Και καλώ όλους εσάς τους Κερατιώτες και τις Κερατιώτισσες.
Σας καλώ να σπάσουμε τα σύνορα της καχυποψίας.
Σας καλώ να υπερβούμε τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Σας καλώ να νιώστε ασφαλείς με έναν δήμαρχο όχι με κριτήριο μια στενή εντοπιότητα.
Αλλά με κριτήριο τις θέσεις  και τις προτάσεις.
Με κριτήριο τις λύσεις που προτείνει.
Με κριτήριο τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει
Με κριτήριο τα έργα και τις δράσεις που επιδιώκει να υλοποιήσει.
Και μεταξύ μας αγαπητοί συμπολίτες δεν είμαστε άγνωστοι όπως θέλει να λέει ο κ. Λεβαντής.
Είμαι ο δάσκαλος των παιδιών σας,
είμαι ο αυτοδιοικητικός που επί 4 χρόνια κατέθεσα σημαντικές προτάσεις για την Κερατέα,
είμαι ο επικεφαλής μιας παράταξης στην οποία κάναμε πράξη το σεβασμό και την ισοτιμία με τους συνεργάτες μου από την Κερατέα,
είμαι ο άνθρωπος που ΜΑΖΙ με τους εκπροσώπους σας κατέστρωσε ένα σχέδιο ανάπτυξης για την Κερατέα και τους πολίτες της.Συνδημότισσες και συνδημότες
Εμείς είμαστε με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην επόμενη μέρα
Σε αυτήν την επόμενη μέρα
Χρειαζόμαστε δημοτική αρχή που θα επενδύει στη συνεργασία και όχι στη διαίρεση
Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους πολίτες
Σε αυτούς που την προηγούμενη Κυριακή στήριξαν άλλες παρατάξεις, στήριξαν ακόμη και την παράταξη του κ. Λεβαντή και τους λέω
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ !
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ!
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ’’ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ!
ΤΟΥΣ ΛΕΩ!!!
ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΣΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΛΕΩ
Αυτό που μας ενώνει είναι κρίσιμο, είναι σοβαρό, είναι αναμφισβήτητα θεμελιώδες.
Αυτό που μας ενώνει αφορά την ίδια την υπόσταση και την ταυτότητα της Κερατέας.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ!!!
Για μια δημοτική αρχή κινητοποιημένη και σε εγρήγορση και όχι μοιραία και άβουλη.
Για μια δημοτική αρχή με εμπειρία στα ευρωπαϊκά κονδύλια και στη δράση και όχι κλεισμένη μέσα στους τέσσερις  τοίχους του δημαρχείου και αναποτελεσματική.Για μια δημοτική αρχή που θα συνεργάζεται με εντιμότητα με τις άλλες παρατάξεις για τα κρίσιμα θέματα και όχι δημοτική αρχή περιχαρακωμένη και αναξιόπιστη.
Από εδώ λοιπόν, από την Κερατέα, σας καλώ όλους!!!
Καλώ όλους αυτούς που πριν 4 χρόνια ήταν αλλού και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από την επιλογή τους.
Καλώ ειδικότερα τη νέα γενιά που αγαπά και πονά αυτόν τον τόπο και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της  σ’ αυτόν, και να μη μεταναστεύσει,
την καλώ να επαναπατρίσουμε το όραμα.
Σας καλώ όλους στις 25 του Μάη να επαναφέρουμε την ελπίδα!!!
Να κάνουμε το Δήμο ανάχωμα των εξοντωτικών πολιτικών!
Να μετατρέψουμε την αδράνεια και την αδιαφορία σε υπερπροσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο!
Σας καλώ στον πιο όμορφο και άξιο αγώνα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!!!
ΜΑΖΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ
ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ !

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: