Σε αναπτυξιακή τροχιά μπαίνει η Ανατολική Αττική. Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το έτος 2017.

Πρόσφατα Άρθρα

CEA8CE97CEA6CE99CEA3CE97 CEA0CEA1CE9FCEABCEA0CE9FCE9BCE9FCE93CE99CEA3CE9CCE9FCEA5 2014

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 22 Νοεμβρίου ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017.
Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, έχει συνταχθεί πρόγραμμα 176 έργων συνολικού προϋπολογισμού 246.764.669 ευρώ, είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός που έχει ενταχθεί και εγκριθεί ποτέ για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων προέκυψαν μετά από διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους δήμους και περιλαμβάνουν μεγάλα έργα υποδομής αλλά και κοινωνικά προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων, λιμενικά έργα, έργα οδοποιίας αλλά και σε έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ανατολικής Αττικής. Ξεχωριστή θέση κατέχουν επίσης έργα κτιριακών υποδομών (αναβαθμίσεις κτιρίων, κατασκευή παιδικών σταθμών, αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής και παιδικών χαρών), καθώς και η συντήρηση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η τουριστική προβολή, η στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και ο πολιτισμός.
Σε δήλωσή του για τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ανέφερε ότι πρόκειται για έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό και κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεργασία για την υλοποίηση των παραπάνω έργων ώστε να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη
Διαβάστε σχετικά:

Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, για την μη ένταξη ώριμων προτεινόμενων έργων του Δήμου στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Νοεμβρίου 18, 2016

Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, για την μη ένταξη ώριμων προτεινόμενων έργων του Δήμου στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Αγαπητοί Συμπολίτες, Εν όψει της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος 2017 και του αντίστοιχο…

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ