Στον αέρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2012-2015

Πρόσφατα Άρθρα


Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2012-2015, μετά την πρόσφατη απόφαση…
(με ημερομηνία 9 Απριλίου 2012), του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνου Μωραϊτη, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε, για την Αττικής, εγγραφή πιστώσεων 73,4 Εκατομμυρίων Ευρώ για το έτος 2012, χωρίς όμως να υπάρχει καμία δέσμευση κατανομής πιστώσεων για τα επόμενα έτη, δηλαδή μέχρι το 2015, όπως άλλωστε επιβάλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε με τον προϋπολογισμό στη των Ελλήνων.

Η που γίνεται στην απόφαση του Υφυπουργού για εγκεκριμένο προϋπολογισμό 475,2 Εκατομμυρίων Ευρώ δεν αποτελεί δέσμευση για τη χρονική διάρκεια υλοποίησής του.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Αττικής με σχετική επιστολή (με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2012) προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είχε ζητήσει το σύνολο των εγκεκριμένων πιστώσεων για τα έτη 2012-2015 να ανέρχεται στα 305 Εκατομμύρια Ευρώ για να μπορέσει η Περιφέρεια Αττικής να ασκήσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες και να υλοποιήσει το σύνολο των έργων που μεταφέρθηκαν σε αυτήν από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ). Μάλιστα, η κατανομή των πιστώσεων που ζητήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Όταν δεν υπάρχει καμία έγκαιρη πρόβλεψη, χρονοδιάγραμμα και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός, είναι αδύνατον να παραχθεί ουσιαστικό έργο. Αναγνωρίζουμε ότι η δέσμευση των πιστώσεων, ως υποχρέωση από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, γίνεται με αναθεώρηση του προϋπολογισμού από τη των Ελλήνων, όμως η επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος αποτελεί για την Αττικής κρίσιμο σημείο για να μπορέσει να ασκήσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των 5 εκατομμυρίων πολιτών. Επίσης, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να στερούν από την Περιφέρεια Αττικής εθνικούς πόρους, όταν μάλιστα υπάρχει προφανής αδυναμία των Υπουργείων να τους απορροφήσουν».

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ