2ο Δημοτικό Καλυβίων: Σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών επιτείνει τα προβλήματα γνώσης σε 9χρονα παιδιά

Πρόσφατα Άρθρα

2dim kalivion

Τρίτη χρονιά ταλαιπωρίας για μόλις 9 ετών και του γονείς τους επεφύλασσε η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

Τα παιδάκια αυτά τα οποία δεν έχουν ακόμη γνωρίσει κανονική σχολική χρονιά αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια έπεσαν… θύματα των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, φτάνοντας στη Γ’ Δημοτικού παρακολουθούν ελλειπή μαθήματα αφού η μεν τους λείπει με αναρρωτική άδεια, η δε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής δεν έχει ακόμα καλύψει το κενό που υπάρχει.

Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ 1 τμήματος αναγκάζονται να χάνουν ώρες από τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών οι οποίες αναπληρώνονται όποτε αυτό καθίσταται εφικτό από άλλους δασκάλους στα κενά τους.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί και παρά τις προσπάθειες τόσο της διεύθυνσης του σχολείου όσο και των γονέων να αποκατασταθεί το πρόβλημα, είναι ότι την Παρασκευή τα παιδάκια σχολάνε στις 11.30 το πρωί με ό,τι αυτό σημαίνει και για την επιβάρυνση των γονέων τους οι οποίοι εκείνοι την ώρα, στη συντριπτική πλειονότητά τους βρίσκονται στις εργασίες τους.

Μην αντέχοντας άλλο στην κατάσταση αυτή ακόμη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς απέστειλαν και επιστολή προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στην οποία αναφέρουν:

«Δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη όπου, λόγω της πανδημίας covid-19, τα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τις δύο πιο ευαίσθητες χρονιές «μαθησιακά» στην ηλικία της Α’ και Β΄ Δημοτικού έχουν δημιουργηθεί αρκετές ελλείψεις καθώς δεν αντικαθίσταται σε καμία περίπτωση η δια ζώσης μάθηση και τα έχουν υποστεί ψυχολογική πίεση.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλυβίων, Δ. και συγκεκριμένα στην τρίτη Δημοτικού (Γ΄1 ) απουσιάζει η από την έναρξη του σχολικού έτους -2022, με 15ήμερη άδεια ασθένειας και εν συνέχεια για επιπλέον 15 ημέρες, μ’ να έρχεται σ’ αντίθεση με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για τη «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022» όπου αναφέρει ότι στα Δημοτικά κάθε μάθημα διδάσκεται αποκλειστικά από έναν/μία μόνο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων.

Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γ1 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι μαθητές να διδάσκονται (κυρίως γλώσσα και μαθηματικά) από διαφορετικούς δασκάλους του σχολείου και κάνοντας τις μισές ώρες από αυτές που προβλέπεται στο πρόγραμμά τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπάρχον 15ήμερο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα δεν λειτουργεί το ολοήμερο στο σχολείο ,δημιουργούνται ελλείψεις σ’ όλο το πρόγραμμα (πχ δεν διδάσκονται ξένη γλώσσα), ενώ όλο το σχολείο κάθε Παρασκευή σχολάει στις 11:30.

Κατόπιν τούτων, αιτούμαστε την άμεση αναπλήρωση με έναν/μία εκπαιδευτικό άμεσα ώστε να μη στερηθούν τα μας άλλη μια χρονιά και να μη στερηθούν καμία διδακτική ώρα. Τα παιδιά ζητούν την δική τους δασκάλα. Πως μπορούμε να απαντήσουμε στα παιδιά μας “γιατί οι άλλες τάξεις έχουν δάσκαλο και εμείς όχι;”.

Ευελπιστούμε για την ευνοϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος και επιφυλασσόμαστε για τυχόν δυσμενή εξέλιξη. Οι γονείς του Γ1»

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Πηγή: 2ο Δημοτικό Καλυβίων: Σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών επιτείνει τα προβλήματα γνώσης σε 9χρονα παιδιά

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ