ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Απόσπασμα ομιλίας του Δημήτρη Λουκά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων στην Κερατέα 15.5.2014 (video)

Facebook
Twitter

Απόσπασμα ομιλίας του υποψήφιου Δημάρχου Λαυρεωτικής και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Καινοτομία» Δημήτρη Λουκά, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων. Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου Κερατέας. 

Για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε πεντακάθαροι και σαφείς.

Είμαστε σαφείς όχι μόνο στις δεσμεύσεις μας, αλλά και στον τρόπο που πολιτευτήκαμε αυτά τα 4 περίπου χρόνια, σε αντίθεση με την παρούσα διοίκηση, που δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.

Η παρούσα διοίκηση αργοπόρησε και κατέθεσε αναρμοδίως τη μελέτη και χωρίς να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το Οβριόκαστρο να παραμένει ισχυρό, σαν θέση εναπόθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Με αποτέλεσμα, ο Περιφερειακός σχεδιασμός να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και αποτελεί το συμβόλαιό μας με τους δημότες της Κερατέας, με όλους εσάς.

Δεσμευόμαστε, η δημοτική μας αρχή να ξεκινήσει με την αρχή ότι δεν αναγνωρίζουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό του κ. Σγουρού, ο οποίος σε σύμπραξη με τον κ. Λεβαντή επιχειρούν μετεκλογικά να τον βάλουν από την πίσω πόρτα.

Το λέω ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση:

Ο σχεδιασμός αυτός είναι αδιέξοδος, ξεπερασμένος και αντιπεριβαλλοντικός. Δεν τον αποδεχόμαστε και δεν πρόκειται να τον εφαρμόσουμε. ΠΟΤΕ!, ΠΟΤΕ!

Δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα των σκουπιδιών της Αθήνας!

Η Κερατέα αγωνίζεται συνεχώς από το 1996 ενάντια στη χωματερή.

Η Κερατέα έδωσε, έναν υπερήφανο αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ, στο ΧΥΤΥ, ενάντια στα συμφέροντα των εργολάβων. Επί 128 μέρες πάλεψε ενάντια στο κράτος των Αθηνών και κέρδισε τον σεβασμό όλων.

Η Κερατέα δε λύγισε.

Παρέμεινε όρθια και με υπερηφάνεια νίκησε.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να βρει την πλήρη δικαίωση του:

Λοιπόν, για να τελειώνουμε οριστικά, λέμε ξεκάθαρα και είναι δέσμευση τιμής:

Στο Οβριόκαστρο δεν θα γίνει κανένα έργο.

Δε δεχόμαστε ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσια ιδιωτικών συμφερόντων σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική.

Δεν θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας.

Κρατήστε το αυτό! Είναι η ξεκάθαρη θέση μας.

Επιλέγουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποδοτικής για τους πολίτες ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων με διαλογή στη βάση. Σύνθημά μας ‘’ανακύκλωση στην πηγή’’!!! Στα σπίτια μας!!! Στα σχολεία μας!!! Ανακύκλωση παντού, για να στείλουμε το μήνυμα, να δώσουμε το παράδειγμα ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Κερατέα ανακυκλώνει και μειώνει τον όγκο των σκουπιδιών.

Δε δεχόμαστε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και ούτε ένα κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.

Τελεία και παύλα, αγαπητοί συνδημότες.

Και το τονίζω για να το ακούσουν όλοι.

Τελεία και παύλα.

via

‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ’’
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 15-5-2014

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η Κερατέα μίλησε!

Η Λαυρεωτική αποφάσισε!

Από εδώ, όλοι μαζί στέλνουμε παντού μήνυμα αισιοδοξίας και στο Λαύριο και στην Καμάριζα και στους Οικισμούς!

Μήνυμα νίκης!

Προχωράμε όλοι και όλες μαζί!

Ενωμένοι, δυνατοί αισιόδοξοι!

Όλοι μαζί θα είμαστε οι νικητές!

Εμείς θα χτίσουμε τη νέα προοπτική του τόπου μας, μαχητικά, με όλες τις δυνάμεις που σηματοδοτούν τη νέα πορεία του Δήμου μας.

Όλοι εμείς, μαζί,

Αφήνουμε στο χθες τη γκρίζα εποχή του κ. Λεβαντή και τον αφήνουμε στην απομόνωση που επέλεξε ο ίδιος.

Μπαίνουμε αποφασιστικά και δημιουργικά στη νέα πενταετία.

Την πενταετία της ελπίδας, της οργανωμένης δουλειάς,

των κατακτήσεων, των αποτελεσμάτων, των συναποφάσεων.

Όλοι εμείς, μαζί! Γυρίζουμε σήμερα σελίδα,

αφήνουμε πίσω μας ό,τι μας πληγώνει, αφήνουμε πίσω μας ό,τι μας χωρίζει! Και κοιτάμε με σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον. Το μέλλον που Ανήκει στους Πολίτες!

Όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες,

Νέοι και Τρίτη ηλικία,

Επαγγελματίες, επιστήμονες και συνταξιούχοι

Άνεργοι και φοιτητές,

Ντόπιοι και οικιστές,

Πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα,

ΟΛΟΙ οικοδομούμε ένα ισχυρό ΜΕΤΩΠΟ,

ΜΕΤΩΠΟ ανάπτυξης και προόδου με κέντρο τον άνθρωπο.

ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.!!!!!

Συνδημότισσες και συνδημότες

Ήρθε η ώρα!

Την Κυριακή επιλέγουμε :

Τη Νίκη όλων των δημιουργικών δυνάμεων

επί της αδράνειας και της απραξίας.

Τη Νίκη όλων των ενωμένων πολιτών

επί μιας λογικής που διχάζει τους πολίτες!

Τη νίκη της ευπρέπειας και του πολιτικού πολιτισμού επί του άκρατου ρεβανσισμού και της μικροψυχίας.

Τη νίκη του φανερού δημόσιου λόγου επί του κιτρινισμού και της συκοφαντίας.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Το δίλημμα έχει μία και μοναδική ταυτότητα.

Την Κυριακή αποφασίζουμε:

Θέλουμε δημοτική αρχή ξεκάθαρων διεκδικήσεων ή δημοτική αρχή συμβιβασμών;

Θέλουμε σχέδιο ισχυρό και εξειδικευμένο για το Δήμο μας ή πρόχειρους ερασιτεχνισμούς;

Θέλουμε πολιτική συνέπειας ή τακτική προεκλογικής ρουσφετολογίας;

Θέλουμε διοίκηση έργων ή διοίκηση της αδράνειας και της απραξίας;

Θέλουμε Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο ή Δήμο αδιάφορο για τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού;

Θέλουμε Δήμο με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ή δήμο ουραγό των εξελίξεων;

Την Κυριακή αποφασίζουμε:

Με τους πολίτες Μπροστά ή με τους πολίτες θεατές;

Σήμερα δίνουμε το μήνυμα!!!

Σήμερα εσείς δώσατε την Απάντηση!

Όλος ο Δήμος μια φωνή, με μια προσμονή,

Όλος ο Δήμος σε ένα ρυθμό,

Στο ρυθμό της ανατροπής και της ελπίδας!

Αγαπητοί φίλοι,

Κάποιοι θέλησαν να πληγώσουν αυτή την ελπίδα.

Κάποιοι θέλησαν να με παρουσιάσουν σαν ανήθικο, απατεώνα και ανεπαρκή στην Κερατέα.

Τους τα επιστρέφω.

Επί 4 χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να παπαγαλίζουν υποτιθέμενα σκάνδαλα.

Ετοιμάζονται μάλιστα πυρετωδώς να συνεχίσουν τον κατήφορο, ακολουθώντας τη σωφρονιστική πολιτική εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, που εσείς τη γνωρίζετε πολύ καλά.

Σκοπεύουν από ώρα σε ώρα να εκδώσουν τη ‘’Μαύρη Βίβλο’’ με τα δήθεν σκάνδαλα και την υποτιθέμενη κακοδιαχείριση της 8ετίας Λουκά και Δημοτικής Καινοτομίας. Τώρα τα λιβελογραφήματα που έβγαιναν κατά καιρούς σε φυλλάδια και εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και σε τόμο!!!

Πριν από λίγο καιρό όμως έλαβαν την πλέον ηχηρή και αποστομωτική απάντηση!

Αυτοί που επένδυαν στην πολιτική της λάσπης διαψεύστηκαν οικτρά!

Η δικαιοσύνη μίλησε και ξεκάθαρα αποφάνθηκε με το στόμα του ίδιου του εισαγγελέα, που ζήτησε την αθώωσή μου, διότι επρόκειτο για πολιτική δίωξη!

Προσπαθούν όμως ακόμη και την τελευταία στιγμή, με το ψέμα και τη διαβολή, να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια, τη δική τους ανικανότητα.

Αυτά έκαναν, όσα χρόνια πολιτεύονται, από την εποχή του πρώην Δημάρχου της Κερατέας, του Αντώνη Αντωνίου, συνέχισαν στη θητεία του Σταύρου Ιατρού, αυτά συνεχίζουν να κάνουν και τώρα.

Η σταδιοδρομία μου ως δάσκαλος επί τρεις δεκαετίες, το ήθος μου, η αξιοπρέπειά μου και ο τρόπος που πολιτεύομαι όλα αυτά τα χρόνια, δε μου επιτρέπουν να σφιχταγκαλιάζομαι και να συντρώγω με άτομα σαν τον εκδότη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Άλλοι τα κάνουν! Είναι έξω από την πολιτική λογική μου.

Γι’ αυτό και η λάσπη επιστρέφει στους λασπολόγους, ο κόσμος δεν τους ακολουθεί και η ημερομηνία λήξης των ίδιων και της πρακτικής αυτής ήρθε. Μπαίνουν οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τολμά και Μιλάει για έργα. Κοιτάξτε γύρω σας σ’ αυτήν την πλατεία και τον περίγυρό της. Τι έγινε τα τελευταία 4 χρόνια; Τι άλλαξε; Το μόνο που προστέθηκε ήταν μια… διαφημιστική πινακίδα. Αναζητήστε την!

Συγγνώμη, και η μονοδρόμηση στα ταξί στην κεντρική πλατεία!

Επί 4 χρόνια δεν έχουν βάλει πέτρα πάνω στην πέτρα. Δεν έχει φέρει ο κ. Λεβαντής ούτε ένα ευρώ. Και τα όποια έργα έγιναν ή γίνονται στο Λαύριο, είναι αποκλειστικά έργα δικά μου και της Δημοτικής Καινοτομίας, με εξασφαλισμένη μάλιστα χρηματοδότηση. Το επαναλαμβάνω αυτό, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση!

Εδώ μάλιστα ο κ. Λεβαντής ξεπερνώντας τα όρια ακόμη και του θράσους, προσπαθεί να καπηλευτεί αυτά τα έργα και να τα παρουσιάσει σαν δικά του, λέγοντας μάλιστα ότι εξασφάλισε ο ίδιος τη χρηματοδότησή τους. Τότε ας μας απαντήσει.

Γιατί τα έργα αυτά έχουν σαν αφετηρία το 2010 που ήμουν δήμαρχος εγώ και γιατί αφού είναι τόσο δημιουργικός, στην Κερατέα δεν έχει κουνηθεί φύλλο και δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν; Και όχι μόνο δεν έχουν γίνει έργα στην Κερατέα, που θα την αναζωογονούσαν, αλλά ούτε μια μελέτη δεν έχει ετοιμάσει για να υλοποιηθούν. Εκτός αν εννοεί τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Κερατέας, σαν αυτό του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας όπου μικρόψυχα κάλυψε με ένα κομμάτι μάρμαρο που έφερε το όνομά του, το όνομα του προηγούμενου δημάρχου Σταύρου Ιατρού, πάνω στη θεμέλια πλάκα!

Φίλες και φίλοι, όχι μόνο έργα δεν έκανε, αλλά φρενάρει και το μέλλον του τόπου, αφού δεν προνόησε ούτε μια μελέτη να ετοιμάσει! Γιατί χωρίς μελέτες δεν γίνονται έργα! Τα μόνα χρήματα που ήρθαν στην Κερατέα ήταν αυτά που έφερα εγώ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κερατέας σαν διευθυντής του μέσω του ΟΣΚ! Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις χορηγίες ιδιωτών για επισκευές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Κερατέας.

Εκτός κι αν εννοεί έργα την ανάθεση εργασιών σε οικοδομική εταιρία με έδρα τον Μελιγαλά. Λες και δεν υπάρχουν οικοδόμοι άνεργοι από την Κερατέα. Εσχάτως μιλούν για οικοδόμους από το Βγιέθι. Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας το ‘λεγαν από τότε που έκαναν τις εν κρυπτώ απευθείας αναθέσεις; Ποτέ δε θα λέγαμε όχι σε εργάτες από οικοδόμους της Κερατέας.

Τολμά και μιλά για νοικοκύρεμα του Δήμου, όταν ο ίδιος φέσωσε το Δήμο Κερατέας με 5.084.571, 07 ευρώ το 2006, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στην παραταξιακή του φυλλάδα το Δεκέμβρη του 2011. Αφού με τα χρέη που κληροδότησε στον κ. Ιατρού, ο Δήμος μπήκε σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης τώρα μας εμφανίζει τον πλεονασματικό.

Εκτός αν θεωρεί πλεόνασμα χρέη που χάρισε το ίδιο το κράτος σε όλους τους δήμους -και όχι αποκλειστικά στον κ. Λεβαντή – και το τσεκούρεμα που έπεσε στους μισθούς των υπαλλήλων του Δήμου. Αφού λοιπόν υπήρχε όπως λέει πλεόνασμα από το 2011 ας επέστρεφε κι αυτός μέρος του στους πολίτες.

Γιατί δεν το ‘κανε;

Αλλά ας μη γελιόμαστε. Όλα αυτά είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής.

Αγαπητοί φίλοι, έρχομαι σήμερα στην Κερατέα σαν αυτοδιοικητικός, όπου την τετραετία που μας πέρασε άσκησα εποικοδομητική κριτική, κατέθεσα προτάσεις για την Κερατέα και γύρω από κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων, έμεινα αταλάντευτος υποστηρικτής των αιτημάτων των πολιτών, προκρίνοντας το καλό του Δήμου μας και σεβόμενος τα δίκαια αιτήματα ενός 18χρονου αγώνα.

Προσέρχομαι σαν επικεφαλής μιας παράταξης που περιλαμβάνει σαν υποψηφίους πολλά πρόσωπα από την τοπική κοινωνία της Κερατέας, με τα οποία μας συνδέει η εμπιστοσύνη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η συμφωνία αρχών και θέσεων, μας συνδέει ένα κοινό όραμα για τον τόπο και για ολόκληρο το Δήμο.
Εμείς στη Δημοτική Καινοτομία κάναμε πράξη την ισοτιμία των υποψηφίων από την Κερατέα και το Λαύριο.

Κάναμε πράξη μέσα στο πρόγραμμά μας την ισόρροπη ανάπτυξη της Κερατέας και του Λαυρίου.

Και αύριο, σαν δημοτική αρχή σας εγγυούμαστε ότι θα πορευθούμε με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, με σεβασμό στις δυνατότητες και τα αιτήματα της Κερατέας!

Με επιμονή για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, με σύμπνοια για την προστασία του κοινωνικού μας ιστού,

με ισότιμη συνεργασία για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης,

με απόλυτη δημοκρατία για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων.

Και με ενιαίο σχέδιο που δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν πολίτες πολλών ταχυτήτων, αλλά σαν ισότιμους και συμμέτοχους πολίτες.

Κ. Λεβαντή δηλώσατε παντού ότι έμεινα μόνος και με ποιους στο πλάι μου θα διοικήσω!

Η απάντηση είναι εδώ μπροστά σας!

Φρόσω, Γιάννη, Νίκο, Τάσο, Κώστα, Ηλία, Δήμητρα, Μαρία, Λευτέρη, Γιώργο, Σοφία, Γιάννα, Παναγιώτη, Στέλιο, Κική, Μιχάλη, και όλοι οι συναγωνιστές και συνοδοιπόροι μου ελάτε πάνω για να δει ο κ. Λεβαντής πόσο μόνος είμαι!

Δείτε τα δικά σας πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στο συνδυασμό μας και προέρχονται από την Κερατέα. Αυτά τα πρόσωπα θα διοικήσουν αυτήν την πόλη.

Πρόσωπα ενεργά και δοκιμασμένα στην προσήλωσή τους και στο απαράμιλλο ενδιαφέρον για την Κερατέα, τον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και όρισαν το μέλλον τους.

Με αυτούς τους ανθρώπους, τους δικούς σας ανθρώπους θα διοικήσουμε και εγγυούμαστε ότι το ενδιαφέρον και η προσήλωση της αυριανής δημοτικής αρχής στα προβλήματα του Δήμου, δε θα έχει σύνορα, δε θα έχει επιλεκτικότητες, αλλά με τρόπο ενιαίο και δυναμικό θα απλωθεί σε ολόκληρο το Δήμο, σε όλους τους δημότες, για όλα τα προβλήματα, για όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Συνδημότισσες και συνδημότες

Η αυριανή δημοτική μας αρχή σας εγγυούμαστε ότι θα σπάσει τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές που μας διαιρούν, θα ενώσει το Δήμο μας, θα πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας προκειμένου η επόμενη πενταετία να είναι μια πενταετία έργων που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μας!!!!! Αυτή είναι η δική μας ‘’Λευκή Βίβλος’’, το κοινό μας συμβόλαιο που συνυπογράφεται σήμερα.

Καταστρώσαμε ένα τεκμηριωμένο και απολύτως ρεαλιστικό πρόγραμμα που για να υλοποιηθεί έχει την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας ανάμεσα σε σας και σε μας, ανάμεσα στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Για να διασφαλίσουμε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, ώστε να μην καταλήξει μια ακόμα προεκλογική και μόνο υπόσχεση, για να μη μετατραπεί σε ένα ακόμα τάξιμο δίχως αντίκρισμα, λέμε ότι το πρώτο και απαραίτητο εργαλείο είναι η δική σας συμμετοχή στην άσκηση της διοίκησης, όπως και η αποκέντρωση των αποφάσεων και των δράσεων της διοίκησης.

Το έχουμε πει πολλές φορές

Θέλουμε τον πολίτη ενεργό και όχι ψηφοφόρο της μιας Κυριακής.

Θέλουμε τους πολίτες της Κερατέας δίπλα μας, κάθε μέρα και όχι μια φορά στα 5 χρόνια.

Για το λόγο αυτό, φίλες και φίλοι, πρώτοι από όλους καταθέσαμε τη θέση μας για μια δημοτική αρχή, που θα υπερβεί το δημαρχοκεντρικό μοντέλο.

Με την καθιέρωση των λαϊκών συνελεύσεων

με την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων,

με την αξιοποίηση της δυνατότητας των δημοψηφισμάτων,

με την στενή συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές ομάδες πολιτών.

Ταυτόχρονα με αυτήν την πρωτοποριακή αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης, επιβάλλεται και μια νέα φιλοσοφία που να αντιμετωπίζει όλες τις περιοχές σαν ισότιμα μέλη και τους πολίτες τους σαν ισότιμους πολίτες.

Είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αντιληφθούμε ότι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κερατέας, του Λαυρίου, της Καμάριζας και των Οικισμών είναι ο απαραίτητος όρος για τη συνολική ανάπτυξη του δήμου μας.

Όπως θα δείτε αυτή η αντίληψη αποτυπώνεται και στο πρόγραμμά μας, στο οποίο περιγράφουμε ξεχωριστά για κάθε τόπο το αναπτυξιακό τεχνικό μας πρόγραμμα.

Αγαπητοί συνδημότες

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματός μας αφορά στην ανάπτυξη του δήμου μας σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Το πιο σημαντικό εργαλείο λοιπόν για την ανάπτυξη είναι η προώθηση της εφαρμογής των σχεδίων πόλης.

Παράλληλα για την Κερατέα έχουμε επεξεργαστεί ένα σύνολο παρεμβάσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τη λειτουργικότητα της πόλης, αλλά και για να τονώσουμε την αγορά.

Στοχεύουμε σε μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στο ιστορικό κέντρο της Κερατέας, που θα τεθεί έγκαιρα σε διαβούλευση και σε όλες οι αποφάσεις θα μετρήσει πρώτα από όλα και πάνω από όλα η γνώμη των δημοτών.

Στοχεύουμε σε παρεμβάσεις όπως: στην ανάπλαση της παλιάς χωματερής, στην αναμόρφωση της εισόδου της Κερατέας στο κόμβο της Κακιάς Θάλασσας, που είναι και η πρώτη εικόνα της πόλης, στην ανάπλαση της πλατείας Μπιζανίου και σε άλλες παρεμβάσεις που περιγράφονται στο πρόγραμμά μας που έχετε στα χέρια σας. Στοχεύουμε σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και το κυριότερο θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους ανέργους. Το έκανα με επιτυχία στο Λαύριο Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα το κάνω και στην Κερατέα. Νέα έργα, που θα αναβαθμίσουν και θα προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους χωρίς αποκλεισμούς!

Ενισχύουμε τη δημοτική συγκοινωνία, βελτιώνουμε τα πάρκα της Κερατέας, βελτιώνουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, προωθούμε μαζικά και ουσιαστικά την ανακύκλωση στην πηγή, στα σπίτια και στα σχολεία μας, για να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών. Παράλληλα όμως ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών με την κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού και την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Κερατέας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ειδικότερα μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κερατέα είναι η προσπάθεια πραγματικής ανάπτυξης στη ΒΕΠΕ (ΒΙΟΠΑ όπως συνηθίσαμε να λέμε). Για μας ο χώρος του ΒΙΟΠΑ είναι ένα πάρκο που θα το στηρίξουμε έτσι ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης του επιχειρηματικού πάρκου Κερατέας, θα προβούμε σ’ αυτές τις ενέργειες που ο φορέας θα διαδραματίσει το ρόλο που του αρμόζει και θα έχει τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος για το αυτοδιοίκητο. Έτσι ώστε να αυτοχρηματοδοτούνται τα έργα υποδομών, καλλωπισμού κ.λ.π.

Επίσης, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Αγροτικού συνεταιρισμού και η προώθηση των ντόπιων προϊόντων στις εγχώριες και ευρωπαϊκές αγορές, η ίδρυση σχολών μελισσοκομίας και οινοποιίας, η δημιουργία ζωνών καλλιέργειας, η λειτουργία δημοτικού γραφείου για την εύρεση εργασίας σε ανέργους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Κι όλα αυτά είναι δέσμευση! Εφαρμόσαμε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα απασχόλησης ΛΑΕΚ για τους ανέργους που ήταν κοντά στη σύνταξη και απ’ αυτό συνταξιοδοτήθηκαν δεκάδες άνθρωποι από το Λαύριο που ήταν σε τέτοια ηλικία που δε θα τους προσλάμβανε κανείς. Θα το επαναφέρουμε, μιας και το κατάργησε η δημοτική αρχή του Λεβαντή και θα το επεκτείνουμε και για την Κερατέα και για την Καμάριζα!

Πλάι σε αυτά τα μεγάλα έργα και τις δράσεις, υλοποιούμε ένα σχέδιο το οποίο έχουμε εξαγγείλει σαν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και έχει να κάνει με τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας.

Προστατεύουμε τον εμπορικό κόσμο, με εργαλείο το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»

Συνδημότισσες και συνδημότες

Για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είμαστε πεντακάθαροι και σαφείς.

Είμαστε σαφείς όχι μόνο στις δεσμεύσεις μας, αλλά και στον τρόπο που πολιτευτήκαμε αυτά τα 4 περίπου χρόνια, σε αντίθεση με την παρούσα διοίκηση, που δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.

Η παρούσα διοίκηση αργοπόρησε και κατέθεσε αναρμοδίως τη μελέτη και χωρίς να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το Οβριόκαστρο να παραμένει ισχυρό, σαν θέση εναπόθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Με αποτέλεσμα, ο Περιφερειακός σχεδιασμός να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και αποτελεί το συμβόλαιό μας με τους δημότες της Κερατέας, με όλους εσάς.

Δεσμευόμαστε, η δημοτική μας αρχή να ξεκινήσει με την αρχή ότι δεν αναγνωρίζουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό του κ. Σγουρού, ο οποίος σε σύμπραξη με τον κ. Λεβαντή επιχειρούν μετεκλογικά να τον βάλουν από την πίσω πόρτα.

Το λέω ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση:

Ο σχεδιασμός αυτός είναι αδιέξοδος, ξεπερασμένος και αντιπεριβαλλοντικός. Δεν τον αποδεχόμαστε και δεν πρόκειται να τον εφαρμόσουμε. ΠΟΤΕ!, ΠΟΤΕ!

Δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα των σκουπιδιών της Αθήνας!

Η Κερατέα αγωνίζεται συνεχώς από το 1996 ενάντια στη χωματερή.

Η Κερατέα έδωσε, έναν υπερήφανο αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ, στο ΧΥΤΥ, ενάντια στα συμφέροντα των εργολάβων. Επί 128 μέρες πάλεψε ενάντια στο κράτος των Αθηνών και κέρδισε τον σεβασμό όλων.

Η Κερατέα δε λύγισε.

Παρέμεινε όρθια και με υπερηφάνεια νίκησε.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να βρει την πλήρη δικαίωση του:

Λοιπόν, για να τελειώνουμε οριστικά, λέμε ξεκάθαρα και είναι δέσμευση τιμής:

Στο Οβριόκαστρο δεν θα γίνει κανένα έργο.

Δε δεχόμαστε ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσια ιδιωτικών συμφερόντων σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική.

Δεν θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας.

Κρατήστε το αυτό! Είναι η ξεκάθαρη θέση μας.

Επιλέγουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποδοτικής για τους πολίτες ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων με διαλογή στη βάση. Σύνθημά μας ‘’ανακύκλωση στην πηγή’’!!! Στα σπίτια μας!!! Στα σχολεία μας!!! Ανακύκλωση παντού, για να στείλουμε το μήνυμα, να δώσουμε το παράδειγμα ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Κερατέα ανακυκλώνει και μειώνει τον όγκο των σκουπιδιών.

Δε δεχόμαστε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και ούτε ένα κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.

Τελεία και παύλα, αγαπητοί συνδημότες.

Και το τονίζω για να το ακούσουν όλοι.

Τελεία και παύλα.
Αγαπητοί συνδημότες

Σκοπίμως άφησα για το τέλος ένα βασικό πυλώνα του προγράμματός μας, που αφορά στις κοινωνικές δομές.

Η ανεργία και η φτώχεια, συνέπειες της κρίσης και του μνημονίου, καταστρέφουν το ανθρώπινο κεφάλαιο του τόπου μας και υπονομεύουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, η δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Δικτύου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί την πλέον σημαντική μας προτεραιότητα.

Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αναπτυχθεί με τρεις Άξονες παρεμβάσεων:

Πρώτον με δράσεις για ισχυρή τοπική αγορά εργασίας,

Δεύτερον με δράσεις για την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων

Και τρίτον με δράσεις για τη δημιουργία Δημοτικού Κόμβου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με βασικές παρεμβάσεις την επέκταση του κοινωνικού παντοπωλείου, την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και την ανάπτυξη τράπεζας εθελοντών, τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου. Πάντα με σεβασμό και διακριτικότητα προς τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει.

Και κλείνω τον πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής με το μεγάλο ζήτημα της κατοικίας, όπου πολλές οικογένειες θα βρεθούν μπρος στην απειλή να χάσουν το σπίτι τους.

Πρώτη μας μέριμνα είναι η νομική τους υποστήριξη όσων απειλούνται με πλειστηριασμούς και η κινητοποίηση των συμπολιτών μας, όπως γίνεται πια σε πολλούς Δήμους για την αποτροπή τους.

Πλειστηριασμοί STOP, μέσα από ένα δίκτυο ενεργών συμπολιτών μας, στο οποίο ενεργή συμμετοχή θα έχει ο Δήμος μας!!!!!!!!!!!!

Συνδημότισσες και συνδημότες

Γεννιέται σε όλους μια εύλογη απορία.

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες κρίσης πού θα βρεθούν τα χρήματα για όλες αυτές τις παρεμβάσεις;

Η παράταξή μας λοιπόν ολοκλήρωσε μια σημαντική εργασία, επίπονη, αλλά αναγκαία.

Διαθέτουμε όλη τη χρηματοδοτική τεκμηρίωση των δράσεων και των παρεμβάσεών μας από το 2014 έως το 2020

Στο πρόγραμμά μας μόνον εμείς το έχουμε πράξει αυτό.

Και το πράξαμε, ακριβώς γιατί δε θέλουμε σήμερα να μιλάμε για έργα και αύριο να επικαλούμαστε σαν άλλοθι την κρίση.

Σας απαντάμε με ευθύνη από πού θα βρεθούν τα χρήματα και ποιες δράσεις θα χρηματοδοτήσουν :

Aπό πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και αυτοτελείς πόρους για έργα υποδομής

Από πόρους του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη και την απασχόληση

Από πόρους του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης της περιόδου 2014 – 2020 για αναπτυξιακά έργα και την απασχόληση

Από πόρους από Γενικά και Ειδικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Πολιτικής Συνοχής για τους ανέργους, τους νέους επιχειρηματίες και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Από πόρους μέσα από Πρωτόκολλα συνεργασίας με Δήμους και Δίκτυα Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλων χωρών για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Από ιδιωτικούς πόρους στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από επαγγελματικές ενώσεις και επιχειρήσεις της περιοχής για την τουριστική προβολή

Από ιδιωτικούς πόρους στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων οργανωμένης κοινωνικής προσφοράς από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το περιβάλλον

H Δημοτική μας παράταξη αγαπητοί συνδημότες με αυτόν τον τρόπο απαντάει στην κρίση υπεύθυνα και αποφασιστικά!

Με τη σοβαρότητα της τεκμηρίωσης, με την ευθύνη της χρηματοδότησης.

Όλοι θα σας ξαναμιλήσουν για έργα.

Συνέπεια όμως θα πει ταύτιση λόγων και πράξεων. Κι εδώ ακριβώς διαφέρει η Δημοτική Καινοτομία. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να φέρουμε έργα, πως μπορούμε ν’ αλλάξουμε το τοπίο της στασιμότητας. Κι αυτό το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά, το γνωρίζουν κι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Η παράταξή μας, η Δημοτική Καινοτομία, αυτό ορίζει σαν συνέπεια.

Η αναγκαία γέφυρα μεταξύ λόγων και έργων, δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση.

Δείτε το πρόγραμμά μας αγαπητοί φίλοι. Καταθέσαμε σ’ εσάς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία.

Γιατί μπορούμε να ονειρευόμαστε

Γιατί μπορούμε να σχεδιάζουμε,

Γιατί μπορούμε να υλοποιούμε

Γιατί μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας πούμε ότι το κάναμε με επιτυχία στο Λαύριο, εγγυούμαστε ότι θα το πράξουμε και στην Κερατέα!!!

Δείτε το πρόγραμμά μας και συγκρίνετέ το με αυτά των άλλων παρατάξεων.

Θα δείτε από τη δική μας πλευρά τις χρηματοδοτικές τεκμηριώσεις και από την άλλη πλευρά εκθέσεις ιδεών.

Δείτε από τη μία εξειδίκευση και επικέντρωση στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και από την άλλη γενικότητες και αοριστολογίες.

Δείτε από τη μία γνώση και πλήρη ετοιμότητα για την επόμενη ημέρα και από την άλλη θολά ευχολόγια και άγνοια.

Δείτε τέλος αγαπητοί συνδημότες από τη μία τις προτάσεις μας για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου με αναδιοργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας προκειμένου επιτέλους να εισπράττει τις οφειλές και από τους μεγάλους οφειλέτες και να τιμολογεί κοινωνικά τους αδύναμους συμπολίτες και από την άλλη μία πρακτική επιλεκτικότητας και προεκλογικής ρουσφετολογίας

Αγαπητοί φίλοι

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα των οικισμών.

Έχουμε εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα για τους οικισμούς, ενσωματωμένο στο κύριο έντυπο του προγράμματός μας, με στόχο την πλήρη αναβάθμισή τους.

Κυρίαρχα σημεία αυτού του προγράμματος αποτελούν η Τακτοποίηση του δικτύου ύδρευσης, η Κατασκευή οδικού δικτύου, ο επαρκής φωτισμός, η Ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση τους με δημοτική συγκοινωνία, η Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών που κατοικούν στους οικισμούς,

η Προώθηση και επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης με ευνοϊκούς όρους για τους κατοίκους και όλα αυτά σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με τους εξωραϊστικούς συλλόγους, που αποτελούν την πρωτοβάθμια φροντίδα των οικισμών.

Συνδημότισσες και συνδημότες

Η παράταξη που υπογράφει το πρόγραμμα αυτό, η Δημοτική Καινοτομία, έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Απέναντι λοιπόν σε όλους αυτούς που προβάλλουν μια ψεύτικη ανεξαρτησία.

Εμείς συγκροτήσαμε έναν πραγματικά ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό.

Γιατί η δημοτική αρχή πρέπει να είναι η προέκταση και ο εκφραστής της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου.

Απέναντι σε όλους αυτούς που επεδίωξαν ευκαιριακές συγκολλήσεις και ανίερες συμμαχίες

Εμείς τολμήσαμε την ανανέωση με πρόσωπα που μας συνδέουν οι γεροί δεσμοί των κοινών αρχών και των κοινών θέσεων.

Εμείς τολμήσαμε να φέρουμε τους νέους και τις νέες στο προσκήνιο της αυτοδιοικητικής μας ζωής, γιατί δεν μπορείς να μιλάς για το αύριο και αυτό να απουσιάζει από τα κέντρα των αποφάσεων.

Απέναντι σε όλους αυτούς που ασκούν διοίκηση μέσα σε γραφεία, περιχαρακωμένοι και αδρανείς

Εμείς επιλέξαμε ενεργούς πολίτες και ενεργούς αυτοδιοικητικούς που γνωρίζουν καλά ότι η αγωνιστική πίεση στην κεντρική εξουσία φέρνει αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Απέναντι σε όλους αυτούς που πόνταραν επί μία τετραετία στη συκοφαντία και τη λάσπη

Εμείς ξεκάθαρα δεσμευθήκαμε

Η Κερατέα, το Λαύριο, η Καμάριζα, οι Οικισμοί

Είναι η ιστορία μας.

Είναι οι σύγχρονες δυνατότητές μας.

Είναι τα ανυπέρβλητα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Εσείς οι πολίτες κρατάτε τα κλειδιά ολόκληρου του Δήμου Λαυρεωτικής στα χέρια σας!!

Εσείς είστε οι ιδιοκτήτες του!!!

Εσείς τρέφετε τον τόπο με δημιουργία, με εμπορική δραστηριότητα, με πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.

Αυτή, αγαπητοί φίλοι, είναι η ξεκάθαρη και ακομμάτιστη ταυτότητα της παράταξής μας :

Ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη, χωρίς βαρίδια και με προγραμματικό λόγο αξιών και οραμάτων και όχι σκοπιμοτήτων, περιχαρακώσεων και ιδιοτελών συμφερόντων.

Αυτή θα είναι και η ταυτότητα της αυριανής δημοτικής μας αρχής :

Δημοτική αρχή που χρωστά μόνο στους πολίτες.

Δημοτική αρχή που εξουσιοδοτείται μόνο από τους πολίτες, που δίνει λογαριασμό μόνο στους πολίτες.

Δημοτική αρχή που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

Δημοτική αρχή με πρώτο και κυρίαρχο συνομιλητή την τοπική κοινωνία.

Δημοτική αρχή όλων των δημοτών

Συνδημότισσες και συνδημότες

Εμείς είμαστε με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην επόμενη μέρα

Στην επόμενη μέρα χρειαζόμαστε δημοτική αρχή που θα επενδύει στη συνεργασία και όχι στη διαίρεση

Χρειαζόμαστε δημοτική αρχή κινητοποιημένη και σε εγρήγορση και όχι μοιραία και άβουλη

Χρειαζόμαστε δημοτική αρχή με εμπειρία στα ευρωπαϊκά κονδύλια και στη δράση και όχι κλεισμένη μέσα στους 4 τοίχους του δημαρχείου και αναποτελεσματική

Χρειαζόμαστε δημοτική αρχή που θα συνεργάζεται με τις άλλες παρατάξεις για τα κρίσιμα θέματα και όχι δημοτική αρχή περιχαρακωμένη

Από εδώ λοιπόν από την Κερατέα σας καλώ όλους

Καλώ όλους αυτούς που πριν 4 χρόνια ήταν αλλού και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι από την επιλογή τους.

Καλώ ειδικότερα τη νέα γενιά που αγαπά και πονά αυτόν τον τόπο και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σ’ αυτόν, και να μη μεταναστεύσει,

την καλώ να επαναπατρίσουμε το όραμα.

Σας καλώ όλους στις 18 Μαΐου να επαναφέρουμε την ελπίδα

Να κάνουμε το Δήμο ανάχωμα των εξοντωτικών πολιτικών

Να μετατρέψουμε την αδράνεια και την αδιαφορία σε υπερπροσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο

Σας καλώ στον πιο όμορφο και άξιο αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!!!

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

ΜΑΖΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

“o-agrotourismos-mporei-na-dosei-touristiki-othisi-stin-anatoliki-attiki.”-tou-dionysi-vythoulka

“Ο Αγροτουρισμός μπορεί να δώσει τουριστική ώθηση στην Ανατολική Αττική.” Του Διονύση Βυθούλκα

Αγροτουρισμός… Σύμφωνα με την wikipedia «ο αγροτουρισμός είναι μορφή ήπιου τουρισμού κατά την οποία οι επισκέπτες μένουν σε αγρόκτημα και συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Σημείο

lagonisi:-oi-arches-skiagrafoun-to-profil-tou-andra-pou-pyrovolise-kai-travmatise-ton-16chrono-–-psachnoun-to-mavro-tzip-me-ta-fime-tzamia

Λαγονήσι: Οι Αρχές σκιαγραφούν το προφίλ του άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο – Ψάχνουν το μαύρο τζιπ με τα φιμέ τζάμια

Τα ίχνη του άνδρα που πυροβόλησε δύο 16χρονους στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής αναζητούν οι Αρχές. «Περπατούσαμε στην οδό Κολοκοτρώνη και γυρνούσαμε σπίτια μας.