ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

1η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΟ “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ” ΣΤΙΣ 6/11/2011 – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Facebook
Twitter

Κατά την 1η συνέλευση του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ από το Οβριόκαστρο, αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
1.       To  «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» θα ανοίγει κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ για να γίνονται συναντήσεις και συνεδριάσεις της  Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων που επανασυστάθηκε. Όπως είναι γνωστό η Συντονιστική Επιτροπή είναι ανοιχτό όργανο για όλους τους αλληλέγγυους στον αγώνα αυτό. Αναμένεται λοιπόν η συμμετοχή όσων περισσότερων πολιτών γίνεται.
2.       Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα γίνει στο “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ” η πρώτη επέτειος της αντίστασης  στην εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο. Η επέτειος θα πραγματοποιηθεί με λιτές εκδηλώσεις που θα προετοιμαστούν από την εθελοντική επιτροπή  που προέκυψε από την συντονιστική επιτροπή κατοίκων που συνεδρίασε την Κυριακή 6/11/2011 στο “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”. Έγιναν πολλές αξιόλογες προτάσεις που θα συζητηθούν και θα δρομολογηθούν κατά τις επόμενες συναντήσεις μας.
3.        Συντάχθηκε  και υπογράφηκε από όλους ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη για την δίωξη που του έχει ασκηθεί από την προϊσταμένη του αρχή, επειδή υπερασπίστηκε  συνάδελφο του. Ο Κ.Τουλγαρίδης ήταν ένας από τους βασικούς αλληλέγγυους στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.
4.       Συντάχθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εφημερίδας  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και των οποίων οι θέσεις διακυβεύονται. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της εφημερίδας προέβαλαν αντικειμενικά τα γεγονότα και στάθηκαν στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πληθυσμού της πόλης μας. Το ψήφισμα στάλθηκε στις 07/11/2011 στην Ελευθεροτυπία.
5.   Αποφασίσθηκε να προγραμματιστούν δράσεις και εκτός Κερατέας οι οποίες θα διαμορφωθούν σε επόμενες συνελεύσεις.
Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για την πορεία του αγώνα από τον εκπρόσωπο του Δήμου και της Γραμματείας του αγώνα, Σταύρο Ρόζη. 
Από την ενημέρωση προέκυψε ότι η κατάσταση είναι ουσιαστικά στάσιμη, ενώ όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στο γνωστό  περιφερειακό σχεδιασμό που δείχνει το Οβριόκαστρο σαν χώρο δημιουργίας ΟΕΔΑ. Αυτό προκύπτει και από τον ανοιχτό διαγωνισμό της Κυβέρνησης, που είχε τεθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου σε ανοιχτή διαβούλευση και  προβλέπει την κατασκευή εργοστασίων σε περιοχές που έχουν ήδη χωροθετηθεί από τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Ψήφισμα συμπαράστασης συνέλευσης μπλόκου Κερατέας
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», που μάχονται για τα αυτονόητα: Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
Δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως με τους ανθρώπους της «Ελευθεροτυπίας» ήρθαμε κοντά και γίναμε ένα στους δρόμους. Εκεί που η αλήθεια είναι «γυμνή» και οι άνθρωποι αληθινοί.  Ήταν η μόνη απ’ τις μεγάλες εφημερίδες που στάθηκε τόσο κοντά μας στον αγώνα που δώσαμε επί 128 ημέρες, απέναντι σε ένα «κράτος» καταστολής και παρανομίας. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της βρίσκονταν πάντα απέναντι από τις ασπίδες των ΜΑΤ και όχι πίσω, όπως συνάδελφοί τους από άλλα «μέσα ενημέρωσης». Μετέδιδαν τα γεγονότα όπως αυτά διαδραματίζονταν και όχι τις μυθοπλασίες που διοχετεύονταν από τους λεγόμενους «κυβερνητικούς κύκλους» και τους εκφραστές τους. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, προέβησαν σε αποκαλύψεις των συντελούμενων παρανομιών και το ανέδειξαν στη πραγματική του υπόσταση, όπως οφείλουν να πράξουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και ανεξάρτητα μέσα, που σέβονται το λειτούργημά τους. Τη στάση αυτή κράτησαν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας και η στάση αυτή είναι που ενοχλεί όλους εκείνους που επιθυμούν μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Ίσως αυτός να είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δημιουργούνται προσχώματα στο να μπορέσει η «Ελευθεροτυπία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οι ανεξάρτητες φωνές πρέπει να παραμένουν «ελεύθερες». Η φίμωσή τους αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημοκρατία.
Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τους ευχόμαστε γρήγορα να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε.
Συνέλευση μπλόκου Κερατέας
Επιτροπή κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ
Στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου ΚερατέαςΠρος τον
Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
                                                                                      Λαυρεωτική 6 Νοεμβρίου 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. εμείς, οι πολίτες της Λαυρεωτικής, στην ανοικτή συνέλευση πολιτών στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ Κερατέας καταδικάζουμε τη δίωξη κατά του εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη.
Κατηγορείται για:
  1. «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας»
  2. «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, που γίνεται προφορικώς»
  3. «απείθεια»
Καταδικάζουμε την εξάπλωση αυτής της τρομοκρατικής πολιτικής εναντίον των δίκαια μαχόμενων πολιτών που επεκτείνεται με διώξεις αγωνιστών και στους εργασιακούς τους χώρους.
Εμείς οι πολίτες της Λαυρεωτικής ζήσαμε για μήνες την κρατική καταστολή και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνουν οι κατασκευασμένες διώξεις που αυτή την περίοδο εντείνονται με στόχο να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.
Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη  απαιτούμε να σταματήσει η δίωξή του.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής στην αίθουσα του ιερού ναού Προφήτη Ηλία. Στην εκδήλωση