8.8 C
Keratea
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Η κόντρα συνεχίζεται στην Κερατέα… για την αγορά του κτιρίου αξίας 1.500.000 €

Αξίζει να διαβάσετε

Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά ακινήτου κόστους 1.500.000 ευρώ ιδιοκτησίας του κυρίου Ρώμα συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να ταλανίζει την τοπική κοινωνία της Κερατέας. Στο προηγούμενο φύλλο της εξ Ανατολής φιλοξενήσαμε δημόσια καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης Κερατέα – Νέα εποχή κυρίου Κωνσταντίνου Λεβαντή που στην ουσία διαφωνούσε με αυτή την απόφαση, αναλύοντας επακριβώς τους λόγους αυτής της διαφωνίας και ταυτόχρονα έθετε εκτός παράταξης του το μέλος και δημοτικό του σύμβουλο κύριο Βασίλη Κόκκινο, διότι θεώρησε ότι η ψήφος του υπέρ της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν καθοριστική, αφού ήτανε ο δέκατος τέταρτος ψήφος που απαιτείτο για την πλειοψηφία του δημοτικού Συμβουλίου, όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία του.

Σχετικοί σύνδεσμοι :

” Άναψαν ” τα αίματα στην Κερατέα … 7-1-2010,

” Άναψαν” τα αίματα στην Κερατέα … η συνέχεια 10-1-2010,

Ανακοίνωση του δημάρχου Κερατέας κυρίου Ιατρού 19-1-2010

Σήμερα φιλοξενούμε δημόσια απάντηση του κυρίου Κόκκινου ο οποίος μας αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να ψηφίσει υπέρ της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θεωρώ χρέος μου σε όλους τους πολίτες της Κερατέας, αλλά και στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου να μην αφήσω αναπάντητες τις εις βάρος μου κατηγορίες και μεθοδεύσεις, που προκάλεσε η θετική ψήφος μου για την αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας Ρώμα, στην οδό Παύλου Μελά, για τη στέγαση διαφόρων χρήσεων του Δήμου.Πίστευα και πιστεύω ακόμη και σήμερα, παρά το πολιτικό κόστος, ότι η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου είναι πραγματικά συμφέρουσα για τον τόπο μας, καθώς

θα πριμοδοτήσει το Δήμο με ένα μεγάλων διαστάσεων ιδιόκτητο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, καθιστώντας τον ισάξιο των άλλων γειτονικών δήμων και ισχυρό συνομιλητή, εν όψει μάλιστα της επικείμενης εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης. Θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα που σήμερα καταβάλλει ο Δήμος και τα οποία ανέρχονται στα εκατόν τριανταοκτώ χιλιάδες εξακόσια ευρώ ετησίως, μισθώνοντας διάφορα, ακόμη και ακατάλληλα κτίρια, για να στεγάσει υποτυπωδώς κάποιες υπηρεσίες και χρήσεις.

θα επιτρέψει τη δημιουργία και νέων σύγχρονων υποδομών, όπως δημοτικού γυμναστηρίου, βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρων εκπαίδευσης, ιατρείων κ.τ.λ., οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του πολίτη της Κερατέας, προσφέροντάς του παροχές που σε άλλους δήμους θεωρούνται σήμερα αυτονόητες.

Θα αναβαθμίσει σημαντικά μια γειτονιά που στερείται υποδομών, η οποία μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης, θα αποτελέσει το κέντρο του σχεδίου πόλης. Σχετικά με τη θέση, την κατάσταση και το εκτιμώμενο κόστος αποπεράτωσης του συγκεκριμένου ακινήτου, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι για την απόφασή μου στηρίχτηκα λιγότερο στις όποιες αόριστες και ανεύθυνες πληροφορίες και προσωπικές εκτιμήσεις και περισσότερο στην έκθεση του αρμόδιου σώματος ορκωτών εκτιμητών, αλλά και στα αντικειμενικά δεδομένα. Εξάλλου ο κύριος Λεβαντής και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης προφανώς γνώριζαν την κατάσταση του ακινήτου όταν υπερψήφιζαν ( απόφαση αριθμός186/2009) την έναρξη της νόμιμης διαδικασίας για την απόκτησή του. Τι ήταν λοιπόν αυτό που οδήγησε στη μετέπειτα άρνησή τους;

Σχετικά με το ποσόν της αγοράς θα πρέπει να διευκρινίσω επίσης ότι οι αρχικές επιφυλάξεις μου ξεπεράστηκαν από το γεγονός ότι το ποσόν που συμφωνήθηκε, ύψους 1.500.000 ευρώ, είναι σημαντικά μειωμένο κατά 131.982 ευρώ από την εκτίμηση του σώματος των ορκωτών εκτιμητών. Προσωπικά δεν είχα κανένα λόγο να αμφισβητήσω την εκτίμησή τους. Ωστόσο αναρωτιέμαι σήμερα γιατί ο κύριος Λεβαντής ο οποίος μάλιστα είχε οριστεί δύο φορές μέλος της ειδικής επιτροπής για το ακίνητο (αποφ.294/2009 και 302/2009) ενώ διατείνεται ότι είχε υπόψη του πολύ χαμηλότερες προσφορές, δε τις έθεσε υπόψη του δημοτικού Συμβουλίου ώστε να προλάβει μια ασύμφορη, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον, επένδυση.

Όσον αφορά στη δική μου δέκατη τέταρτη και καθοριστική ψήφο, διευκρινίζω απλώς ότι την πρόταση αγοράς του ακινήτου στην πρόσφατη συνεδρίαση, υπέρ ψήφισαν συνολικά δεκαπέντε μέλη, ενώ ουδέποτε, τόσο ο κύριος Λεβαντής όσο και άλλο μέλος της αντιπολίτευσης, έκριναν σκόπιμο να με ενημερώσουν για τις όποιες επιφυλάξεις και τα στοιχεία που είχαν, αν και από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι, ακριβώς για τους λόγους που προανέφερα, αντιμετώπιζα θετικά το θέμα. Μετά το γενικότερο χειρισμό της υπόθεσης αναρωτιέμαι ωστόσο αν αυτή ακριβώς ήταν η ευκαιρία που περίμεναν, τόσο ο κύριος Λεβαντής όσο και οι διάφοροι, κυρίως εξωθεσμικοί, σύμβουλοι του, προκειμένου να απομακρυνθώ από τη θέση μου και να υλοποιήσουν ανενόχλητοι τα όποια σχέδια και οράματά τους για το Δήμο.

Σε καμία περίπτωση πάντως αυτή τους η πρόθεση δεν τους δίνει το δικαίωμα να υπαινίσσονται εμπλοκή μου για προσωπικά συμφέροντα ή υποχρεώσεις, αμαυρώνοντας την ηθική μου υπόληψη και ακεραιότητα και για το λόγο αυτό έχω δρομολογήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την αποκατάσταση του ονόματός μου από αυτές τις τελείως ανυπόστατες κατηγορίες.

Πιστεύω και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η θέση μου σαν δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, μου επιβάλλει να ασκώ κριτική και να εναντιώνομαι σε αποφάσεις επιζήμιες για το Δήμο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μαι καθιστά αυτόματα ενάντιο σε αποφάσεις και πράξεις που είναι προς όφελος όλων των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παραταξιακές η ακόμη και προσωπικές επιδιώξεις.

Διανύοντας μια πορεία στα κοινά του Δήμου Κερατέας για περισσότερο από δέκα χρόνια και παρά τη σχετική υπόδειξη και τους στόχους των εμπνευστών της επιστολής, επιφυλάσσομαι για τις οποίες μελλοντικές μου κινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα ωστόσο να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και να τους διαβεβαιώσω ότι οι αποφάσεις κι ενέργειες μου όλα αυτά τα χρόνια είχαν αποκλειστικά και μόνο σαν στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και ποτέ δεν υπαγορεύτηκαν από προσωπικά συμφέροντα και ανάγκες.

Η ζωή του καθενός από εμάς εξάλλου, σε ένα μικρό τόπο όπως είναι η Κερατέα, είναι γνωστή και κρίνεται καθημερινά όλες μας τις πράξεις και τις συνήθειες.

Κερατέα, Ιανουάριος 2010
Με τιμή
Βασίλης Κόκκινος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

πηγή εφημερίδα “ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” Φεβρουάριος 2010

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα