ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Σύσκεψη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

forkeratea

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Σύσκεψη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας.

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή ευθύνης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, μετά από πρόσκληση του Υποδιοικητή κ. Σωτήρη Ζώτου, συμμετείχαν την Τρίτη 12 Μαρτίου, από το Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας Μανώλης Τσαλικίδης, από το Δήμο Κρωπίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, από το Δήμο Λαυρεωτικής ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Ρόζης, ενώ ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν εκπροσωπήθηκε παρόλο που είχε λάβει πρόσκληση.

Στη σύσκεψη ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτος, ενημέρωσε αρχικά τους εκπροσώπους των Δήμων ότι έχει ζητήσει να έρθει η διοικητική ευθύνη των Κέντρων Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και οργάνωση της λειτουργίας τους.
Παράλληλα, ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις της 1ης ΥΠΕ όσον αφορά στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι οι ακόλουθες:

  1. Σε ό,τι αφορά στην πρωινή λειτουργία τους (1η βάρδια), να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα Κέντρα Υγείας κάτι που σημαίνει ότι εκεί που χρειάζεται θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχουν (γιατροί, εργαστήρια).
  2. Η 2η βάρδια να λειτουργήσει επικουρούμενη από βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες (πχ. εργαστηριακές και ακτινολογικές εξετάσεις).
  3. Σχετικά με την 3η βάρδια, δήλωσε ότι εξετάζει όλες τις λύσεις, ενώ η πρόταση των εκπροσώπων των δήμων είναι η εκ περιτροπής εφημερία ενός Κέντρου Υγείας ανά μήνα. Όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, συμφωνήθηκε από όλους τους εκπροσώπους των δήμων να εφημερεύει σε 24ωρη βάση, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών (χιλιομετρική απόσταση, λιμάνι κτλ.).
Τέλος, ο κ. Ζώτος ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει και περιμένει άμεσα να λάβει ορισμένα τελευταία στοιχεία από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας για να καταλήξει στην τελική του απόφαση, η οποία, όπως δήλωσε, θα ισχύσει από την    1η Ιουνίου 2013.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού, ανεξάρτητα από τα θέματα της εφημερίας, υπέβαλαν εκ νέου αίτημα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να λάβουν τη διαβεβαίωση από τον κ. Ζώτο ότι θα δοθεί στο προσεχές διάστημα απάντηση ώστε να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι με έγγραφη απάντησή της η 1η ΥΠΕ Αττικής δίνει τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων λόγω της απουσίας του από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτου: «Η φημολογία για κλείσιμο Κέντρων Υγείας ή συρρίκνωση της λειτουργίας τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βεβαίως δεν αφορά τις ενέργειες της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που σκοπό έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής ευθύνης της. Όλα τα Κ.Υ. έχουν δικούς τους οργανισμούς που αναφέρονται στη συστατική τους πράξη και δεν εμφανίζονται στους οργανισμούς των Νοσοκομείων ευθύνης τους».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥΔιαβάστε σχετικά:

Σε μόνιμη 24ωρη εφημερία το Κ.Υ. Μαρκοπούλου;

Το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, επιλέχθηκε ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια, στελεχωμένο στα πρότυπα ενός Σταθμού Α’ Βοηθειών που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Καλυβίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού, του Κορωπίου, της Παιανίας και φυσικά του Μαρκοπούλου,……

Κίνηση εντυπωσιασμού η ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη σχετικά με τη μόνιμη 24ωρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου

Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη, σχετικά με τη μόνιμη 24ωρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, ο κ. Ζώτος Υπ/της της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως η ΥΠΕ δεν έχει ακόμα συγκροτήσει την τελική……

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Σε-κλοιό-σεισμικών-επικέντρων-βρίσκεται-τις-τελευταίες-ημέρες-η-Αττική-λένε-οι-σεισμολόγοι-και…
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
Μπαράζ-σεισμικών-δονήσεων-ανατολικά-της-Κερατέας!
16-μικροσεισμοί-στη-θάλασσα-ανατολικά-της-Κερατέας-τις-τελευταίες-43-ώρες-(Δείτε-τη-σεισμική-ακολουθία)
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;
Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-στο-Λαύριο
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες-–-anatolika24-–-anatolika24.gr
Γιατί-θα-ηχήσουν-σειρήνες-τη-Δευτέρα-(2/10)-στο-Κορωπί
Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-“κούνησε”-το-Λαύριο!-Αισθητός-σε-πολλές-περιοχές-της-Αττικής

Διαβάστε επίσης...

Εξιχνιάστηκε-υπόθεση-αρπαγής-στην-Αργυρούπολη-–-Τα-χρέη-από-πώληση-αυτοκινήτου-και-οι-απειλές-που-έγιναν-πράξη-–-wwwenikos.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής στην Αργυρούπολη – Τα χρέη από πώληση αυτοκινήτου και οι απειλές που έγιναν πράξη – www.enikos.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής στην Αργυρούπολη – Τα χρέη από πώληση αυτοκινήτου και οι απειλές που έγιναν πράξη 19:50, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 κοινωνία Εξιχνιάστηκε η

Το-Καταφύγιο-Αδέσποτων-Ζώων-εκπέμπει-sos-και-καταγγέλλει-για-αδιαφορία-τον-Δήμο-Μαρκόπουλου!

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων εκπέμπει SOS και καταγγέλλει για αδιαφορία τον Δήμο Μαρκόπουλου!

Το ΚΑΖ καταγγέλλει την αδιαφορία του Δήμου Μαρκόπουλου, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στο Καταφύγιο είναι κατεστραμμένος Ήταν πέρσι τον Δεκέμβριο όταν επισκεφθήκαμε το ΚΑΖ,

Scroll to Top