ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

1η-Μαΐου:-Έναρξη-αντιπυρικής-περιόδου-2023-–-Τα-σημαντικότερα-συμβάντα-πολιτικής-προστασίας-για-τον-Απρίλιο

1η Μαΐου: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2023 – Τα σημαντικότερα συμβάντα πολιτικής προστασίας για τον Απρίλιο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Τρίτη 2.05.2023

Ξεκίνησε επισήμως τη Δευτέρα 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, η αντιπυρική περίοδος 2023. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σαρωνικού, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά και να συμβουλεύονται τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.

«Η δημοτική αρχή επεκτείνει όπου είναι εφικτό το ήδη διευρυμένο πρόγραμμα αποψιλώσεων δημόσιων χώρων. Στην προσπάθεια που καταβάλουμε να προστατεύσουμε την περιοχή μας, τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον χρειαζόμαστε αρωγούς τους συμπολίτες μας. Γι αυτό τους απευθύνουμε έκκληση να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό στους καθαρισμούς των οικοπέδων τους. Με την υπεύθυνη στάση όλων μας και αυτό το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς πρόβλημα», δηλώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Χαράλαμπος Γαλάνης, σημειώνει: «Τα ακαθάριστα οικόπεδα παραμένουν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την Πολιτική Προστασία καθώς αποτελούν οιονεί πυριτιδαποθήκες της περιοχής. Οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες, η μείωση των βροχοπτώσεων, τα ξερά χόρτα κι ένα τυχαίο γεγονός ή απροσεξία, μπορούν να προκαλέσουν μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να προχωρήσουν σε αποψιλώσεις των εκτάσεών τους. Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω ότι καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εκδίδεται καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο καλό θα είναι να τον συμβουλευόμαστε στο https://civilprotection.gov.gr/».

Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως σημειώνει ο Μ. Γαλάνης τα σημαντικότερα συμβάντα πολιτικής Προστασίας για τον Απρίλιο είναι τα παρακάτω:

 • Ειδοποίηση από πολίτη, για μεταφορά ασθενούς από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας στο κέντρο υγείας Καλυβίων για παροχή βοηθείας.
 • Ειδοποίηση από λιμεναρχείο, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε απομάκρυνση νεκρής θαλάσσιας χελώνας από την  παραλία Σαρωνίδας.
 • Πραγματοποίηση κλαδεμάτων, από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας, όπου κρίθηκε αναγκαίο και σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου εντός των ορίων του δήμου μας.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου, στην περιοχή της ΑΤΕ στην Π. Φώκαια.
 • Διανομή από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας, τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προς πολίτες λόγω προσωπικής αδυναμίας.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς, εντός οικοπεδικού  χώρου στην περιοχή Αγιασμόθι.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή Λάκκα – Αναβύσσου.
 • Μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας προς τις Κοινωνικές δομές του δήμου και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
 • Ειδοποίηση από το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, για συνδρομή από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας στην  διάνοιξη των υδρορροών του  Κέντρου.
 • Απομάκρυνση νεκρού οικόσιτου ζώου (γάτας) από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, επί της Λ. Καλυβίων στο Λαγονήσι, ύστερα από ειδοποίηση από τον Δήμο.
 • Μεταφορά από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, ρουχισμού ύστερα από δωρεά ιδιώτη προς τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, για τις άπορες οικογένειες του δήμου μας.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή Όλυμπος – Καλυβίων, υπήρξε συμμετοχή και της Πυροσβεστικής Λαυρίου.
 • Ειδοποίηση από πολίτη για απομάκρυνση φερτών υλικών από το οδόστρωμα προς αποφυγή ατυχήματος στην περιοχή Λ. Καραμανλή – Αναβύσσου.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη γιορτή ιστιοπλοΐας REGATTA από τον Ναυτικό Όμιλο – Πυθέας  στην  Π. Φώκαια,  για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
 • Συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου, στην  περιοχή Αγιασμόθι, υπήρξε συνδρομή και της Πυροσβεστικής Λαυρίου.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή  Φέριζα – Καλυβίων, δεν υπήρξε συμμετοχή από κάποια Υπηρεσία Πυροσβεστικής.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, στην διανομή του Αγίου Φωτός από το Δημαρχείο προς όλες τις Εκκλησίες του Δήμου μας.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε κάδο σκουπιδιών εντός του δημοτικού σχολείου της Π. Φώκαιας , υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
 • Συμμετοχή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε ελεγχόμενη καύση στον Ιππικό Όμιλο Κερατέας, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
 • Συνδρομή από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση εντός κάδου σκουπιδιών στην περιοχή της Π. Φώκαιας.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς, εντός καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Κερατέας, υπήρξε και συμμετοχή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση φωτιάς  σε όχημα  σε προαύλιο χώρο στην  περιοχή της Πέτα Κερατέας, υπήρξε και συμμετοχή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στο Μαρκόπουλο Αττικής στο Πόρτο Ράφτη, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου.
 • Ειδοποίηση από πολίτη, για έλεγχο πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή Βλάχικα Αναβύσσου, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
 • Πραγματοποίηση ρίψης νερού για καθαρισμό του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας Σαρωνίδας, από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας.
 • Ειδοποίηση από πολίτη, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε τροχαίο με 2 Ι.Χ στην Λ. Καραμανλή περιοχή Αναβύσσου δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε συμμετοχή από  Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς εντός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή Λάκκα Αναβύσσου, υπήρξε συμμετοχή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, σε ρύθμιση κυκλοφορίας για την ομαλή διεξαγωγή αγώνα τρεξίματος που πραγματοποιήθηκε στο Δάσος του Κουβαρά.
 • Απομάκρυνση νεκρής Θαλάσσιας Χελώνας, από τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας στην  περιοχή Μαύρο Λιθάρι.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Αναβύσσου, υπήρξε και συμμετοχή από την Πυροσβεστική Λαυρίου.
 • Ειδοποίηση από το Λιμεναρχείο, για απομάκρυνση νεκρής θαλάσσιας χελώνας, από την παραλία Σαρωνίδας με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας σε γέμισμα της δεξαμενής στο Πάνειον Όρος.
 • Συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας, σε έλεγχο για πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου,  στην περιοχή Λάκκα –  Αναβύσσου.

Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: 1η Μαΐου: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2023 – Τα σημαντικότερα συμβάντα πολιτικής προστασίας για τον Απρίλιο

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

ΤΑ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!-ΕΓΙΝΕ-και-σεισμός-στο-Λαύριο…
Σεισμική-δόνηση-“κούνησε”-το-Λαύριο-τα-ξημερώματα
780588
Απόφαση-Κοινοτικού-Συμβουλίου-Κερατέας-στο-αίτημα-του-Δήμου-Λαυρεωτικής-για-Υποβολή-προτάσεων-στον…
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
Αποχαιρέτησε-με…-γυμνή-φωτογραφία-το-καλοκαίρι-η-Μίνα-Αρναούτη-(pic)
ΕΚΤΑΚΤΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
Έκτακτες-διακοπές-ρεύματος-σήμερα-σε-9-περιοχές-της-Αττικής
avit:-το-«χειροποίητο»-vegan-μαγαζί-της-Γλυφάδας-δεν-είναι-μόνο-για-vegans

Διαβάστε επίσης...

Νέα-αναβολή!-Πότε-θα-γίνει-η-συναυλία-με-Γλυκερία-&-Μελίνα-Ασλανίδου-στο-Κορωπί

Νέα αναβολή! Πότε θα γίνει η συναυλία με Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου στο Κορωπί

Η συναυλία της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2023» Δήμου Κρωπίας-ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, που

Η-κατάσταση-στο-οδικό-δίκτυο-της-Θεσσαλίας:-Απαγορεύσεις-διακοπές-κυκλοφορίας-και-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-στην-ΠΕ-Καρδίτσας

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας: Απαγορεύσεις-διακοπές κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΕ Καρδίτσας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των βροχοπτώσεων, των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων και εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η

Από-το-Πόρτο-Ράφτη-ξεκίνησε-η-υλοποίηση-του-έργου-«Βελτίωση-οδικής-ασφάλειας-Δήμου-Μαρκοπούλου»

Από το Πόρτο Ράφτη ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Μαρκοπούλου»

Αρχική » Ενημέρωση » Από το Πόρτο Ράφτη ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Μαρκοπούλου» Από το Πόρτο Ράφτη ξεκίνησε η υλοποίηση

Scroll to Top