Όλα τα υποψήφια σχήματα για τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο

Πρόσφατα Άρθρα

Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της η ηλεκτρονική αποσφράγιση των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα έξι προς ανάθεση εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα, με τη διαδικασία να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στα υποψήφια σχήματα περιλαμβάνονται σημαντικές εταιρίες του μελετητικού και κατασκευαστικού κλάδου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για τα έργα:

– Ολοκλήρωση νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – στο τμήμα Ρίο – Νέος Λιμένας Πατρών,

– Κατασκευή νέας προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από τον κόμβο Κορωπίου έως το Λαύριο και τον λιμένα Λαυρίου,

– Κατασκευή νέας προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση Ραφήνας και λιμένα Ραφήνας με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο,

– Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Τοξότες,

– Αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής με διπλασιασμό, εγκατάσταση σημ/σης-ETCS και ηλεκτρ/σης στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν τρία υποψήφια σχήματα: ΑΒΑΞ Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A., ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – INTRAKAT και ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Για το έργο που αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης και την κατασκευή προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης, φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν τέσσερα υποψήφια σχήματα: ΑΒΑΞ Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και INTRAKAT Α.Ε.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, η Επιτροπή Διεξαγωγής Διαγωνισμού, θα ελέγξει σε συνεδριάσεις της το περιεχόμενο των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των υποψηφίων, και θα συντάξει σχετικά πρακτικά αξιολόγησης, με τα οποία θα εισηγείται την πρόκριση των υποψηφίων που πληρούν τα Κριτήρια Ποιοτικής Επιλογής στη Β’ φάση των διαγωνισμών.

Τα σιδηροδρομικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. €, αναβαθμίζουν τον εμπορικό και στρατηγικό ρόλο των βασικών λιμένων της χώρας, ενισχύουν τη διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση με τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική και αναβαθμίζουν το διεθνή ρόλο της Ελλάδας.

Έργο Προϋπολογισμός ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΠΛΗΣ Σ.Γ. ΚΙΑΤΟ  – ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΡΙΟ – ΝΕΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 477.000.000,00 ΕΝΩΣΗ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – INTRAKAT

“ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. –

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.”

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ Σ.Γ. ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΛΑΥΡΙΟΥ 391.000.000,00
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ Σ.Γ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 309.000.000,00
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ Σ.Γ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΟΞΟΤΕΣ 1.688.180.000,00
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤ. Σ.Γ. ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜ/ΣΗΣ – ETCS ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡ/ΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΜΕΝΙΟ 1.078.300.000,00
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ 6ου ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 53.500.000,00 ΕΝΩΣΗ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A.

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

“ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. –

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.”

INTRAKAT ΑΕ

Πηγή: Όλα τα υποψήφια σχήματα για τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ