Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη: Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου.

Πρόσφατα Άρθρα

Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου Πόρτο Ράφτη Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου.

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, στο κατάμεστο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, το οποίο κι εξελίχθηκε σε μία από τις ως τώρα μεγαλύτερες εκδηλώσεις του φετινού πολιτιστικού προγράμματος, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Μαρκοπούλου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου και τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου- ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ.

Αντί εισόδου, υπήρχε κάλεσμα συλλογής τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι θεατές, έχοντας υπερκαλύψει τις κερκίδες αλλά και την πλατεία του θεάτρου, παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από τις χορευτικές ομάδες συλλόγων των όμορων Δήμων :

Δήμος   – Χορευτικό τμήμα ΚΟΥΒΑΡΑ, Τμήμα Ελληνικών Χορών ΚΑΛΥΒΙΩΝ και Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

 – Λαογραφικός Σύλλογος  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δήμος Κορωπίου – Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ

Δήμος Μαρκοπούλου – ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ, ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΚΡΗΤΩΝ

Την εκδήλωση κάλυψαν με ζωντανή μουσική οι:

Γιώργος Μαρινάκης                                            Μανώλης Μπουνταλάκης

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος                               Παντελής Νικηφόρος

Σταυρούλα Δαλιάνη                                            Ανέστης Ιωακειμίδης

Ηλίας Μαυρίκης                                                  Παντελής Νικολαιδης

Γιάννης Γευγελής

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ , ευχαριστούμε για την τιμή της παρουσίας στην εκδήλωση τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Σωτήρη Μεθενίτη, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σωφρόνη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κουβαρά κ. Γιάννη Κίτσο, τον Αντιδήμαρχο Παιδειας Δήμου Μαρκ/λου κ. Άγγελο Ρούση, τον πρόεδρο της ΚΔΕΜ  και του Δημ.Λιμ.Ταμείου Μαρκ/λου κ. Γιάννη Πολίτη, την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δήμου Μαρκ/λου ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ κ. Μπίλυ Δρίτσα, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δήμου Σαρωνικού ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ κ.Δημήτρη Λιοδακάκη, την πρόεδρο ΔΕΠ και αντιπρόεδρο των Σχολικών Επιτροπων Δήμου Μαρκ/λου κ. Ζωή Γιαννάκη, την αντιπρόεδρο της ΚΔΕΜ κ. Σοφία Μουλά, τον αντιπρόεδρο του Δημ. Λιμ. Ταμείου Μαρκ/λου κ. Μιχάλη Αθανασιάδη καθώς και τους Άνθη- Ι.Πολίτη, Κάβα Καβειρος, Κάβα Κάναβα, Οινοποιία Νικολακόπουλος, Φράγγος Catering και τους για την προσφορά τους στην εκδήλωση.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, τις κυρίες Ζωή Γιαννάκη Δημ.Σύμβουλο Μαρκ/λου και  Ράνια Σωτηροπούλου προισταμένη του 2ου  Νηπιαγωγείου Μαρκ/λου, για την παραχώρηση της σχολικής μονάδας προς εξυπηρέτηση των χορευτικών ομάδων.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά και ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλες τις χορευτκές ομάδες των συλλόγων, τα Δ.Σ και τους χοροδιδασκάλους για την συμμετοχή και τους συγχαίρουμε για την εξαιρετική παρουσία τους στο Φεστιβάλ, με την ευχή να καθιερωθεί ως θεσμός στον τόπο μας με ακόμα περισσότερες συμμετοχές, όπως άλλωστε οφείλουμε  ως «μαχητές» της διατήρησης, διάσωσης, διάδοσης και μεταλαμπάδευσης της παράδοσης, των ηθών και εθίμων της πατρίδας μας.

Εκ του Δ.Σ

Με εκτίμηση

 

Η Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ                                                    ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ