ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Χίος:-Οι-πρώτες-εικόνες-μετά-τη-σύγκρουση-των-δύο-φορτηγών-πλοίων-–-Αρνήθηκε-βοήθεια-από-την-Ελλάδα-ο-πλοίαρχος-του-πλοίου-ΑΝΤ

Χίος: Οι πρώτες εικόνες μετά τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων – Αρνήθηκε βοήθεια από την Ελλάδα ο πλοίαρχος του πλοίου ΑΝΤ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Το πλοίο με δέκα Τούρκους μέλη πληρώματος συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνεται προς τις τουρκικές ακτές

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της Χίου.

Ο πλοίαρχος του ενός πλοίου στο οποίο επιβαίνουν και 10 Τούρκοι ναυτικοί μεταξύ των μελών του πληρώματος, αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια, όταν του επισημάνθηκε από Ελληνα διασώστη, ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο ΑΝΤ, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στη μέση του κύτους του μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο Potentia.

Αυτή τη στιγμή το ΑΝΤ συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνεται προς τις τουρκικές ακτές για την παροχή βοήθειας. Πάντως, από το συμβάν δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των πληρωμάτων των δύο πλοίων, στα οποία επέβαιναν συνολικά 32 άτομα. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος στο σημείο κατέπλευσε μεγάλο πλήθος σκαφών του λιμενικού και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα επτά περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης , ενώ συνέδραμαν επίσης ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή είχε καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το πλοίο Potentia με σημαία Σιγκαπούρης στο οποίο επέβαιναν 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία προσέκρουσε με την πρύμνη στη μέση του πλοίου ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου, στο οποίο επέβαιναν 13 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα μεταξύ των οποίων και 10 Τούρκοι υπήκοοι. Το συγκεκριμένο πλοίο είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία.

Στο κατάστρωμα του πλοίου ΑΝΤ που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στη μέση του κύτους του δεν αναφέρθηκε κάποιος κίνδυνος, ενώ έλληνας διασώστης που με τη βοήθεια ελικοπτέρου κατέβηκε στο κατάστρωμά του έθεσε με σαφήνεια προς τον πλοίαρχο του πλοίου ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές. Το ίδιο είχε επισημάνει στον πλοίαρχο του ΑΝΤ και ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τελικά ο πλοίαρχος του ΑΝΤ αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια και συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τις τουρκικές ακτές για την παροχή βοήθειας.

Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πλήρωμα του άλλου πλοίου του Potentia, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από Πειραιά και Λαύριο προκειμένου να συνδράμουν στην παροχή βοήθειας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της σύγκρουσης είναι καλές, διευκολύνοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
Συνδέονται-Μαρκόπουλο-και-Πόρτο-Ράφτη-με-τον-Προαστιακό-Κορωπίου
Γιατί-αναρτήθηκαν-οι-απαγορευτικές-πινακίδες-στην-παραλία-«Πεύκος»-στο-Λαγονήσι;
afisa
kυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-την-Κυριακή-στην-λεωφόρο-Αθηνών-Σουνίου
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
Σε-Σπάτα,-Κορωπί,-Λαύριο-&-Κερατέα-ο-Νίκος-Χαρδαλιάς:-“Πρέπει-να-κερδίσουμε-το-στοίχημα-της-καθημερινότητας
μαρτινου
arva-748x498

Διαβάστε επίσης...

Ίδρυμα-Αθήνας-Ι.-Μαρτίνου:-Προκήρυξη-Υποτροφιών-για-τις-ΑΕΝ,

Ίδρυμα Αθήνας Ι. Μαρτίνου: Προκήρυξη Υποτροφιών για τις ΑΕΝ,

Το ‘Ιδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου προκηρύσσει, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024, είκοσι δύο (22) υποτροφίες για νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/-στριες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν). Οι αιτήσεις

Λαϊκή-Συσπείρωση-Λαυρεωτικής:-Πρόσκληση-σε-Συγκέντρωση-στην-…-–-lavriaki.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Πρόσκληση σε Συγκέντρωση στην … – Lavriaki.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής: Πρόσκληση σε Συγκέντρωση στην Κερατέα Συγκέντρωση στην Κερατέα την Κυριακή 24/9 στις 19.30, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (Κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο

Φρικτό-τροχαίο-με-ένα-νεκρό-και-τρεις-τραυματίες-στη-Λεωφ-Πόρτο-Ράφτη.-Τα-αυτοκίνητα-συγκρούστηκαν-μετωπικά!

Φρικτό τροχαίο με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες στη Λεωφ. Πόρτο Ράφτη. Τα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά!

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο 37ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία  τα δύο

Στο Έλεος του Θεού η Σαρωνίδα!

Δύο μήνες μετά την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου, τους δρόμους της Σαρωνίδας “κοσμούν” – ξανά – στοίβες με ξερόχορτα και ξερόκλαδα, με την θερμοκρασία στα

Scroll to Top