ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

“Τρεις-φορές-έχει-αναδασωθεί-το-Πάνειον-Όρος-–-Η-τέταρτη-αναδάσωση-θα-γίνει…-με-ανεμογεννήτριες!”

“Τρεις φορές έχει αναδασωθεί το Πάνειον Όρος – Η τέταρτη αναδάσωση θα γίνει… με ανεμογεννήτριες!”

Facebook
Twitter

                </img></p>                                                                               <div>                    <p></img>

Από το 2007, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής έχουν αναδασώσει το Πάνειον Όρος τρεις φορές. Αυτό όμως, δεν εμπόδισε ούτε την κυβέρνηση ούτε τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να εγκρίνουν άδειες εγκατάστασης για 120 ανεμογεννήτριες στο βουνό!

Ο βουλευτής Αν.Αττικής Νάσος Αθανασίου κατέθεσε σήμερα για το ζήτημα αυτό, Αναφορά στη Βουλή. Ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη ΡΑΕ να ανακληθούν οι άδειες για ανεμογεννήτριες στο Πάνειον Όρος και στον Λαυρεωτικό Όλυμπο.

Με την Αναφορά του, ο βουλευτής κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών των Καλυβίων, στην οποία καταγγέλλουν ότι η ΡΑΕ εξέδωσε άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε Ζώνες Απόλυτης Προστασίας, παρά το Προεδρικό Διάταγμα του 2003, που ορίζει μόνο ήπιες χρήσεις σε αυτές. Ειδικότερα, η περιοχή Στεφάνα στο Πάνειον Όρος αποτελεί τμήμα «Ζώνης Α Προστασίας» με χρήσεις αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο Λαυρεωτικός Όλυμπος έχει επίσης περιαστική χρήση, φιλοξενεί οικοτόπους προτεραιότητας Α, πολιτιστικά μνημεία και έχει ζώνες που προστατεύονται με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι τονίζουν ότι οι αντιρρήσεις του Δήμου Σαρωνικού για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε και κατά την έκδοση σχετικών οικοδομικών αδειών από την Πολεοδομική Υπηρεσία Μαρκοπούλου. Οι εργασίες εκσκαφών ξεκίνησαν, εν μέσω της περσινής καραντίνας.

Στην Αναφορά του ο Νάσος Αθανασίου προσθέτει ότι οι άδειες εκδόθηκαν το 2020 χωρίς να ληφθεί υπόψη ο σχετικός ευρωπαϊκός Κανονισμός του 2018. Η περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκης Ένωσης δίνει νέες κατευθυντήριες οδηγίες και ζητεί από τα κράτη να αυξήσουν τη δασοκάλυψη.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η εφαρμογή της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη χώρα μας, κάνει διαρκώς μεγάλα βήματα πίσω. Για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ανατολική Αττική και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, καλύτερα ας μη συζητήσουμε. Η ενεργειακή αυτονομία της χώρας δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί, χωρίς ορθό περιβαλλοντικό σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων. Το μόνο που θα καταφέρει το υπουργείο είναι να υποβαθμίσει την περιοχή και να καταστρέψει και τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

                </div>                                           

Πηγή: “Τρεις φορές έχει αναδασωθεί το Πάνειον Όρος – Η τέταρτη αναδάσωση θα γίνει… με ανεμογεννήτριες!”

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

chrysa-asmatoglou-kai-giannis-zampakas-proschoroun-stin-parataksi-saronikos-avrio

Χρύσα Ασμάτογλου και Γιάννης Ζαμπάκας προσχωρούν στην παράταξη «Σαρωνικός Αύριο»

Χρύσα Ασμάτογλου και Γιάννης Ζαμπάκας προσχωρούν στην παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» Οι συνδημότες μας, Χρύσα Ασμάτογλου από την Κοινότητα Σαρωνίδας και Γιάννης Ζαμπάκας από την Κοινότητα