24.7 C
Keratea
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ενδιαφέρον του Δημ. Αβραμόπουλου για τη βελτίωση της ασφάλειας στην Αθηνών – Σουνίου – Επίσκεψη Πατούλη

Πρόσφατα Άρθρα

Επίβλεψη των εργασιών της οδικής ασφάλειας στη λεωφόρο Βάρκιζας -Σουνίου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (24/6) ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό, τον δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου, τον αρμόδιο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θ. Κατσιγιάννη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης  Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτη και υπηρεσιακά στελέχη, βρέθηκε το 42ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου στη θέση «Ευκάλυπτα», όπου πραγματοποιούνται εργασίες.

Το ενδιαφέρον του για την περιοχή, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης εξέφρασε στον Περιφερειάρχη και ο τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης στην Αττικής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έχει τεθεί ως βασική προτεραιότητα η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η των επικινδυνοτήτων σε που συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

«Διαρκής στόχος μας είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική. Βελτιώνουμε το Οδικό Δίκτυο της Αττικής με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα και μεριμνούμε για την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας έδωσε οδηγίες προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα αναγκαία έργα μέσω των οποίων θα ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Βάρκιζας – Σουνίου είναι η πρώτη στην οποία θα γίνουν στοχευμένες επεμβάσεις βάσει μελέτης η οποία έχει εκπονηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών.

Οι πρώτες παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν μεταξύ άλλων στην απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και στη διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Επίσης πραγματοποιείται επαναδιαγράμμιση του οδικού άξονα από το Ναό του Ποσειδώνα έως τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ».

Μετά το πέρας των εργασιών ασφαλτόστρωσης θα εκτελεστούν εργασίες κατακόρυφης σήμανσης, με τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων ενημέρωσης των πολιτών για την επικινδυνότητα της περιοχής, αναλάμποντων προειδοποιητικών σηματοδοτών αλλά και διατάξεων μέτρησης της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να περατωθεί στα μέσα Ιουλίου, ενώ στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση η οποία περιλαμβάνει εργασίες διαγράμμισης, τοποθέτησης ανακλαστήρων οδοστρώματος και ακουστικών ταινιών.

Διαβάστε σχετικά: Αθηνών – Σουνίου: Με πινακίδες για την επικινδυνότητα του δρόμου προσπαθούν να… ξορκίσουν τα συνεχή δυστυχήματα

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Πηγή: Το ενδιαφέρον του Δημ. Αβραμόπουλου για τη βελτίωση της ασφάλειας στην Αθηνών – Σουνίου – Επίσκεψη Πατούλη

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ