Τι συμβαίνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις στην Ανατολική Αττική;

Πρόσφατα Άρθρα

                </img></p>                                                                               <div>                    <p></img>

Επανήλθε δριμύτερη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δίνοντας νέα άδεια ερευνών για ύπαρξη μαρμαροφόρων κοιτασμάτων στη πλευρά του Πεντελικού Όρους (θέση «Πύλιζα»), ανάλογη με εκείνη που είχε εκδώσει πριν από λίγους μήνες στη θέση «Βαθιά Χούνη Άνω Ραπεντώσας» ξεσηκώνοντας τον Δήμο και τους κατοίκους.

Με την ίδια ακριβώς μεθόδευση της κατάτμησης, ώστε να αποφεύγεται η συμμόρφωση σε αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, και με τον ίδιο σκοπό της δημιουργίας λατομείου εξόρυξης αδρανών υλικών με του αναδασωτέου χαρακτήρα και σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Στο μεσοδιάστημα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε εγκρίνει με αιφνιδιαστικό τρόπο τους περιβαλλοντικούς όρους για την επαναλειτουργία μονάδας ετοίμου σκυροδέματος στην περιοχή Κορωπίου, δίπλα σε σχολεία, οικιστικές και δασικές περιοχές, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Δήμου και τη διοικητική προσφυγή του για την ακύρωση της απόφασης.

Είναι φανερό λοιπόν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς προωθούν αποφάσεις χωρίς την απαραίτητη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και αφήνουν περιθώρια για την παράκαμψη των απαραίτητων περιβαλλοντικών συμμορφώσεων.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι αυτοδιοίκηση και συνεπώς η κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την ορθή λειτουργία και τις αποφάσεις της. Δεν είναι δυνατόν π.χ η Πολιτισμού και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος να δηλώνουν ότι το ζήτημα των Λατομείων για την έχει τελειώσει οριστικά και ταυτόχρονα να συνεχίζεται η αλυσίδα των αδειοδοτήσεων.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την ευθύνη, τότε καλά θα κάνει να ενεργοποιήσει τη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη στην Αιρετή Περιφέρεια. Αλλιώς, οφείλει να εξασφαλίσει ότι όλες οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπηρετούν το συμφέρον και να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις που δημόσια αναλαμβάνει προς τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

                </div>                                           

Πηγή: Τι συμβαίνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις στην Ανατολική Αττική;

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Bέβαια το Κίτσι Κορωπιού είναι και κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ