ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Τι-συμβαίνει-με-την-Αποκεντρωμένη-Διοίκηση-και-τις-Περιβαλλοντικές-Αδειοδοτήσεις-στην-Ανατολική-Αττική;

Τι συμβαίνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις στην Ανατολική Αττική;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

                </img></p>                                                                               <div>                    <p></img>

Επανήλθε δριμύτερη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δίνοντας νέα άδεια ερευνών για ύπαρξη μαρμαροφόρων κοιτασμάτων στη Βόρεια πλευρά του Πεντελικού Όρους (θέση «Πύλιζα»), ανάλογη με εκείνη που είχε εκδώσει πριν από λίγους μήνες στη θέση «Βαθιά Χούνη Άνω Ραπεντώσας» ξεσηκώνοντας τον Δήμο Διονύσου και τους κατοίκους.

Με την ίδια ακριβώς μεθόδευση της κατάτμησης, ώστε να αποφεύγεται η συμμόρφωση σε αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, και με τον ίδιο σκοπό της δημιουργίας λατομείου εξόρυξης αδρανών υλικών με άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα και σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Στο μεσοδιάστημα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε εγκρίνει με αιφνιδιαστικό τρόπο τους περιβαλλοντικούς όρους για την επαναλειτουργία μονάδας ετοίμου σκυροδέματος στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου, δίπλα σε σχολεία, οικιστικές και δασικές περιοχές, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Δήμου και τη διοικητική προσφυγή του για την ακύρωση της απόφασης.

Είναι φανερό λοιπόν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς προωθούν αποφάσεις χωρίς την απαραίτητη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και αφήνουν περιθώρια για την παράκαμψη των απαραίτητων περιβαλλοντικών συμμορφώσεων.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι αυτοδιοίκηση και συνεπώς η κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την ορθή λειτουργία και τις αποφάσεις της. Δεν είναι δυνατόν π.χ η υπουργός Πολιτισμού και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος να δηλώνουν ότι το ζήτημα των Λατομείων για την Πεντέλη έχει τελειώσει οριστικά και ταυτόχρονα να συνεχίζεται η αλυσίδα των αδειοδοτήσεων.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την ευθύνη, τότε καλά θα κάνει να ενεργοποιήσει τη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη στην Αιρετή Περιφέρεια. Αλλιώς, οφείλει να εξασφαλίσει ότι όλες οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις που δημόσια αναλαμβάνει προς τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

Σπύρος Βρεττός

                </div>                                           

Πηγή: Τι συμβαίνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις στην Ανατολική Αττική;

1 σκέψη για το “Τι συμβαίνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις στην Ανατολική Αττική;”

 1. Ολγα ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

  Bέβαια το Κίτσι Κορωπιού είναι και κηρυγμένος Αρχαιολογικός χώρος.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Ανακοίνωση-Λαϊκής-Συσπείρωσης-Δήμου-Μαρκοπούλου-για-τη-δημοτική-Επιτροπή-Ισότητας

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαρκοπούλου για τη δημοτική Επιτροπή Ισότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Μαρκοπούλου Ανακοίνωση Για την ψευδεπίγραφη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας  Σχετικά με την Τακτική Συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας –σε υλοποίηση διατάξεων του νόμου

Την-Τρίτη-η-τελετή-ένταξης-του-γεωπάρκου-Λαυρεωτικής-στο-Παγκόσμιο-Δίκτυο-της-unesco

Την Τρίτη η τελετή ένταξης του γεωπάρκου Λαυρεωτικής στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO

3 Ιουνίου, 2023 , 11:40 μμ Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι, Το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής, ο χώρος με την πλούσια γεωμεταλλευτική κληρονομιά, ανακηρύχθηκε επισήμως Παγκόσμιο Γεωπάρκο

Scroll to Top