Τζάμπα η χαρά! 11 νέες στάσεις στον Δήμο Σαρωνικού, λεωφορεία…αργότερα!

Αξίζει να διαβάσετε

stasis fb

Τζάμπα η χαρά!

11 νέες στάσεις στον Δήμο Σαρωνικού, λεωφορεία…αργότερα!

Κι εγώ η καημένη που τις είδα και χάρηκα τόσο πολύ! Μα δεν ήμουν και η μόνη…Ενα σωρό φίλες και φίλοι γύρω μου το συζητούσαν, όλοι χαρούμενοι, όλοι κάνοντας την ίδια σκέψη: μα, για να βάζουν τέτοιες ωραίες, καινούργιες στάσεις στον Δήμο Σαρωνικού, σύντομα θα έρθουν και τα…λεωφορεία!

Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, αυτό σκεφτήκαμε όλοι, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος! Διότι, τέλος πάντων, όσο είχαμε μόνον τις παλιές (στάσεις, εννοείται) και βλέπαμε μια στο τόσο ένα λεωφορειάκι να περνάει, ε, σκεφτόμασταν…καλά μας είναι! Μόλις, όμως, είδαμε τις καινούργιες, έστω και λίγες (11 σύνολο σε όλο τον Δήμο), οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν και οι απαιτήσεις μας αυξήθηκαν!

Λες; Λες, επιτέλους, να βάλουν ένα λεωφορείο που να μας πηγαινοφέρνει στον Προαστιακό; Και …λες, επιτέλους να γίνει μια σωστή λεωφορειακή σύνδεση στον Δήμο, να εξυπηρετούνται και οι ηλικιωμένοι και τα νεαρά παιδιά που δεν οδηγούν;

Η δική μου φαντασία, αγαπητοί αναγνώστες, δημιούργησε και το σενάριο: μάλιστα! «Βάζουν τις στάσεις τώρα, ώστε μέχρι τις εκλογές του χρόνου -τις Δημοτικές εννοώ- να έχουν βάλει και τα λεωφορεία και να τους ψηφίσει ο κόσμος! Μπράβο! Έστω! Δεν πειράζει, ας είναι και προεκλογικό! Αρκεί να μπει λεωφορείο σωστό… Θα βάλουν άραγε και εισιτήριο; Ε, ας βάλουν! Λογικό το βρίσκω! Πόσο άραγε να είναι το εισιτήριο; Για μέσα στον Δήμο…τόσο….και μέχρι τον Προαστιακό τόσο…Ναι, ναι…θα συμφέρει, τώρα που αυξήθηκε τόσο η βενζίνη…».

Μάλιστα! Αυτά σκεφτόμουν και χαιρόμουν! Μέχρις ότου πήρα την πληροφορία! «Λεωφορεία…γιοκ! Μην περιμένετε! Μόνον καινούργιες στάσεις, 11 τον αριθμό, που χρηματοδοτήθηκαν από ένα πρόγραμμα που είχε υποβάλει ο …Σωφρόνης και πήρε ο Δήμος 50.000 ευρώ!» Καλά βρε παιδιά, και πώς αποφασίσατε πού θα τις βάλετε; Η απάντηση από «επίσημα» χείλη ήταν ότι «εντοπίσαμε πού κατά κανόνα περιμένει περισσότερο ο κόσμος, όπως εκείνοι που περιμένουν να φέρουν τα σχολικά τα παιδιά από τα σχολεία…».  Η απάντηση του τέως δημάρχου Σαρωνικού, κου. Σωφρόνη, ήταν ότι «υπήρχε μελέτη για το πού θα εγκατασταθούν οι νέες στάσεις…και θα ακολουθούσε και άλλη μελέτη για περαιτέρω χρηματοδότηση για τις υπόλοιπες στάσεις…».

Όπως γνωρίζουμε, ο κος Σωφρόνης έχασε τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, οπότε, όπως μας είπε, δεν προχώρησε το σχέδιό του για την αντικατάσταση όλων των στάσεων. Ετσι, προς το παρόν, στον Δήμο Σαρωνικού συνυπάρχει το παλιό με το νέο, πράγμα που τέλος πάντων αφήνει περιθώρια και για συγκρίσεις, ενώ όσοι έχουν συνήθως νοσταλγική διάθεση θα πρέπει να είναι και αυτοί ικανοποιημένοι, καθώς δεν βρέθηκαν ενώπιον αιφνίδιας και …ολοκληρωτικής αλλαγής! Θα εμπεδώσουν λοιπόν σιγά – σιγά την ύπαρξη, το…design και την πιθανή χρηστικότητα των νέων στάσεων και θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη συνολική αντικατάσταση κάποια στιγμή στο μέλλον… Όσο για τα λεωφορεία; Προς το παρόν κρατήστε το πρόγραμμα των υφισταμένων συγκοινωνιών εντός του Δήμου Σαρωνικού, κάντε τον σχεδιασμό σας και την …ευχή μου να έχετε και άκρη να βρείτε και να εξυπηρετηθείτε!

Δ. Κατραμάδου

Πηγή: Τζάμπα η χαρά! 11 νέες στάσεις στον Δήμο Σαρωνικού, λεωφορεία…αργότερα!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα