ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

syllogos-ergazomenon-dimou-markopoulou:-stasi-ergasias-stis-ypiresies-domisis-(ydom.)-2-2-2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (Υ.ΔΟΜ.) 2-2-2023

Facebook
Twitter

Αρχική » Αρχική » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (Υ.ΔΟΜ.) 2-2-2023

Μαρκόπουλο, 2 – 2 – 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (Υ.ΔΟΜ.)
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ) 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι της ΠΕΜΠΤΗΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και καλεί τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λεωφ. Μεσογείων 119-Αθήνα).

Η Πανελλαδική Στάση Εργασίας αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων και  κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι τρεις (3) Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.)προκειμένου να μπει ένα τέλος στην απαξίωση των υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως είναι οι Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.). Απαξίωση που τεχνηέντως καλλιεργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την εκχώρηση τους σε ιδιώτες.

Η κατάσταση ωστόσο έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010), η μεταφορά των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) στους Δήμους απέτυχε παταγωδώς.Κι αυτό γιατί έγινε άτακτα, χωρίς κριτήρια και χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως η μεταφορά προσωπικού και υλικού. Τα προβλήματα διογκώνονται, ελλείψει προσωπικού οι Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) υπολειτουργούν, ή δεν λειτουργούν καθόλου και οι πολίτες καθίστανται έρμαια ενός συστήματος που εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και μόνο, με ευθύνη κυβέρνησης και Αιρετών.

Τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προσέφυγαν στα Δικαστήρια προκειμένου να κηρύξουν «παράνομη» και «καταχρηστική» την Απεργία-Αποχή. Επί δώδεκα (12) χρόνια δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για να επιλύσουν τα προβλήματα στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), αλλά όταν διαπίστωσαν πώς τόσο οι ευθύνες τους, όσο και οι σκοπιμότητες τους βγαίνουν στη φόρα, αποφάσισαν να επιστρατεύσουν τη Δικαιοσύνη.

Όλοι μαζί, ακόμη πιο ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε το «παρών» στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και να στείλουμε το μήνυμα, ότι, δεν εκβιαζόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποκύπτουμε, όταν έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.

Συνεχίζουμε κανονικά την Απεργία-Αποχή των Μελών μας από το πληροφοριακό σύστημα του e-adeies, τον έλεγχο για χορήγηση παρεκκλίσεων από όλες τις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας, τη σύνταξη πράξεων προσκυρώσεων-τακτοποιήσεων και αναλογισμού, υποχρεώσεων λόγω ρυμοτομίας, πράξεων εφαρμογής, πράξεων επιβολής εισφοράς σε χρήμα, βεβαιώσεων αρτιότητας-οικοδομησιμότητας, πρωτόκολλα αδυνάτου τακτοποιήσεων, κ.λπ., τη συμμετοχή των Μελών μας στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.), ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Α’ και Β’ και την ηλεκτρονική πλατφόρμα διενέργειας ελέγχων των Ελεγκτών Δόμησης, μέχρι να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κολιαβασίλης Νικόλαος Κατσιμίγγος Χρήστος

Πηγή: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (Υ.ΔΟΜ.) 2-2-2023

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

“Η Επανάσταση του ’21 στην Αττική, Μεσογείτες – Κερατιώτες Αγωνιστές” την Κυριακή 26 Μαρτίου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας σε συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ,  σας προσκαλούν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου ΧΡΥΣΗ