ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Σουπερ-μαρκετ:-Έβγαλαν-προσφορές!-Τι-δίνει-κάθε-αλυσίδα-–-newsme.gr

Σουπερ μαρκετ: Έβγαλαν προσφορές! Τι δίνει κάθε αλυσίδα – Newsme.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Σουπερ μαρκετ: Δείτε όλες τις προσφορές που τρέχουν αυτή τη στιγμή στις μεγαλύτερες αλυσίδες της χώρας.

Έχουμε συγκεντρώσει τις προσφορές από κάθε ένα σουπερ μαρκετ στην Ελλάδα.

Οι προσφορές είναι ανά αλυσίδα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Δείτε αναλυτικά…

Σουπερ μαρκετ: Όλες οι προσφορές

Οι προσφορές του ΑΒ Βασιλόπουλου ΕΔΩ

Οι προσφορές του Σκλαβενίτης ΕΔΩ

Οι προσφορές του My Market ΕΔΩ 

Οι προσφορές του Lidl ΕΔΩ

Οι προσφορές του Μασούτη ΕΔΩ

Σουπερ μαρκετ: Αυξήσεις 10% στα private label

Διατηρείται διψήφια η αύξηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ, φτάνοντας το 10% στο α’ τρίμηνο, και ενισχύεται περαιτέρω το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, αγγίζοντας το 18%, ενώ οι πωλήσεις της αγοράς αυξήθηκαν κατά 8,6% στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Circana (πρώην IRI Ελλάς), αν και η αύξηση τιμών δεν είναι ενδεικτική ανατιμήσεων που έγιναν στο α’ τρίμηνο, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι αυξήσεις τιμών είναι αυτές που τροφοδοτούν την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η σύγκριση γίνεται με ένα διάστημα που δεν είχαν μετακυλισθεί σε μεγάλο εύρος οι ανατιμήσεις, οι οποίες μεταφέρονταν κατά κύματα στο ράφι την περσινή χρονιά.

Η ανάλυση της Circana δείχνει αύξηση της τιμής ανά προϊόν της τάξης του 10%, με την αξία να ενισχύεται κατά 8,5% και τον όγκο να υποχωρεί 1,3% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2022. Παρατηρώντας τις τρεις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων του σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, προϊόντα περιποίησης και σπιτιού, διαπιστώνουμε αύξηση τιμής ανά μονάδα προϊόντος της τάξης του 9,2%, 10,1% και 14,5% αντίστοιχα.

Στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (pl) συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση η άνοδος που καταγράφηκε το 2022 (16,4%), με αύξηση 19% στο α’ τρίμηνο του 2023. Το μερίδιο της κατηγορίας φτάνει πλέον το 17,7% και προσεγγίζει τα επίπεδα που γνώρισε στα μέσα της κρίσης της περασμένης δεκαετίας 2014-2015 (19%-18%).

Στο σύνολο της αγοράς ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (FMCG), η αύξηση πωλήσεων 8,6% που σημειώνεται στο α’ τρίμηνο του 2023 προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων τυποποιημένων προϊόντων (fixed barcode) κατά 8,5% και την αύξηση κατά 8,8% των χύμα (με το ζύγι). Το μερίδιο των τυποποιημένων προϊόντων ανήλθε σε 76,1% και των χύμα σε 23,9%. Η αξία της αγοράς υπολογίζεται σε 2,228 δισ. ευρώ από 2,051 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2022.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ειδικά τον Μάρτιο ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς αποκλιμακώθηκε από το 17% του Φεβρουαρίου και ανήλθε σε 3,5%.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων διαμορφώθηκε σε 6,2%, προερχόμενη τόσο από τις επιδόσεις τυποποιημένων προϊόντων, που σημείωσαν άνοδο 5,8%, όσο και των χύμα, με αύξηση 7,5%. Η αξία της αγοράς διαμορφώθηκε στο τέλος της χρονιάς σε 8,56 δισ. ευρώ από 8,059 δισ. ευρώ το 2021 και 7,999 δισ. ευρώ το 2020.

Εξαγοράστηκε γνωστό σούπερ μάρκετ

Στο χώρο των εξαγορών έχει μπει για τα καλά ο όμιλος ΜΑΣΟΥΤΗΣ τον τελευταίο καιρό επεκτείνοντας το δίκτυο καταστημάτων του σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το capital.gr το νέο ντιλ αφορά την αλυσίδα της Τερζής Ιωάννης και ΣΙΑ Ο.Ε η οποία είναι μέλος του ΕΛΟΜΑΣ και έχει στην κατοχή της έξι καταστήματα σούπερ μάρκετ στον Πύργο Ηλείας.

Πρόκειται για σούπερ μάρκετ που είναι μέλος του ΕΛΟΜΑΣ.

Στην εξαγορά της αλυσίδας – μέλους του ΕΛΟΜΑΣ (Ελληνικός Ομιλος Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ), της Τερζής Ιωάννης και ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα τον Πύργο Ηλείας, προχώρησε σύμφωνα με δημοσείυμα του Capital.gr, η Μασούτης.

Η αλυσίδα της Θεσσαλονίκης αποκτά με αυτόν τον τρόπο έξι επιπλέον καταστήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. H έτσι, κάνει το δεύτερο βήμα επέκτασης στην Πελοπόννησο. Το πρώτο έγινε με την έναρξη λειτουργίας τριών καταστημάτων το 2020 στην Πάτρα.

Η Τερζής όπως αναφέρεται στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις, είχε κύκλο εργασιών 13,94 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 από 13,07 εκατομμύρια ευρώ το 2020. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ήταν 284,94 χιλιάδες ευρώ το 2021 έναντι 64,14 χιλιάδων ευρώ το 2020.

Η Τερζής συμμετέχει στον όμιλο αγορών σούπερ μάρκετ, ΕΛΟΜΑΣ, με ποσοστό 4,4% στο μετοχικό κεφάλαιο. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η αλυσίδα θα είναι μία ακόμα που τεθεί εκτός του ομίλου αγορών τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο Μασούτης αποκτά καταστήματα μέλους του ΕΛΟΜΑΣ για μία ακόμα φορά. Προηγήθηκαν η συμφωνία με τον ΣΥΝΚΑ Χανίων αλλά και η απόκτηση των δύο από τα 6 καταστήματα της Γέγος σε Αργυρούπολη και Κερατέα (τα υπόλοιπα 4 είχε ήδη αποκτήσει ο Σκλαβενίτης).

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Αρθρο-της-Β.-Γεωργιάδου-στην-«Κ»:-Κομήτες-και-πλανήτες-του-…-–-Η-Καθημερινή

Αρθρο της Β. Γεωργιάδου στην «Κ»: Κομήτες και πλανήτες του … – Η Καθημερινή

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λαϊκιστικές αφηγήσεις δεν βρήκαν μεγάλη εκλογική απήχηση, ενώ αντικαθεστωτικά και αντισυστημικά κόμματα άσκησαν περιορισμένη επιρροή στους ψηφοφόρους. Το χαμηλό σκορ

Νέες-προσλήψεις-στον-Δήμο-Λαυρεωτικής

Νέες προσλήψεις στον Δήμο Λαυρεωτικής

Νέες προσλήψεις στον Δήμο Λαυρεωτικής. Συγκεκριμένα αφορούν τέσσερις (4) κενές θέσεις Οδηγών Πυροπροστασίας Πυρασφάλειας, ορίζοντας όσον αφορά τους τίτλους σπουδών, ως Γ΄ Επικουρικά Προσόντα σε

Πρόγραμμα-Επιβράβευσης-Ανακύκλωσης-σε-σχολεία-της-Ανατολικής-Αττικής-(Παλλήνης-Σαρωνικού…

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης σε σχολεία της Ανατολικής Αττικής (Παλλήνης- Σαρωνικού…

Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, από 23-26 Μαΐου. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.   Δήμος Σαρωνικού 23/05/2023 Πρ… Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Newsbase

Σάββατο-27-Μαΐου:-Εκδηλώθηκε-το-1ο-σοβαρό-περιστατικό-πυρκαγιάς-στον-δήμο-Σαρωνικού-μετά-την-έναρξη-της-αντιπυρικής-περιόδου-–-Ποια-ήταν-τα-σημαντικότερα-συμβάντα-πολιτικής-προστασίας-για-τον-Μάιο.

Σάββατο 27 Μαΐου: Εκδηλώθηκε το 1ο σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς στον δήμο Σαρωνικού μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμβάντα πολιτικής προστασίας για τον Μάιο.

Παρασκευή 2.06.2023 Λίγες, μόνο, μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου εκδηλώθηκε το πρώτο σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς στον δήμο Σαρωνικού: Το Σάββατο 27 Μαΐου στην

Scroll to Top