Το  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών  για την πρόληψη της  Υγείας(Κ.Ε.Π Υγείας)  του Δήμου σε λειτουργία!

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες και μόνιμους κατοίκους τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών  για την προφύλαξη τους από το κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 10 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το  προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  για την ηλικία και το φύλο τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζει για τη δυνατότητα επανεξέτασης. Τα 10 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το Υγείας μέσα από το ειδικό λογισμικό είναι, ο του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της  πανδημίας  έχει προστεθεί στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19, εγγράψου στο Λογισμικό των Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register 

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το Υγείας του Δήμου στη οδό Β. Παπαμιχάλη 4 στο δημοτικό κτίριο «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΚΙΚΑ».

Ωράριο Λειτουργίας: καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00-13:30(ώρες εξυπηρέτησης κοινού).

ΤΗΛ:2106026441

ΤΗΛ-ΦΑΞ:2106626

e-mail: [email protected]