Ράλλυ Αιγαίου: Ανοίγει πανιά η 58η διοργάνωση

Το Σάββατο 17 Ιουλίου θα «ανοίξει» πανιά το «58ο Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν προκύψει με την πανδημία, συνεχίζει μια παράδοση 57 ετών και, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, θα προσθέσει ακόμα μία διοργάνωση στον ιστορικό ιστιοπλοϊκό θεσμό. Ο εφετινή αγώνας θα επισκεφθεί την Τήνο και τα Ψαρά ενώ στις συμμετοχές περιλαμβάνεται το σκάφος «Optimum 3 – Samos Steamship», το οποίο ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «AEGEAN600». «Ο ΠΟΙΑΘ πιστός στην παράδοση αφιερώνει το 58ο Ράλλυ Αιγαίου στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της. Κατά την του στόλου θα πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις, όπως κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Κανάρη, στο μνημείο πεσόντων στην Ηρώων ολοκαυτώματος, όπως και στο μνημείο του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από το 1770 πρωτοστάτησε στην εξέγερση κατά των Τούρκων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στα δύο εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης», δήλωσε ο του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από το στις 17 Ιουλίου, και ύστερα από μία διαδρομή 95 ν.μ. θα φτάσουν στην Τήνο. Από την Τήνο θα αποπλεύσουν στις 20/7 με προορισμό τα Ψαρά (70 ν.μ.). Στις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί περίπλους Ψαρών και Αντίψαρων (20 ν.μ.), και στις 24 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά για το Σούνιο (95 ν.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί από τη πλοίο του ΠΝ «Ευνίκη».

Χορηγός του αγώνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A., η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES S.A. και η μπύρα ΝΗΣΟΣ. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, ενώ ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές εκπομπές θα είναι και φέτος η NOVA. Για ακόμη μία χρονιά, η διοργάνωση θα στηρίξει τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» και τα πληρώματα του αγώνα καθώς και του Πλοίου συνοδείας του Π/Ν σε συνεργασία με την HELMEPA θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς σε της Τήνου (Παραλία Σταυρός) και των Ψαρών.