Πρόταση για χρηματοδότηση δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο δήμος Σαρωνικού.

Πρόσφατα Άρθρα

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου να καταθέσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), πρόταση χρηματοδότησης για τη δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία της δυνατότητας, σε και κατοίκους, να μετακινούνται με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς στον αστικό και περιαστικό ιστό και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που είναι ο δικαιούχος του προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» με τους εξής στόχους: 1. Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων σε σημεία της πόλης και 2. Υπηρεσίες συμβούλου για την παρακολούθηση του υποέργου.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται η προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων, μεταξύ αυτών δυο για ΑμΕΑ, τερματικές στάσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου και το λογισμικό για την χρήση και παρακολούθηση των οχημάτων. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα 2 χρόνια από την υπογραφή της, οπότε και θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στις 260. ευρώ.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 160 δήμοι της χώρας -μεταξύ αυτών ο δήμος Σαρωνικού- με τις τους να βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης.

Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Πρόταση για χρηματοδότηση δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο δήμος Σαρωνικού.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ